15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

10 най-добри уебсайта за тъмни уеб за изследване 2021 г.

Несъмнено сте чували за Тъмната мрежа и приказките за прочутия Път на коприната и Страшния пират Робъртс (създаден от Рос Ultbricht). Но оправдана ли е лошата му репутация? Може би искате да се огледате и да си направите заключения.

Първо, за да започнете, ще трябва да осъществите достъп до тъмната мрежа чрез браузър, за съжаление вашият браузър Chrome или Safari просто няма да го отреже. Ще трябва да изтеглите тъмен уеб браузър като Tor Browser. След това ще трябва да намерите някои тъмни уебсайтове, които да разглеждате и споменах ли нещо за лука?

Всички сме чували историите, така че защо да не изследвате сами Тъмната мрежа. Ако всичко това изглежда като общо минно поле, разберете как да започнете, плюс 10 от най-добрите уеб сайтове с тъмни уеб сайтове, които да изследвате през 2021 г..

Как да влезете в тъмната мрежа

Преди да започнете, за достъп до тъмната мрежа ще трябва да изтеглите и използвате тъмен уеб браузър, най-популярната и най-безопасната опция е Tor Browser.

Tor Browser

Tor Browser в технология, която отблъсква трафика на потребителите на интернет чрез релета, управлявани от хиляди доброволци по целия свят. Това прави изключително трудно за всеки да може да идентифицира източника на информацията или местоположението на потребителя.

Ако искате да научите повече за изтеглянето и как да използвате безопасно браузъра Tor, разгледайте моя видео урок тук.

Как да изтеглите Tor Browser 2020

Разлика между дълбоки & Тъмната мрежа

„Дълбоката мрежа“ е основно всичко в интернет, което не може да бъде намерено с помощта на търсачка като Google. Това може да са неща като вашите DM или лични изображения в социалните мрежи или вашите лични имейли от вашия акаунт в Gmail.

„Тъмната мрежа“ е подраздел на дълбоката мрежа и до голяма степен отговаря за лошата репутация на дълбоката мрежа. Тук можете да намерите черни пазари, самоличности за продажба или неприятни / тъмни изображения. 

какво е тъмната мрежа и дълбоката мрежа

Въпреки това, ако знаете къде да ги намерите и да сортирате цялата бъркотия, ще намерите и страхотни тъмни уеб сайтове.

Моля, бъдете внимателни, когато сърфирате в тъмната мрежа. Тъмната мрежа може да бъде много интересно място с някои страхотни уебсайтове за изследване. Но докато е интересно, може да бъде и доста опасно и трябва да внимавате, докато го разглеждате.

Онлайн сигурност с VPN

10 най-добри уебсайта за тъмни уеб сайтове, които да се изследват

Тъмната мрежа има много страхотни уебсайтове за изследване. Събрах 10 от най-добрите тъмни уебсайтове, които съм използвал лично, но ако има пропуснати уебсайтове, не се колебайте да ги поставите в коментарите по-долу.

Моля обърнете внимание: Когато осъществявате достъп до тъмната мрежа, правете това на наш риск и моля, бъдете внимателни, когато споделяте лична информация.

Разгледайте Yubico

Скритата Уики

Едно от най-известните места, които хората искат да посетят, е Скритата Уики. Скритата Wiki обаче е родово име, използвано от редица директории на сайтове. И не всички директории са еднакви, нито безопасни.

Тъй като някои от тези сайтове са темпераментни, бих препоръчал да разгледате Reddit тъй като тук е добро място да започнете.

Скрит тъмен уебсайт на Wiki

Скрити отговори

Скрити отговори е като тъмната уеб версия на Reddit. Тук потребителите могат да задават въпроси и съвети, да публикуват истории и да обсъждат цял ​​набор от теми. Скрити отговори е анонимен начин за публикуване на вашите въпроси по всяка тема. И други потребители, които сърфират, могат да отговорят на тях също анонимно.

Въпреки че Reddit все още е много популярен, много хора започнаха да се отдалечават. Това се дължи на продължаващите обвинения в цензура и факта, че се отдалечава от корените си за свобода на словото.

