15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Blockchain.com Преглед и ръководство за начинаещи 2021

В тази актуализирана преглед за 2021 г., поглеждам Blockchain.com. Blockchain.com е един от най-старите и най-доверените портфейли за криптовалута, с над 48 милиона портфейла, създадени от 2011 г. Ще разгледаме как можете да купувате и продавате своите биткойни или други криптовалути. Също така, разгледайте функции като Blockchain.com Exchange, airdrops и стабилна монета US Pax.

Регистрирайте се в Blockchain Exchange

Кои са Blockchain.com

Blockchain е със седалище в Люксембург и компанията е съосновател от Peter Smith и Никола Кари. С екип от над 100 служители от 22 държави, опитът им както от технологичния, така и от финансовия сектор.

Портфейлът Blockchain стартира през 2011 г. и оттогава спечели голямо количество доверие в криптовалутното пространство. Blockchain сега предлага широка гама от продукти, като Wallet е един от многото. Другите им продукти включват Blockchain Exchange Platform, Хардуерен портфейл „Lockbox“, Институционална платформа „Markets“ и Blockchain Developers API Platform.

Преглед на Blockchain.com

Какво е Blockchain Wallet?

Blockchain Wallet е софтуерен портфейл за криптовалута, където можете да съхранявате вашите монети безопасно. Това е най-популярният избор на портфейл за Bitcoin и Ethereum, особено за съхранение на големи суми поради своята сигурност и защита. Можете лесно да получите достъп до вашата крипто от мобилно устройство или чрез уеб платформата.

С портфейла Blockchain.com можете да си купите първите биткойни или други криптовалути, да ги обменяте и да съхранявате активите си безопасно. Вие имате пълен контрол върху активите си. С възможността да архивирате средствата си и да ги предпазвате от неоторизиран достъп.

blockchain.com портфейл

Портфейл за търговия с блокчейн

Blockchain.com добави „Търговски портфейли“ към своята платформа за по-евтини и по-бързи транзакции. Търговските портфейли са салда на портфейла, които потребителите могат да използват за функции като получаване на крипто, което купувате, продажба и размяна на крипто, тъй като тези транзакции не трябва да се изпращат по веригата. Това означава, че транзакциите могат да бъдат по-бързи, тъй като те не са обект на претоварване на мрежата за криптовалута или времена за потвърждение и не се дължат такси за мрежа или транзакции, тъй като не трябва да бъдат потвърждавани от мрежата или майньорите. Научете повече за Портфейла за търговия, както и как можете да изтеглите крипто от Blockchain.com.

Портфейл за търговия с блокчейн

Блокчейн такси за портфейла

Както при повечето други портфейли, потребителите се таксуват само за своите транзакции, изчислени от портфейла и в зависимост от мрежовата конвекция и размера на транзакцията.

Таксите ще зависят от това дали избирате между „Приоритетна“ или „Редовна“ транзакция. С Приоритет вашите транзакции ще се опитат да бъдат обработени в рамките на един час. Докато Regular ще има по-ниска такса, обаче ще бъде по-бавен. Разширените потребители също могат да персонализират таксите, които плащат.

Blockchain Wallet Поддържани монети

Понастоящем портфейлът Blockchain.com поддържа пет криптовалути, които включват Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ether (ETH), Stellar (XLM) и USD Digital (преди USD Pax).

Как да закупите биткойн

Ако се интересувате от влизане в биткойн или други криптовалути и не сте твърде сигурни откъде да започнете, ето ръководство стъпка по стъпка.

Стъпка 1: Влезте и купете Crypto

Ако искате да закупите крипто бързо и лесно от портфейла Blockchain с евро или британски лири, първото нещо, което трябва да направите, е “Влизане” и изберете „Купете Crypto„.

