15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Промяна на биткойн стартираща косачка се стреми към основния поток

Ще трябва да решите сами дали да стартирате нова цифрова валута Lawnmover’s необичайно име съответства на бизнес модела си. Главният изпълнителен директор Питер Горсира не се съмнява.

„Има метафора в това“, казва изпълнителният директор Питър Горсира за името, което на пръв поглед напомня повече на списък с „меден продукт“, отколкото на технологична компания.

Концепцията очевидно е достатъчно ясна, за да спечели подкрепата на Boost VC. Но може ли да спечели широката привлекателност, която предвижда Горсира? Вижте дали купувате метафората.

„Работейки назад, все едно пускаме косачката над тревата и отрязваме малко промяна. И така, докато продължавате, ние нарязваме всички тези малки власинки и събираме промяна от тези транзакции “, продължи Горсира.

Получавам паралела между събирането на насипни суички и изсичането на трева в торби. Но там метафората може да се разпадне. Свикнал съм да слагам разменни ролки и да ги нося в банката. Ако обаче съхранявате изрезките от трева, те обикновено излизат заедно с боклука. Някой, който използва изрезки за компост, да ги опакова първо?

Прямото обяснение на Lawnmower има повече смисъл.

Lawnmower се свързва с онлайн банкови сметки на потребители в Bank of America, Chase, Wells Fargo, Citibank и US Bank с API от Spark Capital, подкрепена от Plaid.

След това Lawnmower следи потребителските акаунти за транзакции, закръгля покупката \ например, лате от $ 3.50 до $ 4.00 и спестява тези $ 0.50 цента за по-късно. След като спестяванията на потребителя достигнат $ 4,00, Lawnmower обменя “промяната” с Bitcoin.

Че разбирам; сега съм заинтригуван.

Предимствата, казва Горсира, са намаляване на нестабилността на биткойните и по-широко излагане на потребителите, особено за онези, които биха се противопоставили да купуват валутата на едро.

Всичко зависи от това колко голяма база изгражда и колко често търгува. По-малко волатилност може да възникне, ако косачката може да поддържа стабилно търсене на биткойн.

Горсира каза на CoinDesk:

Опитваме се да повишим информираността на потребителите за биткойните и да им дадем лесен начин да влязат без огромен ангажимент, така че можете да купувате от 3 до 4 долара на всеки няколко дни, вместо да купувате биткойн от 300 долара и да се притеснявате къде ще отиде.

Името на косачката предлага ли тази мисия? Мениджърският екип (Горсира, технически директор Патрик Арчамбо и финансов директор Алекс Суннарборг) вярва, че ако не го направи, това е поне начин да се отдели техният проект от конкуренцията.

Поне не е клише.

„Да имаш„ бит “или„ верига “е като интернет компания, която има буквата Е, като E-school.com“, отбеляза Горсира.

Конкурентни предимства: Първи, разклоняващи се

Превръщането на резервната промяна в инвестиции не е нов c9ncept. Жълъдите, например, е приложение, което набра 9 милиона долара за финансиране, за да позволи на потребителите да правят малки инвестиции.

Горсира се притеснява, че Lawnmower няма да е първият, който ще приложи концепцията към биткойн, изразявайки загриженост, че компания с размер на Coinbase може да създаде подобно приложение „след една седмица“

От друга страна, екипът на Gorsira съобщава, че Coinbase не само не се интересува от паралелна концепция, но всъщност подкрепя усилията на косачката. „Всички биткойни се помещават в Coinbase, така че когато се регистрирате, трябва да имате акаунт в Coinbase, с който влизате“, поясни Аршамбо.

Дългосрочното конкурентно предимство на Lawnmower, казва ръководството, може да се развие подобно на Acorn в смисъл да предлага на потребителите разнообразни опции.

Горсира спекулира:

Имаме много различни идеи като поставяне на 20% от спестяванията в различна валута като Litecoin, Dogecoin или може би разполагаме с плъзгач, който ви позволява да инвестирате 200% от вашата промяна в Bitcoin.

Бета старт в ход

Официалната бета фаза на Lawnmower започна на 25 март, като даде на малка група потребители поглед към програмата. Все още можете да се регистрирате, според Archambeau.

Екипът разглежда тази фаза като шанс за получаване на обратна обратна връзка, която те могат да включат в стартовия продукт.

„Трябва да видим какво харесват или не харесват хората, за да можем да започнем да добавяме функции. Въпросът е потребителите да го използват, да го разбиват и да ни казват дали им харесва. [Това излиза извън рамките на трима души, които живеят в една и съща стая всеки ден. Получаваме някакъв вид кошер – подхвърли Горсира.

Потребителите на Beta трябва да имат iOS 8, за да стартират приложението TestFlight, въпреки че Lawnmower е съвместим с iOS 6 и 7.

Инсталацията е лесна, ако потребителите отговарят на тези предпоставки, тъй като приложението бързо преминава през прозорци, които насърчават потребителите да се свързват с тяхната банка и да отговарят на въпроси за сигурност, които достъпът до акаунта изисква.

Фиат-към-биткойн мост

Lawnmower разглежда неговата стойност като създаване на платформа, която се харесва на потребители извън целевите пазари на други биткойн компании, особено след като ще наблюдава традиционното финансово поведение на своите потребители.

„Няма компания в биткойн пространството, която да има такива връзки с фиат“, каза Горсира. „Като свързвате разходите си и спестявате, ако желаете, информацията както за биткойн, така и за фиат е много по-мощна.“

Горсира нарече Косачката мост между продукти като Mint и Coinbase, тъй като тя се харесва и на двете групи потребители. Надеждата му обаче за компанията е, че нейната посока надхвърля биткойните.

„Хората започват да свикват със съзнателното спестяване. Така че, [ние искаме] да се насочим към хората, които са по-малко технически и ги насърчаваме да диверсифицират някои от своите активи “, продължи Горсира в заключение:

„Имаме много по-дълги планове, след като придобием потребителска база.“

Ще бъде интересно да научите какво прави тази база с изрязаните треви.

Изображение чрез Flickr от BTC ключодържател

Previous Post
Guia do software SoftGamings
Next Post
Федералният резерв на Бостън публикува статии за биткойни