15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Overstock.com се надява да децентрализира фондовия пазар, използвайки технологията Bitcoin

Overstock.com, един от най-големите сайтове за електронна търговия, който в момента приема биткойни, наскоро изрази интерес да използва основната технология на публичната книга на Биткойн – блокчейн – за управление, издаване и търговия на акции на компании. И те насърчават приноса от криптоентусиасти.

Компанията публикува a уеб страница Вторник, който служи за изследване как точно биха могли да функционират криптовалутите, заедно с детайлизиране на потенциалните препятствия и различни децентрализирани платформи за обмен на активи, които в момента се разработват. Страницата е проектирана под формата на „уики“, която всеки може да редактира, а Overstock насърчава другите да допринесат с техните идеи.

В този случай криптовалутите биха използвали децентрализирана блокчейн технология на равнопоставени партньори, за да премахнат по същество необходимостта от фондови борси на трети страни като NASDAQ, Нюйоркската фондова борса или дори борсов посредник. Широката общественост ще има пряк контрол върху техните сделки с акции, всички сделки ще бъдат математически проверени чрез код с отворен код и съхранявани в публична книга, видима от всеки. Това е система, която изисква много малко доверие в сравнение с настоящите борсови платформи. Такава децентрализирана система за публична книга за криптосигурност може да донесе така необходимата прозрачност на индустрия със силно съмнителна цялост.

„Как публична компания би издала криптосигурност, тепърва ще бъде установено“, пише на страницата на Overstock. „За да се намали регулаторната опозиция, криптозащитата, поне първоначално, трябва да имитира възможно най-близо икономическите и законните права на обикновените акции, но тъй като характеристиките и методите за издаване на криптосигурност могат да бъдат нови, как може да бъде такава ценна книга емитирани и търгувани и свързаните с това рискове заслужават внимателно обмисляне. В обобщение, ако тези платформи ще станат обичайни за издаването или търговията с финансови активи, има въпроси, които се нуждаят от отговори от криптоентусиасти, знаещи по такива въпроси. “

Надявайки се на принос от ентусиасти в индустрията, страницата за криптозащита Overstock предлага редица въпроси по въпроси като регистрация и застраховка на ценни книжа, водене на записи и обмен на криптосигурност.

Въпроси като: Дали криптовалутите по необходимост създават различен набор от права на акционери или, по необходимост, различен клас акции? Или те просто могат да бъдат обикновени акции като тази, която една компания вече е издала? В криптосвета как работи системата за прехвърляне на акции и каква става функцията на агента за прехвърляне на акции? Има ли дори агент за прехвърляне на акции? Акционерите ще обменят своите крипто ценни книжа на равноправна разпределена борса. Как трябва да работи това? Фирмите поставят различни проблеми пред собствениците, за да решат. Трябва да има механизъм, който да позволи на собствениците, чиято собственост е деноминирана в криптосигурност, да гласуват и тези гласове да бъдат преброени. Как трябва да работи това??

Изпълнителният директор на Overstock Патрик Бърн е откровен критик на Уолстрийт, големите банки и голямото правителство, но каза на Wired че преди да реши дали Overstock ще издава криптовалути, той иска да разбере, че това е възможно. И ако все пак решат да внедрят криптовалути, Бърн казва, че ще го направи по начин с отворен код, позволявайки на други компании също да го използват. Съобщава се, че Overstock е участвал в обширни разговори с основателите на една конкретна програма за обмен на криптоактиви, Counterparty.

Според Wired:

„Бърн отдавна се оплаква, че инвеститорите използват различни вратички на финансовите пазари, за да увеличат неправилно печалбите за сметка на публичните компании и цялостната икономика – като Overstock дори стигна дотам, че да съди някои от най-големите имена на Уолстрийт – и той вярва че нова система, базирана на математиката на биткойните, може да премахне тези дупки. “

Идеята за издаване на криптовалути и други чувствителни активи чрез блокчейна, макар революционна и парадигма да се променя сама по себе си, не е непременно нова идея. Но Overstock е първата голяма компания за електронна търговия, която проявява интерес към крипто ценни книжа, а наличието на откровено насърчение и подкрепа на компания, която получава 1,3 милиарда долара годишно продажби, е огромна стъпка към децентрализация на фондовия пазар.

Както видяхме през последните няколко години, биткойн технологията не само има потенциал да промени финансовата и банковата индустрия, връщайки силата обратно в ръцете на хората, но също така има поне Още 80 документирани потенциални приложения – всеки един революционен сам по себе си.

Възможните приложения на блокчейна включват децентрализация с отворен код на политическо гласуване, завещания, ескроу, патенти, паспорти, съдебни регистри, регулаторни записи, ключове за автомобили, деривати и дори самия интернет.

А децентрализираната търговия с акции е тази, чието време е дошло.

„Децентрализирай всичко“, както се казва.

Previous Post
Crítica do Casino Champagne Spins
Next Post
Федералният резерв на Бостън публикува статии за биткойни