15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Седмичен обзор на новините за биткойн: за Blocksize, ChangeTip и Coinify

Ако през последната седмица не сте имали време да сте в крак с новините и сега седите с кафе в ръка, ето какво сте пропуснали (всяко заглавие води към оригиналната статия, за да се прочете изцяло):

ITBIT СТАВА ПЪРВАТА ЧАРТИРАНА БИТКОЙН БОРСА

Управителят на финансовата служба в Ню Йорк Бен Лауски официално издаде първия лиценз за търговия с биткойни в държавата. Lawsky и нюйоркският отдел за финансови услуги предоставиха лиценза в четвъртък на itBit, като официално разрешиха на борсата на компанията да работи в рамките на щата. На същия ден itBit отвори врати за широката общественост в цялата страна, заявявайки, че има право да работи във всички петдесет държави.

ГЛАВЕН УЧЕН НА ДЪРЖАВИТЕ НА ФОНДАЦИЯТА НА БИТКОЙНИ „1-МИНУТНИ БЛОКОВЕ СА ДОБРА ИДЕЯ“

Гавин Андресен, главен учен на фондацията Bitcoin и водещ разработчик на Bitcoin Core отговори на запитване на потребител за reddit, като заяви: „Мисля, че блоковете от 1 минута са добра идея. Най-доброто време да се въведе това би било следващото намаляване на половината на субсидията (прави кода много по-опростен). “

GAVIN ANDRESEN ПРЕДЛАГА 20 MB РАЗМЕР НА БЛОКА: Плюсове и минуси

Ако сте следвали основното развитие на Биткойн, може би сте забелязали интересна промяна от един от водещите разработчици, Гавин Андресен. Промяната, която беше в ангажимент на GitHub в личното му хранилище, позволи на клиентите да приемат и създадат 20MB блокове след 1 март 2016 г. Това беше бързо взето от общността на Биткойн, която след това започна в разгорещен дебат дали или не тази промяна е добра идея.

ЕВРОБАНКОВО СДРУЖЕНИЕ ПУБЛИКУВА ДОКЛАД ЗА КРИПТОКУРСИ

Евробанковата асоциация (ЕБО), конгломерат от над 200 банки и финансови организации от Европейския съюз, публикува доклад, озаглавен „Криптотехнологиите, основна ИТ иновация и катализатор за промяна“. Вътре са акцентите на статията от 25 страници, която се фокусира върху практическите приложения на криптотехнологиите в краткосрочен и средносрочен план с акцент върху банкирането и обработката на плащания.

КИТАЙСКИ БАНКИ, ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ЗА УЧАКВАНЕ НА БИТКОЙНИ

На 13 май The Standard съобщи за опит за изнудване за биткойн срещу Банката на Китай и Банката на Източна Азия. След стартирането на разпределени атаки за отказ на услуга (DDoS) срещу банките на 9 май отговорните хакери заплашиха да започнат повече атаки, освен ако не бъде предоставен биткойн. Бюрото за киберсигурност и технологична престъпност в Хонконг оценява атаките като изнудване и разследва.

BIT-X ИЗДАВА BITCOIN ДЕБИТ MASTERCARD

BIT-X, сравнително нова, но много популярна борса за криптовалути, обяви официалното пускане на своята Bitcoin Debit MasterCard ™. BIT-X MasterCard ™ може да се използва за онлайн пазаруване, плащане на стоки и услуги и теглене на пари в банкомати по целия свят, като се използва някое от салдата на потребителя под формата на BTC, LTC, USD, EUR или GBP. Може да се използва навсякъде, където се приема MasterCard: онлайн, на банкомати и в POS (Point of Sale) места.

COINIFY РАЗШИРЯВА ДО 34 ДЪРЖАВИ СЕПА

На 12 май базираният в Дания процесор за плащане и обмен на биткойни Coinify обяви разширяване в Единната зона за плащания в евро или SEPA. Чрез разширяване, търговската функционалност на Coinify вече е достъпна за 33 страни извън Дания и над 500 милиона граждани.

ЧАНГЕТИП ОТКРИВА ЗВУКОВО БИТКОЙНОВО НАМАЛЯВАНЕ

На 13 май популярната услуга за социални насоки за биткойни ChangeTip започна да поддържа сайта за социална музика SoundCloud. Според ръководителя на TipT на ChangeTip Кайл Кемпер, SoundCloud е най-търсената услуга за интегриране на бакшиши. SoundCloud вече е дванадесетата платформа, която ChangeTip поддържа.

COINBASE ИЗДАВА ОСНОВНИ АКТУАЛИЗАЦИИ НА Android and IOS APP

Coinbase, „най-популярният биткойн портфейл в света“, издаде големи актуализации на своите приложения за Android и iOS и предлага 100-битов стимул за проверени нови потребители. Наличните в момента актуализации предлагат банкова връзка в приложението, интеграция на Google Contact и поддръжка за по-стари версии на Android.

XAPO се ПРЕОСТАВЯ В ШВЕЙЦАРИЯ, ЗА ДА ПОДОБРИ СИГУРНОСТТА

Xapo официално обяви, че ще премести седалището си и по-голямата част от операциите си в Цюрих, Швейцария поради дългата история на страната на политически неутралитет и регулаторна стабилност.

ХОНДУРАНСКО ПРАВИТЕЛСТВО ДА РАБОТИ С ФАКТ В СЛЕДВАЩИЯ РЕГИСТР

Непроменим доставчик на система за водене на записи, базиран на Blockchain, Factom е сключил сделка с правителството на Хондурас, за да разработи система за регистриране на собственост върху земя от следващо поколение, която се надява да сложи край на разрастващата се корупция в рамките на настоящата платформа.

NETKI, БИТКОЙН DNS СИСТЕМА

Netki е въображението на Джъстин Нютон и екип от бивши работници на NetZero, чиято цел е да насърчи масовото приемане на криптовалути чрез премахване на една от най-големите бариери за влизане за „неспециалисти“, невъзможно да се запомнят адресите на портфейла.

Пропуснахме ли нещо? Уведомете ни в коментарите.

Previous Post
Guia do software SoftGamings
Next Post
Федералният резерв на Бостън публикува статии за биткойни