15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Идиоти Ръководство за Tor Browser: Как да използваме Tor & Download

Tor Browser (съкращение от „Tтой Онион Rвъншен ”) е безплатен софтуер с отворен код, който защитава данните ви, като ги опакова в множество слоеве за криптиране, като лук. Чрез криптиране на вашите данни, той защитава вашата поверителност и идентичност в интернет, което ви позволява да сърфирате в мрежата анонимно.

Разработката на Tor Browser започва през 2008 г., но проектът първоначално е създаден, за да защити онлайн комуникацията на американското разузнаване през 90-те години. Но всички хора, които са участвали в Tor, са обединени от общоприетото схващане, че потребителите на интернет трябва да имат частен достъп до нецензурирана мрежа. История на проекта Tor

Проектът Tor е организация с нестопанска цел и дело на любов, създадена от международна общност от хора, посветена на правата на човека. Проектът Tor е силно ангажиран с прозрачността и безопасността на своите потребители.

Какво е Tor Browser?

Браузърът Tor е лесен за използване и по същество е модифицирана версия на уеб браузъра Firefox. Основната разлика между Tor Browser и стандартния ви браузър (като chrome) е, че той ви свързва чрез Tor Network. Това означава, че сте насочени през мрежа от сървъри, така че вашето местоположение и самоличност да бъдат защитени.

Какво е Tor браузър проект Щракнете тук, за да дарите за проекта Tor

Как работи Tor Browser?

Системата отзад е доста техническа, но ще се опитам да я разбия … Вашите лични данни са групирани в слоеве криптирани пакети, преди да влязат в мрежата Tor. След това се насочва през поредица от доброволчески експлоатирани сървъри (наречени възли или релета), за да се прикрие откъде идвате, преди да стигнете до крайната си дестинация. Когато приключите със сесията си, браузърът незабавно ще изтрие бисквитки, история на сърфиране и други данни.

Мрежата Tor е проектирана така, че никой сървър да не може да знае кой си или какво правиш.

Как работи браузърът tor?

Защо трябва да използвате Tor Browser?

Много хора смятат, че Tor Browser е само за тези, които се опитват да получат достъп до „Тъмната мрежа“, като хакери, престъпници и хора, които по същество не са полезни. Това е така, защото Tor е чудесен за потребители, които искат да скрият своята активност онлайн от уебсайтове, интернет доставчици и рекламодатели или за тези, които не искат навиците им за сърфиране да са свързани с тях, но не означава, че всичко е лошо. Потребителите на Tor включват също хора, които имат цензурни ограничения в своята страна, журналисти или полицаи, които крият своите IP адреси.

Защо трябва да използвате браузъра Tor

Сигурен ли е браузърът Tor?

По отношение на проследяването и скриването на местоположението ви е страхотно! Това обаче не означава автоматично сигурността му като такава. Все още сте уязвими към същите атаки, каквито може да получите във всеки браузър. Ако използвате Tor, това не означава автоматично, че сте и 100% анонимни. Службите за разузнаване може да видят, че сте потребител на Tor, което означава, че е по-вероятно да бъдете и цел.

Изтеглете Brave Browser безплатно

Tor с VPN

Сега във връзка с това дали трябва да използвате VPN или не предизвиква много противоречия. Някои твърдят, че използването на VPN в допълнение към Tor няма да ви направи по-анонимни и може да навреди на анонимността ви. Някои други твърдят, че лукът над Tor (т.е. свързването с VPN първо е добре).

Използването на Tor over VPN увеличава вашата поверителност онлайн и е препоръчително

Ако обаче проверите на Tor Project, те заявяват това Най-общо казано, не препоръчваме да използвате VPN с Tor, освен ако не сте напреднал потребител, който знае как да конфигурира и двете по начин, който да не нарушава поверителността ви. “

Онлайн сигурност с VPN

Какво е тъмната мрежа?

Тъмната мрежа е част от World Wide Web, която е скрита от погледа и не може да бъде индексирана от търсачките и достъпна само със специални браузъри като Tor. Поради анонимността, която Tor предоставя, Deep Web стана доста популярен за престъпна дейност, включително; наркотици, оръжия и наемни убийци под наем! Пътят на коприната също стана популярен в тъмната мрежа, като хората купуват наркотици с използването на биткойн.

Най-добрите тъмни уебсайтове

Ако искате да разгледате тъмната мрежа, но не сте твърде сигурни откъде да започнете. Вижте видеото ми „Изследване на тъмната мрежа“ и ще ви преведе през няколко удобни тъмни уебсайта, за да започнете.

