15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Netki, биткойн DNS система

Нетки е идеята на Джъстин Нютон и екип от бивши служители на NetZero, чиято цел е да насърчи масовото приемане на криптовалути чрез премахване на една от най-големите бариери за влизане за „неспециалисти“, невъзможно да се запомнят адресите на портфейла.

Техната технология използва блокчейн Namecoin, за да картографира по-лесно запомнящите се имена към адресите на портфейла, което може да изглежда като ненужна стъпка за настоящите крипто потребители, но може да се счита за ход, аналог на картографирането на домейни към IP адреси, които са помогнали за създаването на интернет много по-лесно да се ориентирате.

В един интервю с Съвета за цифрови валути Нютон говори за своя произход и какво го е накарало да се включи в разработването на приложения за крипто валута.

„Имах ментор в началото на 90-те, който ми показа трансформационния потенциал на Интернет по отношение на демократизирането на информацията и използването на силата на отворените комуникации за борба с тиранията. Разбрах, че това е технология, която буквално ще промени света към по-добро, затова напуснах Северозапад, където бях учил физика, и започнах да работя на пълен работен ден в Интернет. След двайсет години в това пространство установих, че голяма част от „промяната на света“ е постигната и фокусът е изместен към изграждането на големи компании и почувствах, че имам нужда от промяна на обстановката. Започнах да изследвам различни начини, по които мога да помогна за решаването на належащи глобални проблеми с технологията, така че когато друг предприемач ме заведе на първата ми биткойн конференция, ми се стори, че отново съм намерил първата си любов. Много хора говорят за това, как биткойн прилича на ранния Интернет: Мога да ви кажа от опит от първа ръка, приликата е огромна, както вътрешно, така и практически. За мен биткойнът, подобно на Интернет, е трансформационна технология, която фундаментално дава възможност на хората над институциите и в крайна сметка осигурява най-голяма стойност за тези, които имат най-малко. Освен това той има силата да трансформира застаряващите бизнес модели и да създава изцяло нови.

Въпреки това, в момента се намираме във фазата „скърцащи модеми“ и „заети сигнали“ на ранното приемане на биткойн. На този етап е важно да се разработят големи причини хората да използват цифрова валута, както и да се намалят причините, поради които не биха я използвали. Ние от Netki сме фокусирани върху това да се опитаме да намалим бариерите пред приемането на масовия пазар на ниво платформа в цялата индустрия, а не с точково решение. “

В момента някои платформи вече обявиха публично плановете си за внедряване на Netki в рамките на своите системи, което ще стане автоматично:

„Освен това, тъй като сме изградени около DNS системата, ние позволяваме на нашите партньорски компании да регистрират автоматично имената на портфейли под собствено пространство от имена, без да карат потребителите им да преминават през допълнителни стъпки в процеса на включване. Ние наистина имаме настройка за нулево щракване за потребителите чрез нашите партньори. “

Потребителите на ChangeTip например биха могли да използват адреси, свързани към акаунта им с домейна tip.me като JohnDoe.tip.me

В момента можете да запазите собственото си име на портфейла на Netki на уебсайта им и при стартирането те планират да предлагат домейни от най-високо ниво, вариращи от обикновените (.name, .com, .org, .biz, .me) до странното.

За съжаление, WHEREISMY.COFFEE не беше на разположение.

За съжаление, WHEREISMY.COFFEE не беше на разположение.

Можете да намерите пълен списък с наличните TLD, както и техните индивидуални цени тук.

Нютон също така каза следното за предизвикателствата, пред които е изправена крипто индустрията, и съвети за други предприемачи в района:

„Мисля, че едно от най-големите предизвикателства, пред които е изправена индустрията в момента, е търпението и синергията. Като индустрия ние трансформираме нещо толкова широко, колкото релсите на финансовата система, и колкото и да искаме да се движим бързо, трябва да помним, че това ще отнеме време и не трябва да очакваме да бъде „направено“ по всяко време. Трябва да съсредоточим енергията си върху това как заедно разрастваме екосистемата, а не върху това как да обединим компанията до нас. “

ЗА ЕКИПА НА NETKI

  • Джъстин Нютон (главен изпълнителен директор / главен технически директор): над 20 години опит в интернет стартиращ бизнес, в момента той е и член на Съвета на директорите на Adra Match Software, както и заемаща и консултантска роля във VisionFleet.
  • Dawn Newton (COO): над 20 години опит в управлението на технологични стартиращи компании и експерт в индустрията в мащабируеми системи за поддръжка и фактуриране. В момента тя е член на Съвета на съветниците на фондация „Праг“.
  • Джеф Хендлър (мениджър за бизнес развитие): Завършил политическа наука във Вашингтон Вселена, фокусиран върху бизнес партньорства и маркетинг.
  • Франк Контрерас (старши софтуерен инженер): към 15 той вече е бил работник в NetZero, където се е запознал с Джъстин, който е заемал позиции в осигуряването на качеството, както и в инженерството.
  • Мат Дейвид (старши софтуерен инженер): също бивш служител на NetZero с опит както в поддръжката, така и на ръководни позиции, свързани с инженерството.
  • Genevive McLaughlin (офис мениджър): Завършил UNC-Charlotte, отговарящ за общите офис операции в компанията.

И разбира се, трябва да се спомене и трудолюбивият помощен персонал.

Помощният персонал обаче е този, който върши истинската работа.

Познайте кой е последният служител на месеца?

Previous Post
Crítica do Casino Champagne Spins
Next Post
Федералният резерв на Бостън публикува статии за биткойни