15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Биткойн форумът предоставя 600 лична информация на правителството на САЩ

Мисля, че се борих за поверителността на потребителите много по-енергично, отколкото повечето сайтове биха направили в тази ситуация, и все пак трябваше да пусна много частни данни.

Администраторът на най-популярния форум за биткойни в света, bitcointalk.org, каза на потребителите, че е принуден от призовка да пусне лични съобщения на 600 души.

Майкъл Маркуад, известен още като theymos, каза на засегнатите потребители, че ще маркира информацията като поверителна, но това може да не е достатъчно, за да не стане публично достояние. Той продължава да пояснява в съобщението: „По-специално, аз вярвам, че BFL има пълен достъп до премиерите и би могъл да избере да ги освободи.“

Груповото съобщение беше изпратено до всеки, който е взаимодействал с акаунтите на персонала на Butterfly Labs във форумите. Всички съобщения – дори изтрити – изпратени до следните акаунти може да са били освободени:

  • Инаба
  • BFL-инженер
  • BFL_Josh
  • SLok
  • BFL_Sonny
  • BFL AM
  • Дейв
  • bcp19
  • nibbknot

Администраторът на форума отговаря

CoinBuzz се обърна към Marquadt (theymos) за повече информация:

Кога ви помолиха да освободите премиерите?

Призовката е от 3 март.

От кого те питаха?

Призовките винаги се изпращат от правителство, обикновено съд. Не можете просто да отидете и да изпратите на някой призовка. Този е издаден от Американския окръжен съд за окръг Канзас. Свързан е с дело номер 14-CV-2159-KHV-JPO.

Притеснявате ли се какво би могло да се направи с предоставените от вас премиери?

Да. Ето защо прекарах толкова много време / пари, намалявайки броя на премиерите, които трябваше да освободя до минимум. (Първоначално призовката поиска всички премиери, които дори споменават BFL, от / до никого.) Пуснаха само премиери до / от няколко души, които (очевидно) са / са служители на BFL. Премиерите също са обхванати от защитна заповед, която би трябвало да затрудни донякъде публичните премьер-министри.

Въпреки че искам да защитя максимално PM форуми, колкото мога, потребителите на който и да е уебсайт трябва да са наясно, че всъщност е невъзможно никоя услуга да защити напълно данните, до които им давате достъп. Например, ако Google получи подобна подпеона, казвайки: „Изпратете ни всички имейли с GMail, които говорят за BFL“, ми се струва правдоподобно, че те може да се откажат от тази информация без никаква борба и може би дори да не кажат на засегнатите потребители за това.

Мисля, че се борих за поверителността на потребителите много по-енергично, отколкото повечето сайтове биха направили в тази ситуация, и все пак трябваше да пусна много частни данни. Затова винаги трябва сигурно да шифровате чувствителна информация, преди да я пуснете в Интернет. Не се доверявайте на трети страни с нищо важно.

Притеснявате ли се как BFL може да отговори на това?

Отнасях се както с BFL, така и с плантифа тук. Те нямат никаква причина да се разстройват от мен.

Донякъде съм загрижен, че BFL може да получи информация за хора, които са били против BFL, и да използва това по някакъв начин срещу тях. Например, може би някои от освободените премиери показват, че бивш служител на BFL е нарушил NDA. (Това е само пример – всъщност не съм чел повечето освободени премиери и не съм наблюдавал нищо подобно в това, което прочетох.) Това е неизбежно, за съжаление.

Какво е мнението ви за Butterfly Labs като цяло?

Доколкото знам, те приеха значителни предварителни поръчки и след това не успяха да изпълнят в разумен срок. Това е много лошо. Но дали това се дължи на лош късмет, некомпетентност или злоба, не знам.

Отговор на общността

Също така се свързахме със засегнат потребител на биткойн общността, за да видим какво мислят за ButterFly Labs като компания:

Имах големи надежди за BFL, когато за първи път закупих първата им машина за копаене ASIC. И МНОГО хора. Вярвах твърде много в BFL, тъй като се занимавах с Inaba, когато той управляваше Eclipse Mining Pool. На всички ни беше обещано ТОЛКОВО, но ни накараха много повече. Хората се ядосаха и с право. Изглежда, че BFL може да е прецаквал клиенти нарочно. Надяваме се, че разследванията ще разкрият дали те са подвеждали клиентите, защото са били или некомпетентни, или са крали монети на клиентите чрез добив с техните машини. Мисля, че те прецакаха всеки заради собствената си алчност. Презирам лъжците и тези, така че се надявам да получат това, което им идва!

/ u / DobZombie | Reddit

Дългото и неспокойно минало на ButterFly Labs

ButterFly Labs са може би най-скандалната компания в биткойн пространството. Години наред те са в центъра на спорове, поради дългата им история на фалшиви обещания, неразумно забавяне и непопулярно обслужване на клиентите. През септември 2014 г. производителите на минен хардуер бяха затворени от Федералната търговска комисия. Те продължиха да отварят отново през януари и задайте график за доставка на техния хардуер Monarch и изплащане на възстановявания на някои клиенти, но това скорошно развитие предполага, че те все още се разследват.

Previous Post
Guia do software SoftGamings
Next Post
Федералният резерв на Бостън публикува статии за биткойни