15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Урок за MetaMask 2021: Как да настроите и използвате MetaMask

MetaMask е разширение за браузър, което можете да изтеглите и инсталирате на подобни на Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge и Смел.

Портфейлът ви позволява да управлявате крипто активите си, както и да ви помага при свързването с децентрализирани приложения (или DApps), които бързо се увеличават по популярност и включват харесвания UniSwap, PancakeSwap, Maker и Compound..

Какво е MetaMask?

MetaMask е портфейл за криптовалута, който е предимно базиран на Ethereum, въпреки че може да бъде свързан и с подобни на мрежата Binance Smart Chain. Портфейлът се използва най-често като разширение на браузъра, с над 4 милиона изтегляния и предоставя на потребителите шлюз за използване на блокчейн приложения. MetaMask mobile обаче е налице и за Android или iPhone, където потребителите могат да синхронизират приложението с акаунта на вашия работен плот за секунди. 

Крипто портфейлът, стартиран през 2016 г. и поддържа вашите данни и криптовалута в безопасност. Можете да свържете вашата Metamask с хардуерни портфейли като Книга или Трезор за да подобрите сигурността на портфейла си. 

MetaMask ви снабдява с всичко необходимо за управление на вашите цифрови активи, включително трезор с ключове, сигурно влизане, портфейл на символи и обмен на токени.

Урок за MetaMask: Как да настроите & amp; използвайте MetaMask

С възможността да се свързват както с Ethereum, така и с Binance Smart Chain DApps, потребителите могат да използват своите токени, за да търгуват на децентрализирани борси, да играят игри и да харчат в хазартни приложения. Той също така е чудесна входна точка за DEFI, предоставяйки на потребителите начин да взаимодействат с децентрализирани финансови приложения като UniSwap, PancakeSwap, Compound или Zapper..

Частни ключове на MetaMask

MetaMask изисква да съхранявате вашата начална фраза или частни ключове на сигурно място. Това е единственият начин да възстановите средствата си, ако устройството ви се срине или браузърът ви бъде нулиран. Препоръчва се да запишете това и да се съхранява офлайн. Най-често срещаният метод е да напишете вашата фраза от 12 думи на лист хартия и да я съхранявате безопасно на място, където само вие имате достъп. Неговата безопасност е важна, тъй като ако загубите вашата начална фраза, MetaMask не може да ви помогне да възстановите портфейла си.

Частни ключове на MetaMask

Също така никога не споделяйте вашата начална фраза или личния си ключ с никого, всеки, който ще има достъп, ще има пълен контрол върху вашите средства.

Какво е Web3 Wallet?

Често ще чуете MetaMask, описан като портфейл Web3. Това е така, защото Metamask ви позволява да взаимодействате с децентрализирани приложения (dApps). Всъщност MetaMask е и най-широко поддържаният портфейл в по-голямата екосистема DeFi.

Какво е Web3 портфейл MetaMask

Web3 Wallets са софтуерът, който ви позволява да взаимодействате с Web 3.0, трето поколение интернет. Приложенията на Web 3.0 се наричат ​​най-вече като децентрализирани приложения или dApps и те често се захранват от блокчейна. DApps, които съществуват в блокчейна, често ще се нуждаят от жетоните на потребителя, за да използват неговите функции, като маркери за игра, търговия, залог, печелене на лихва и др. С помощта на MetaMask можете да използвате тези dApps, като същевременно запазвате контрол над вашите токени.

Ledger Nano X - Сигурният хардуерен портфейл

Безопасен ли е MetaMask?

MetaMask е толкова безопасен, колкото и вашата собствена способност да поддържате защитената си начална фраза или частни ключове. Портфейлът се счита и за „горещ“ портфейл, тъй като се свързва с интернет, поради което има и рискове.

Препоръчително е да съхранявате само малки количества активи в портфейла (по-дългосрочни) или един от най-безопасните начини за използване на MetaMask е като го свържете към хардуерно устройство, като например Книга или а Трезор. По този начин MetaMask работи като посредник и средствата ви не са изложени.

Безопасен ли е MetaMask?

Може ли MetaMask да държи Bitcoin BTC?

Metamask е предимно за токени ERC20, въпреки че поддържа и BEP20 токени, когато е свързан към Binance Smart Chain. Ако изпратите неподдържани токени към MetaMask, ще загубите крипто. Можете обаче да увиете своя BTC и всеки WBTC е подкрепен с 1: 1 с биткойн, което ви позволява да проследявате цената на биткойн.

Урок за замени на MetaMask

Потребителите на MetaMask могат не само да съхраняват, но и да сравняват и разменят токени директно в своите портфейли. Функцията за суапове на токени извлича котировки през множество децентрализирани източници на ликвидност, за да гарантира на потребителите най-добрите налични цени с най-ниските мрежови такси.

Функцията първоначално е достъпна за потребителите на разширението MetaMask в браузъра Firefox, като плановете ще бъдат пуснати в други браузъри и мобилно приложение.

Досега потребителите на MetaMask ще трябва да отидат на уебсайта на конкретна децентрализирана борса или борсов агрегатор, да влязат, да одобрят всеки маркер на всеки dex, струвайки пари в бензин, и след това да стартират суапа.

Сега обаче MetaMask си сътрудничи с ConsenSys за изграждане на суапове: функция, която позволява на всеки потребител на Web3 или DeFi лесно да получи достъп до жетоните, които са им необходими за сайтовете, които използват. 

Свържете Trezor с MetaMask

Свържете MetaMask към Binance Smart Chain (BSC)

Основната мрежа на Binance Smart Chain (BSC) стартира на 1 септември 2020 г. и позволява на разработчиците да изграждат dApps. BSC разчита на система от 21 валидатора с консенсус за доказателство за заложена власт (PoSA).

Новите платформи на Defi вече се възползват от BSC и техните бързи транзакции и ниски такси. PancakeSwap и BakerySwap вече са придобили сцепление, но за да се свържете с тези платформи ще трябва да използвате подобни на MetaMask или Trust Wallet.

Как да свържете Binance Chain с MetaMask

Previous Post
Revisão e tutorial do Ledger Nano X 2021: Como configurar um Ledger
Next Post
Копнеж за финансов преглед: Максимизиране на възвръщаемостта на вашето земеделие