15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Уплътненията с клубове се изключват след хакване

Най-големият уебсайт за биткойн покер, Seals with Clubs, затвори врати поради неназовани проблеми със сигурността.

Това не е първият път, в който Seals with Clubs се сблъскват с пробив в сигурността. През декември 2013 г. базата данни на уебсайта беше компрометирана и 42 000 пароли откраднат.

Уебсайтът е заменен с известие, в което се посочва причината за спирането. В него се посочва, че екипът е решил да прекрати дейността си след редица събития на 11 февруари, които са накарали сайта да „работи във вечно застрашено състояние“. Решението беше взето въз основа на мнозинство.

Същия ден Seals with Clubs беше засегнат от хардуерен отказ, който може да е бил свързан с проблема със сигурността.

Уебсайтът посочва, че Seals with Clubs е напълно платежоспособен и не е загубил средства по време на компромиса със сигурността. Освен това сайтът съобщава, че не е открадната потребителска информация. Той не влезе в подробности за това, което всъщност е довело до нарушението, но се казва, че членовете на екипа са свободни да участват в събитието в бъдеще.

Теглене на салда по сметки

В края на страница, предоставя се формуляр, където потребителите могат да въведат своето потребителско име, парола, код на Google Authenticator и биткойн адрес, за да поискат теглене на салдото по сметката им.

Известието също така предоставя инструкции за потребителите да проверят дали имат работа с действителните членове на екипа. Уебсайтът казва, че ако домейнът бъде иззет или сървърът, обработващ тегления, престане да функционира по време на периода на изтегляне, потребителите трябва да търсят подписан GPG съобщение. Той добави, че всички съобщения, които са неподписани или подписани неправилно, трябва да се считат за фалшифицирани.

Администрацията не заяви кога ще спре да обработва тегления. В известието се казва: „Тези, които могат да се придържат към обработката на тези тегления, се надяват да се ангажират с поне няколко месеца наличност.“

Уплътнения с клубове 2.0

Seals with Clubs обяви, че ще дава контрол върху активите на уебсайта на председателя Брайън Микон, който ще наблюдава разработването на нов покер сайт, базиран в Антигуа.

Новият сайт, наречен „SwC 2.0“, ще бъде хостван на swcpoker.eu. Уебсайтът съдържа видеоклип на Micon, който говори накратко за затварянето на Seals with Clubs. Той представя swcpoker.eu, „издигане от пепелта на тюлени с клубове“, като „биткойн покер 2.0“.

https://www.youtube.com/watch?v=XSH-pE3DHsw

Въпреки че администраторите вярват, че Micon „иска най-доброто за играчите на [Seals with Club’s]“, те подчертаха, че „мажоритарната собственост не може да гарантира бъдещата сигурност, платежоспособност и целостта на тази операция, тъй като няма да има административен надзор, прехвърлян от SealsWithClubs“.

От съображения за сигурност, чувствителни данни като пароли и подробности за баланса няма да бъдат предоставени на Micon за използване в swcpoker.eu. Администрацията също така ще държи домейна „Печати с клубове“, акаунтите в социалните медии и имейл адресите, за да поддържа връзка с потребителите.

Имената на акаунтите, имейл адресите и салдата „Krill“, използвани в програмата за рейкбек Seals with Clubs, ще бъдат предадени, за да помогнат на Micon да разработи новия уебсайт.

Преди формуляра за отказ в забележете, предоставен е отделен формуляр за свързване на имейл адрес със съществуващ акаунт, за да може да се използва на swcpoker.eu след стартирането му. Това ще позволи на потребителите да запазят своите потребителски имена и да мигрират съществуващите си крил.

Софтуерният пакет за SwC 2.0, който се разработва от „продължителен период от време“, също ще бъде предоставен на Micon. Администрацията очаква, че той ще спази оригиналните споразумения за лицензиране и споделяне на приходи с разработчиците на софтуера. Предишният софтуер „SwC 1.0“ вече няма да се използва поради сложности, свързани с неговите операции и сигурност, които е трудно да се предадат на бъдещите оператори.

Въпреки това, недостатъците в предишния софтуерен пакет не бяха причината за спирането на уебсайта. Екипът твърди, че проблемът със сигурността изобщо не е бил свързан със софтуера.

В края на известието административният екип заключи:

Благодарим на всички наши играчи за вашата подкрепа, доверие, лоялност и ентусиазъм през годините. Знаем, че криптовалутният покер е тук, за да остане и ни натъжава всички да сме в положение, че вече не можем надеждно да сме тези, които да ви го предоставят.

Актуализация на тази история е публикувана тук.

Previous Post
Guia do software SoftGamings
Next Post
Федералният резерв на Бостън публикува статии за биткойни