Най-добрите уеб сайтове в тъмно, които трябва да знаете

Как да изтеглите Tor Browser – 32-битов & 64-битова

Изтеглянето на Tor Browser е много просто и е достъпно за множество операционни системи и езици, включително Windows 32-битова / 64-битова, Mac, Linux и Android. За да започнете;

Отидете до; https://www.torproject.org/ и кликнете върху „Изтеглете Tor Browser”Опция

Изберете правилната операционна система, която използвате, и оставете файла да се изтегли.

Следвайте процеса на инсталиране и се уверете, че сте проверили изтеглянето си, за да сте сигурни, че това е оригиналното копие и не е променено / хакнато.

Бакшиш: Ако не можете да достигнете до уебсайта на Tor Project, опитайте да използвате VPN. Също така се препоръчва да използвате VPN (която не съхранява регистрационни файлове) с Tor

Как да проверите връзката на вашия браузър Tor

След като инсталирате браузъра, можете да проверите отново връзката си, като отворите; https://check.torproject.org/. Ще откриете също, че вашият IP адрес се различава от стандартния ви адрес.

проверка на вашата tor връзка

Настройки на браузъра Tor

Създайте нова идентичност с Tor

В Tor можете да създадете нова самоличност, която ще ви предостави нов IP адрес. Това е полезно, ако искате да предотвратите последващата ви активност в браузъра да бъде свързана с това, което сте правили преди. За да създадете нова самоличност, щракнете върху иконата на лук в горната дясна страна на вашия браузър Tor и изберете „Нова самоличност„.

как да създадете нова идентичност с Tor Browser

Tor Security Settings

Можете да промените настройките си за сигурност в браузъра си, за да деактивирате определени функции, които могат да се използват за атака на вашата сигурност и анонимност. За да промените текущите си настройки, щракнете върху иконата на щита до иконата на лука в горния десен ъгъл на браузъра си и изберете „Разширени настройки за сигурност

След това можете да промените избраното ниво на сигурност.

Как да зададете Tor Security Settings

Как да актуализираме браузъра Tor

Наистина е важно да поддържате браузъра си актуален. Тъй като иначе може да сте уязвими към сериозни недостатъци в сигурността, които могат да компрометират вашата поверителност. За да проверите дали използвате най-новата версия, кликнете върху иконата на лук в горния десен ъгъл на браузъра.

Изберете „Проверете за актуализация на браузъра Tor„.

След това Tor ще провери за налични актуализации и ще актуализира съответно.

Как да актуализирате вашия браузър Tor

Tor Browser за Android – Download.apk

Потребителите на Android могат да използват Tor Browser с Orbot, който се предлага от Google Play, F-Droid или Direct Download (.apk). Orbot създава частна мобилна връзка, като използва Tor за криптиране на вашия интернет трафик. След това това се крие чрез подскачане през поредица компютри по целия свят.

Потребителите на Android могат да използват Tor Browser с Orbot, който се предлага от Google Play, F-Droid или Direct Download (.apk).

Tor Browser Mac iOS

Въпреки че браузърът Tor поддържа много платформи, включително Mac, Windows, Linux и Android, за съжаление той не поддържа iOS. Така че, ако превъртате вашия iPhone в AppStore, търсейки Tor Browser, ще намерите много опции. Някои от тези приложения на браузъра Tor също включват добавената екстра от комбиниране на VPN. Tor Project обаче препоръчва само един браузър за iOS, който е Onion Browser.

Tor Browser за Mac iOS TorProject ios препоръка

Onion Browser е безплатен уеб браузър с отворен код Tor Powered за iOS, който ви помага да влезете в интернет с повече сигурност и поверителност. Той защитава поверителността ви с проследяване на уебсайтове, осигурява трафика ви от несигурни безжични мрежи и интернет доставчици, поддържа https навсякъде. Освен това ви позволява да влезете в сайтове на onion, които са достъпни само през Tor.

Някои от настройките са малко ограничени, а самият браузър е доста основен. Можете обаче да направите някои персонализации по отношение на политиките за съдържание, настройките за сигурност и външния вид и т.н..

Onion Browser AppStore

Фалшиви браузъри Tor

Съобщава се, че киберпрестъпниците разпространяват компрометирана версия на официалния браузър Tor. Хакерите са насочени към рускоезични потребители в опит да шпионират потребители и да откраднат техните биткойни. Моля, бъдете внимателни, когато изтегляте нещо от мрежата.

Previous Post
Revisão do Travala: plataforma líder de reservas de hotéis Blockchain
Next Post
Преглед на LastPass: Как да използвам LastPass Password Manager?