BTC купувайте с Blockchain

Стъпка 2: Изберете вашата крипто и сума

След това от дясната страна изберете коя криптовалута искате да закупите. И можете да избирате от: Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Stellar и USD Digital. Срещу всяка валута ще ви покаже пазарната цена, която е приблизителната цена, която ще плащате. Това се изчислява само тъй като пазарът може да се промени от сега до момента, в който поръчката ви е действително направена.

След това можете да въведете сумата, която искате да закупите. Минималната покупка е 5 от избраната валута, така че това може да бъде £ 5, € 5 с максимум 5000 на поръчка. Съществуват и дневни и седмични лимити, които ще зависят от нивото ви на проверка.

Как да закупите Bitcoin Blockchain

Стъпка 3: Проверете

И ако сте нов, ще бъдете помолени да потвърдите самоличността си, за да продължите с поръчката, която може да включва качване на вашия документ за самоличност със снимка.

След като сте потвърдени, ще достигнете „РазгледайтеЕкран с подробности за вашата поръчка.

Този екран показва Вашия обменен курс, начин на плащане и таксите, свързани с вашата поръчка.

Когато създавате поръчка в портфейла на Blockchain, вие всъщност създавате нещо, наречено пазарна поръчка, което означава, че плащате по пазарния курс. Така че, въпреки че таксите се показват като нула, бихте могли да закупите биткойните си с леко завишен процент.

За да потвърдите покупката си, след това можете да кликнете върху „продължи„.

как да закупите крипто с GBP

Стъпка 4: Изпратете вашите средства

След това ще ви бъдат представени банковите данни за това къде да изпратите средствата си.

Моля, обърнете внимание, че както се казва, „изпращайте средства само от банкова сметка на ваше име. В противен случай депозитът ви може да бъде забавен или отхвърлен “.

Ще трябва да прехвърлите сигурно евро или британски лири (с коя валута плащате) от банковата си сметка на Blockchain.com, като използвате данните на екрана.

как да закупите биткойн с банков превод

След това вашата покупка е в очакване, докато те получат средствата.

След като приключи, новозакупените биткойни ще се покажат в свързания ви крипто портфейл, където се съхраняват безопасно.

Как да изпратите биткойн

Ако искате да изпратите своите биткойни от вашия портфейл Blockchain.com и обратно към друг портфейл или борса, ще трябва да кликнете върху бутона „Изпращане“ в горната част на екрана.

Стъпка 1: Изберете вашата валута & Портфейл

Първо ще трябва да изберете валутата, която искате да изпратите от портфейла си. Ако имате повече от 1 от избрания от вас портфейл за валута (например ако сте импортирали портфейл за биткойн хартия), можете също да изберете необходимия портфейл от падащото меню.

Как да изпращате биткойни от Blockchain.com

Стъпка 2: Въведете биткойн адреса & Количество

Въведете адреса, на който искате да бъде изпратено крипто. Това ще бъде дълъг низ от цифри и букви, в които можете да поставите, или можете да сканирате с помощта на QR код.

След това въведете „Количество‘Които бихте искали да изпратите. След това ще имате възможност да изберете вашата мрежова такса, която ще се появи вдясно. Накрая кликнете върху „продължи‘За да потвърдите транзакцията си.

Как да продавам

Тъй като блокчейнът е един от най-старите и най-надеждни портфейли на разположение, бихте предположили, че можете лесно да изтеглите средствата си. За съжаление обаче в момента това не е така.

Блокчейн портфейлът имаше секция за покупка и продажба вляво, която сега беше загадъчно заменена само с „Купуване на крипто“. Следователно потребителите трябва да използват Blockchain Exchange, за да продават крипто.

Така че, ако не сте любители на задържането на крипто за дългосрочен план и искате да го осребрите и изтеглите, ето ръководство за начинаещи.

