15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Докладът за бота на Mt Gox Willy е спрян от WordPress

Публикуван е доклад онлайн, който анализира данните за търговията, изтекли от Mt Gox. Докладът показва как два бота са използвали не само поведение на помпа и дъмпинг, но по-тревожно са успели да търгуват за нулеви разходи.

Докладът, който се появява онлайн тук, е направен от анонимен търговец, който е създал гореспоменатия акаунт в WordPress.com специално за този отчет и това е единствената публикация в блога.

Запознайте се с ботовете

През декември 2013 г. търговците (включително авторът) започнаха да забелязват странен модел на търговия:

„Произволно число между 10 и 20 биткойна ще бъде закупено на всеки 5-10 минути, без прекъсване, в продължение на поне един месец до края на януари.“

Този бот стана известен като “Willy” на Mt. Gox търговци. Авторът обясни как моделът на сделките, направени от Willy, са толкова разпознаваеми, че те решават да го търсят от изтеклата Mt. Gox регистрационни файлове и със сигурност моделът се върна чак до началото на дневника.

Дневниците разкриват, че ботът използва няколко “UID” (номера на потребителски идентификатори) и че всички въпросни потребителски акаунти имат код на държава “??”, който е уникален. Очевидно беше „пушещо оръжие“, че наблюдаваното поведение идва от един източник, а не от лица, които просто извършват един и същ модел на занаяти. Освен това всички сделки попадаха в строг диапазон от BTC стойности.

В обобщение, моделът на търговия е както следва:

  • Създаден е акаунт
  • Търговията от USD към биткойн беше извършена в конкретни суми
  • Скоро след това беше създаден нов акаунт.
  • Номерата на UID бяха много по-високи от нормалните потребители.

В допълнение към Вили, изтеклите дневници показват, че е имало и друг бот за търговия (както се предполага от моделите на търговия) с необичайно висок набор от потребителски идентификационни номера. Авторът нарича този бот „Markus“. Той беше активен от 8 месеца, но спря да търгува само 7 часа преди Willy да започне дейността си. Това, казва авторът, е основание да се подозира, че са били експлоатирани от една и съща страна. Всички потребителски акаунти, свързани с Markus, имаха код на държава, съответстващ на Токио (Япония), където е и Mt. Самият Gox е

Авторът открива, че всички сделки на Markus следват сделки от редовни потребители и че всяка от сделките му има точно същата сума в долари като предходната сделка, но е за огромни стойности на биткойн. Авторът предполага, че Маркус е купувал големи количества биткойн, без да харчи нищо, а просто е попълвал стойността на предишната сделка. Независимо от това, Markus със сигурност не плащаше пазарния курс за обемите биткойни, които купи.

В крайна сметка Маркус продаде 31 000 BTC (които бяха купени на безценица или най-много тривиална сума в щатски долари), за приблизително 4 милиона долара. След това изкупи още 15 000 BTC по начин.

Преброяване на разходите

Изтеклият дневник показва, че Уили е похарчил 112 милиона долара за закупуване на приблизително 270 000 биткойни, по-голямата част от които са закупени през ноември 2013 г. Това, твърди авторът, е основната причина, че цената на биткойните се е увеличила толкова много през 2013 г .; много повече от китайските инвестиции, свалянето на Silkroad и търговските изслушвания в Ню Йорк. В подкрепа на това, тези сделки с ботове съвпадат с увеличаване на стойността на биткойн на Mt Gox. Освен това, Markus спечели около 300 000 BTC и $ 4 милиона (САЩ) за цялата си история на търговия. Това дава общо приблизително 570 000 BTC.

Кой не знае?

Всички грешни действия, докладвани тук, лесно биха могли да бъдат извършени или от хакер, или от сомони в Mt. Gox. Разбира се, всички доказателства са косвени. Докладът на Willy обаче обяснява още нещо, което сочи пръста към връх Mt. Самият Gox:

Следващото доказателство е може би по-убедително. За няколко месеца през 2013 г. в изтеклата база данни имаше две версии на регистрационни файлове за търговия: пълен дневник и анонимизиран дневник с премахнати потребителски хешове и кодове на държави / държави. За април 2013 г. имаше файл .zip, който съдържаше един такъв анонимизиран дневник – това е спекулация, но една от възможностите за това може да е била изпращане на одитори / инвеститори, за да покажат някои вътрешни елементи. При по-внимателна проверка се оказва, че пълните и анонимизирани версии на всички регистрационни файлове се различават по два и САМО по два начина: 1. Потребителските хешове и кодовете на държави / държави се премахват. 2. Потребителският идентификатор на Markus (698630) се променя на малък брой (634) и неговите странни фиксирани стойности „Пари“ се коригират до очакваните стойности. Интересна подробност: от изтеклия списък с акаунти за 2011 г. потребителят с ID 634 има потребителско име „MagicalTux“.

Обрат в сюжета

За да ни обърка още повече, акаунтът в WordPress, който е домакин на отчета на Willy, е „архивиран или спрян“ поради нарушения на условията за ползване на Wordprss.

20140527-181900-65940383.jpg

Актуализация: докладът е възстановен на WordPress.com

Previous Post
Guia do software SoftGamings
Next Post
Федералният резерв на Бостън публикува статии за биткойни