15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Бюрото за финансова защита на потребителите трябва да бъде по-ангажирано с биткойните, се казва в правителствения доклад.

Бюрото за финансова защита на потребителите (CFPB), независима американска правителствена агенция, отговорна за защитата на потребителите във финансовия сектор, беше поискано наскоро от друга правителствена агенция да се активизира в разработването на политики за виртуална валута.

Искането е отправено през поверителен май доклад публикувано тази седмица от Правителствената служба за отчетност (GAO), което е разследващото звено на Конгреса, заяви Bloomberg. Новият доклад предоставя общ преглед на различните усилия, свързани с биткойни от страна на федералното правителство, и стеснява фокуса си върху липсата на участие на CFPB.

„Федералните междуведомствени работни групи, занимаващи се с проблеми с виртуалната валута, не са се фокусирали върху защитата на потребителите и CFPB обикновено не е участвал в тези групи“, се казва в доклада, озаглавен „Виртуални валути: нововъзникващи регулаторни, правоприлагащи и предизвикателства за защита на потребителите“.

Поради инциденти, свързани с използването на виртуални валути за незаконни цели, досега прането на пари и други проблеми на правоприлагането са били основна грижа.

„Възникващите потребителски рискове показват, че усилията за съвместно сътрудничество може да се наложи да поставят по-голям акцент върху въпросите за защита на потребителите, за да се отговори на пълния набор от предизвикателства, породени от виртуалните валути“, добавяйки, че „без участието на CFPB междуведомствените работни групи не използват изцяло опита на водещата агенция за финансова защита на потребителите и CFPB може да не получава информация, която би могла да използва за оценка на рисковете, които виртуалните валути представляват за потребителите. “

GAO цитира неотдавнашната „загуба или кражба на биткойни от борси и виртуални портфейли и предупреждения за потребителите, издадени от нефедерални и несъединени американски субекти“ като причини, поради които са необходими междуведомствени съвместни усилия, включващи CFPB, за да се справят с проблемите на защитата на потребителите.

Препоръките за изпълнителни действия са, както следва: „За да се гарантира, че федералното междуведомствено сътрудничество във виртуални валути адресира възникващите проблеми със защитата на потребителите, препоръчваме директорът на CFPB (1) да определи кои междуведомствени работни групи биха могли да помогнат на CFPB да поддържа осведоменост по тези въпроси или би полза от участието на CFPB; и (2) решава, в координация с агенциите, които вече участват в тези усилия, кои CFPB да участват. “

GAO също повдигна въпроси за това колко потребители на виртуална валута могат да бъдат считани за спекулативни инвеститори и колко са обикновените потребители. Към февруари 2014 г. само 14 от 290 000 жалби в базата данни CFPB споменават виртуална валута или биткойн.

Блумбърг съобщава че изпълняващият длъжността помощник-директор на CFPB за картовите и разплащателните пазари, Уилям Уейд-Гери, пише в писмо до GAO на 6 май, „Очакваме с нетърпение да увеличим участието си в официалните работни групи, когато те се ангажират по конкретни въпроси, свързани с потребителите защита. “

В писмото Уейд-Гери каза, че CFPB се консултира с различни държавни и федерални регулатори, както и с учени и членове на биткойн индустрията.

Според Bloomberg сенаторът Том Карпър „е потърсил доклада, за да изясни какво прави правителството на САЩ, за да изгради правна рамка за цифрови валути, които преминават регулаторните граници“.

Карпър заяви в имейл, че „Докладът на GAO подчертава значението, че всички сектори – правоприлагащи органи, индустрия, съответни регулатори и агенции за защита на потребителите – трябва да излязат на масата и да започнат смислен диалог, за да предоставят ясни правила за движението на предприемачите , както инвеститори, така и потребители. “

Джим Харпър от Фондацията за биткойни също се включи в доклада днес, на който той посвети публикация в блог.

„Мисля, че е малко преждевременно да се оплакваме от неучастието на CFPB. Докладът определя общата стойност на всички биткойни в размер на 5,6 милиарда щатски долара, в сравнение с 2,7 трилиона щатски долара в американска валута в депозитарните институции и цитира биткойн транзакции, вариращи от 29 000 до 102 000 на ден. Федералният резерв обработва 44 милиона транзакции ACH на ден през 2013 г. Биткойнът не е там, където е защитата на потребителите. “

Харпър добави, че двете федерални агенции, които наистина липсват на биткойн сцената, са Министерството на търговията и Държавния департамент – поради потенциала на Биткойн да стимулира икономическия растеж, да създава нови работни места и да стимулира иновациите.

„Резултатите, които общността на биткойните най-общо търси, включват глобално финансово включване, засилена човешка свобода и достойнство в световен мащаб, по-голяма финансова неприкосновеност на спазващите закона хора и стабилно парично предлагане в страни, където валутата се управлява неправилно. Търговията и държавата работят както за постигане на тези и подобни ценности, така и за увеличаване на търговията, мира, просперитета и сигурността. “

Previous Post
Programas
Next Post
Crypto.com Exchange Преглед и урок: Ръководство за начинаещи