Стъпка 1: Създайте акаунт за обмен на Blockchain & свържете вашия портфейл Blockchain

Първото нещо, което ще трябва да направите, е да създадете акаунт в Blockchain Exchange, като въведете своя имейл адрес и създадете парола. След това ще имате възможност да свържете вашия портфейл Blockchain, който е наличен само в момента и не може да бъде направен по-късно. Можете да свържете това, като използвате QR код или влезете в портфейла си на Blockchain.

свържете портфейла на блокчейн с обмен

Стъпка 2: Депозирайте крипто

След това ще трябва да депозирате малко крипто, което можете да продадете. Можете да депозирате от свързания си портфейл blockchain.com или да изпращате средства през съответния адрес на портфейла.

как да депозирате в обмен на блокчейн

Стъпка 3: Продайте крипто

От горе можете да изберете сдвояването си, като кликнете върху „+‘Икона. Можете да избирате от множество сдвоявания, включително обмен за евро или долари.

След това изберете „Продавам“ отдясно на екрана, както и сумата (в избраната от вас крипто), която искате да продадете.

Тогава имате възможност за пазарни, лимитирани стоп и стоп лимитирани поръчки. За целите на това ръководство за начинаещи ще го улесним и ще продаваме с пазарна поръчка. Което означава, че ще видя на каквато и да е текущата пазарна цена.

И можете даПоставете BTC поръчка”, Който преминава автоматично и незабавно.

Продажба на биткойн на блокчейн

Стъпка 4: Теглете по банковата си сметка

Така че сега сме конвертирали нашата крипто във валута FIAT, към която можем да се насочим „Портфолио” и “Оттегляне„.

Моля, обърнете внимание, че трябва да сте проверени на ниво злато, за да можете да изтеглите валутите на FIAT. Също така ще поискате да направите малък депозит, ако още не сте свързали банковата си сметка.

След това вашите средства ще се изтеглят по банковата ви сметка.

как да конвертирате биткойн в пари

Как да получавате биткойн до вашия портфейл Blockchain

Ако искате да получавате криптовалути в портфейла си, може би изпращате средства от борса или друг портфейл, тогава ще трябва да кликнете върху „Заявка”В горната част на екрана.

Стъпка 1: Изберете вашата валута & Получаване на портфейл

Първо ще трябва да изберете вида на валутата, която ще изпращате в портфейла си. Всяка криптовалута ще има свой собствен асоцииран адрес. След това ще трябва да посочите към кой портфейл искате да се изпраща крипто.

Стъпка 2: Споделете вашия адрес

След това ще трябва да копирате или споделите публичния си адрес. Това може да се направи с помощта на QR код (за мобилни устройства) или можете да копирате адреса от раздела „Адрес“, като кликнете върху иконата за копиране вдясно и след това можете да споделите или поставите това във функцията „Изпращане“ от където изпращате средствата.

как да получавате средства в Blockchain

Функции на Blockchain.com

Блокчейн лихвени сметки

Blockchain.com вече позволява на потребителите да депозират Bitcoin в интересна сметка. След като депозирате биткойн във вашата лихвена сметка, ще започнете да печелите до 4,5% лихва.

Размяна на блокчейн

С функцията „Размяна“ на Blockchain можете да обменяте всяка криптовалута за друга крипто. Тази обмяна в портфейла позволява на потребителите бързо и лесно да обменят един крипто актив за друг, като същевременно запазва контрола върху своите частни ключове. И всичко това, без да се налага да напускате портфейла си Blockchain.com. И можете да сменяте между Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Stellar и USD-D.

Разменете биткойн за Ethereum

Blockchain.com Airdrops

Програмата Airdrop на Blockchain.com предоставя на потребителите на ниво злато възможността да участват в Airdrops. Първата им фаза беше Stellar Airdrop, която даде XLM в ръцете на милиони нови потребители и удвои мрежата Stellar.

С второто си излъчване те си партнираха с Blockstack, за да раздадат токени на Stacks (STX) на своите потребители.