Скрити отговори – http://answerszuvs3gg2l64e6hmnryudl5zgrmwm3vh65hzszdghblddvfiqd.onion/

Скрити отговори Лукови сайтове Reddit

Facebook

Ще бъдете изненадани да разберете, че имате достъп Facebook чрез тъмната мрежа, като използвате официалния сайт Facebook.onion. The Сайтът на Facebook привлича над 1 милион Tor потребители месечно. Само имайте предвид, че може да откриете, че много изображения във Facebook ще бъдат скрити, когато Javascript е деактивиран (както се препоръчва).

Въпреки че мнозина ще повярват, че посещението на Facebook през Tor е противоречие. Свързването с Facebook чрез Tor може да предложи начин за достъп до сайта, дори ако той е цензуриран във вашата страна. Всичко това може да се постигне с помощта на Tor Bridge.

Facebook – https://www.facebookcorewwwi.onion/

Тъмната уеб версия на Facebook Протон поща

Galaxy3

Ако не искате да използвате тъмната уеб версия на Facebook, или ако не му вярвате. Има цял набор от социални мрежи, базирани на тъмна мрежа. като например или Galaxy3.

Сега е съвсем малко вероятно там да намерите приятели и членове на семейството, за да разговаряте. Но може да намерите експерти в кодирането, хора, които търсят срещи за възрастни, както и други „интересни“ герои!

Социална мрежа на Galaxy3 Dark Web

Ужас

Ако искате да разгледате друга мрачна уеб-базирана социална мрежа или форуми с новини и дискусии, Dread е чудесна алтернатива.

Dread е направен от потребител на Reddit, известен като ‘HugBunter“И беше вдъхновен от скорошната забрана на подредактирането на„ darknetmarkets “. Целта на Dread е да предложи форум без цензура, като Reddit, но с повече услуги. Те предлагат услуги като тестване за проникване на пазара и съдействие за развитие на пазара / хостинг.

Ужасен тъмен дискусионен форум

DuckDuckGo

Ако търсите съдържание и не искате да се отказвате от поверителността си, DuckDuckGo е чудесна алтернатива на Google, който събира много от вашата информация. 

DuckDuckGo е частна интернет търсачка, която е достъпна в отворената мрежа и е достъпна като разширение на Google Chrome. Една от неговите функции за поверителност е фактът, че той не проследява историята ви на сърфиране, местоположението или други данни. Резултатите от вашето търсене също винаги са неутрални (за разлика от Google, който понякога е известен като пристрастен).

Анонимна търсачка DuckDuckGo

От излизането на Tor Browser 6.0.6, ще откриете също, че DuckDuckGo е основната търсачка. Освен това има и тъмна уеб версия на търсачката, която ви дава допълнително ниво на анонимност и защита. 

DuckDuckGo – https://3g2upl4pq6kufc4m.onion/

Изтеглете Brave Browser безплатно

Пазари на Darknet

Darknet пазарите доставят всякакви стоки. Някои законни, други по-малко. Но всички, които използват криптовалута като средство за покупка, и всички се доставят до вашата врата.

Преди това най-популярният пазар на darknet беше Пътят на коприната създадено от Рос Улбрихт AKA Ужасен пират Робъртс. Така че, за да намерите актуален списък с най-популярните пазари (като пазара на Белия дом или империята), можете да отидете на всеки от тях Darknetlive или Тъмно.

Darknetlive – http://darkzzx4avcsuofgfez5zq75cqc4mprjvfqywo45dfcaxrwqg6qrlfid.onion

Dark.Fail – https://dark.fail/

как да намерим Darknet пазари

Биткойн ядро

The Биткойн ядро уебсайтът вече е достъпен чрез тъмната мрежа, за да осигури по-голямо ниво на съпротива срещу цензурата.

Основният уебсайт на Bitcoin публикува най-новите актуализации на софтуера с отворен код Bitcoin. Който е програмиран да решава кои блокчейни съдържат валидни транзакции. Потребителите на Bitcoin Core приемат транзакции само за тази блокчейн. Правейки го блокчейн биткойн, който всички останали искат да използват.