Blockchain.com Exchange

Blockchain ребрандира своята платформа за обмен на криптовалути от „The Pit“ на „Блокчейн борса“. Новата борса Blockchain.com осигурява високоскоростен крипто обмен за търговци на дребно с възможност за търговия с 34+ криптовалути.

Борсата е създадена за начинаещия инвеститор, с ясния потребителски интерфейс. С борсата Blockchain можете да разглеждате пазари, да проверявате състоянието на вашите поръчки, да правите депозити, да теглите средства и да търгувате с крипто активи. Предлага се в 200 държави в някои местоположения, можете също да закупите крипто, използвайки FIAT, в зависимост от нивото на потвърждение.

Blockchain.com Exchange Review 2020 Регистрирайте се в Blockchain Exchange

Блокчейн заем

„Вземете назаем“ на Blockchain дава възможност на потребителите им, проверени на ниво Gold, да заемат USD Digital от Blockchain.com, използвайки биткойни, съхранявани в портфейла като обезпечение. Лихвеният процент за вашия заем е даден във формуляра за създаване на заем и подлежи на промяна.

Понастоящем те приемат само обезпечение в биткойн (BTC), което да бъде изпратено от вашия портфейл Blockchain.com. Те обаче планират да разширят това и към други криптовалути в бъдеще. Транзакцията ще бъде инициирана автоматично веднага щом потвърдите заема.

Повечето заемодатели ще изготвят отчети за кредитния рейтинг на кредитополучателите или други отчети за историята на заемите. Тогава това може да доведе до отрицателен ефект върху кредитния Ви рейтинг. Blockchain.com Borrow обаче не изисква кредит, така че тегленето на заем при тях няма да повлияе на кредитния Ви рейтинг.

Блокчейн заем

USD цифрова стабилна монета

Blockchain вече преименува USD PAX на USD Digitial. USD-D е крипто обвързано 1: 1, като USD означава, че 1 USD дигитален токен винаги ще бъде оценен на 1 USD в портфейла ви. С USD-D можете да държите стабилен цифров долар във вашия Blockchain Wallet. Тъй като USD Digital е ERC20 маркер, всяка транзакция с него ще струва допълнителна малка такса в ETH.

Тези цифрови долари се захранват от Paxos Standard, една от най-активно търгуваните стабилни монети и сред първите, които се регулират от Държавния департамент за финансови услуги в Ню Йорк.

Какво е USD-D USD Digital

Lockbox Hardware Wallet

Blockchain пусна свой собствен хардуерен портфейл, наречен Lockbox. Lockbox е проектиран специално от Ledger (създателите на Ledger Nano S). Съхранявайки личния си ключ в хардуерен портфейл, вие осигурявате крипто офлайн, като го държите на още една крачка от хакерите. Следователно, като използвате тяхната Lockbox заедно с онлайн портфейла, вие получавате най-доброто от двата свята. Най-лесният, най-широко използван уеб портфейл и най-сигурното решение за съхранение офлайн, създаващо безпроблемно изживяване за търговия, транзакции и защита на вашата крипто.

Blockchain Lockbox разполага с персонализиран фърмуер, позволяващ изключителни функции.

Ledger Nano S - Сигурният хардуерен портфейл

Поддръжка на клиенти на Blockchain Wallet

Портфейлът Blockchain.com има система за поддръжка, чрез която можете да подавате заявки за билети за поддръжка чрез неговия онлайн център за поддръжка. Те също предоставят някои Често задавани въпроси за разрешаване на често задавани заявки. За начинаещи обаче, които влизат в криптовалути, за съжаление няма функция за чат на живо 24/7 и в натоварени периоди тяхната поддръжка може да бъде наводнена. Следователно може да откриете, че няма адекватна структура за подкрепа, която да ви подкрепя.

Previous Post
Ledger Hack: como se proteger contra golpes de phishing
Next Post
Как да спечелите БЕЗПЛАТНИ биткойни и крипто през 2020 г. (Спечелете $ 200 +)