BitcoinCore – http://6hasakffvppilxgehrswmffqurlcjjjhd76jgvaqmsg6ul25s7t3rzyd.onion/

Bitcoin Core Dark уебсайт Промоция на Черен петък

ProPublica

ProPublica е журналистическо издание, което има своя собствена тъмна уеб версия на своя сайт. Всъщност те бяха едни от първите големи новинарски издания, които го направиха. Работата на ProPublica е законна, така че уебсайтът .onion не се различава много от това, което бихте намерили в интернет. Основната разлика обаче е, че достъпът до него чрез браузър Tor ви дава слой анонимност и сигурност.

ProPublica е спечелила 5 награди Пулицър за работата си. Съвсем наскоро Хана Драйер, (един от техните журналисти) спечели 2019 Пулицър награда за писане на игрални филми за нейното отразяване на банди в Лос Анджелис.

Уебсайт Propublica.onion

Други примери за новинарски сайтове, които имат еквивалентен сайт onion, са подобни BBC News които пуснаха своя тъмен сайт през октомври 2019 г., което го направи видим за цензурирани страни като Виетнам, Китай и Иран. Плюс това, Ню Йорк Таймс също има a.onion версия на техния сайт.

ProPublica – https://www.propub3r6espa33w.onion/

SecureDrop

SecureDrop е система за подаване на сигнали за нередности с отворен код, която новинарските организации могат да инсталират за безопасно (и анонимно) получаване на документи и съвети от източници. Това е проект на Фондация “Свобода на печата”.

Сайтът използва анонимността на мрежата Tor, за да улесни комуникацията между податели на сигнали, журналисти и новинарски организации, като The Guardian.

Софтуер SecureDrop Whistleblower

Тези сайтове са достъпни само като скрити услуги в мрежата Tor и е препоръчително да бъдете внимателни откъде имате достъп до нея. Той работи с използването на произволно генерирани кодове и фрази, които ще бъдат използвани за изтегляне. Плюс това се използва като средство за комуникация чрез съобщения SecureDrop.

SecureDrop – http://33y6fjyhs3phzfjj.onion

Mail2Tor

Mail2Tor е алтернативен доставчик на електронна поща. Той позволява на всеки да изпраща и получава имейли анонимно, чрез уеб поща или с имейл клиент. Всички съобщения са криптирани и компанията не регистрира вашия IP адрес. Mail2Tor е достъпен само през мрежата Tor, но може да получава както тъмна мрежа, така и изчистени уеб имейли, което означава, че можете да го използвате в различните услуги.

Mail2Tor имейл доставчик за Dark Web

Както вероятно знаете, имейлите са наистина лоши по отношение на поверителността. Това е така, защото вашият доставчик на електронна поща има достъп до цялата ви входяща поща. Не само това, но и те разполагат с информация във връзка с вашите покани в календара, информация за пътуване и срещи. Освен това някои (като Google) автоматично ще въведат тази информация директно от входящата ви поща.

Mail2Tor – http://mail2tor2zyjdctd.onion/

ЛукИме

Име на лук е специализирана услуга, която ви позволява да закупите a.onion домейн, така че да можете да хоствате вашия собствен уебсайт .onion. Поради начина, по който мрежата работи, не можете да закупите луков домейн от нормален регистратор като GoDaddy.

За да започнете, всичко, което трябва да направите, е да се насочите към OnionName, изберете желаната от вас префикс на име на домейн. След това можете да поръчате домейна.onion, където ценообразуването започва от 0,45mBTC за 8 букви.

OnionName – http://onionname3jpufot.onion/

onionname Купете a.onion домейн

Станция за числа

Това е малко странно и прекрасно за добавяне към списъка. С Numbers Station веднага се насочвате към аудио плейър. Първоначално това не е толкова странно. Но когато започнете да го възпроизвеждате, ще чуете гласове, възпроизвеждащи странни диалекти, езици и цифри, сякаш това е код за дешифриране.

Това не е твърде далеч от истината. Тъй като всъщност играе тайни и кодирани съобщения, че армията е изпратена от шпиони и военни.

странни уебсайтове в тъмната мрежа

Никой не знае кога са записани съобщенията или може би са изпратени в реално време, но може да е забавно да опитате да разберете всичко!

Станция за числа – http://tutdwuh7mlji5we3.onion

Previous Post
Revisão do Travala: plataforma líder de reservas de hotéis Blockchain
Next Post
Преглед на LastPass: Как да използвам LastPass Password Manager?