15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ексклузивно интервю: Говори бивш служител на GAW Miners

GAW Miners е компания, която стартира като уважавана и уважавана компания в областта на биткойните, продавайки устройства за добив. Те бяха доставени бързо и цените бяха много приемливи, но това някак доведе до срив на измама, с нейния главен изпълнителен директор Джош Гарза, който се опитваше да прикрие всичко.

GAW Miners организираха собствен форум, HashTalk, където бяха обсъдени компанията и други теми. Въпреки това, докато GAW Miners бавно преминаха от легитимен продавач на хардуер към понци за облачен добив, бяха въведени много тактики, за да се прикрие схемата. Една от тези тактики беше използвана от модераторите на HashTalk и имаме ексклузивно интервю с бивш модератор на HashTalk, cooldgamer.

Можете ли да обясните накратко своите задължения, докато работите за GAW Miners?

Бях модератор във форума, но всъщност не правех много модерации. Основно се мотаех в секциите за благотворителност / пазар и се опитвах да спра това, което подозирах, че е измама, или проверих, че хората, които вземат дарения, са работили с онези, за които са заявили (и рационализираха процеса за това).

Имали ли сте някакво участие в проекта PayCoin или нещо свързано с него, като ZenCloud или PayBase?

Единственото ми участие беше в самото начало, когато намерих няколко обещаващи търсещи разработчици на монети и ги изброих. Иначе не бях замесен в нищо освен Hashtalk.

Забелязахте ли нещо подозрително, докато работите за GAW Miners?

Нищо освен очертанията на самата монета. Тъй като бях привлечен в екипа от някой, на когото имах доверие, погрешно оставих опасенията ми да бъдат пометени под „те са огромна компания, твърде голяма, за да бъде измама“. Модерацията беше прекалено строга за моя вкус, но реших, че това е компанията, която иска техният форум да бъде професионален. Трудно е да се премине от „страхотно, имам работа“ до „свети глупости, работя за измама“.

Споменахте, че не сте забелязали нищо подозрително освен очертанията на самата монета. С това какво точно имаш предвид?

Първоначални монети се купуват за $ 4 и се превръщат в $ 20, след това 20 в 80-100, без доказателство за резервния фонд.

Доколкото знам, вече не работите за тях. Защо така? Уволнихте ли, или подадохте оставка?

Беше в самия край на декември, веднага след като пропуснаха крайния срок да купят монети на хората за 20 долара чрез PayBase. Не публикувах мотивите си от страх от NDA, но това беше смисълът; беше очевидно, че не е това, което изглежда.

Означава ли това, че не сте знаели точните планове на Джош Гарза, но сте забелязали нещо сенчесто?

Всичко се управляваше с изключително необходимост да се знае. Не знаех нищо, което широката публика не знаеше, единствената разлика беше, че имах бутон за забрана. Трябваше да бъде голямото стартиране на Paybase през този период и почти нито една от обещаните функции не беше доставена, така че подадох оставка, тъй като не исках да работя в лъжлива компания. Нямах представа какви са плановете му, знаех само, че той не изпълнява обещанията си. Той издуха големия си шанс и аз се оттеглих.

Какво направихте, след като се оттеглихте от позицията си? Изкарахте ли подозренията си пред обществеността?

За първи път просто останах тих и гледах шоуто. Бих изразил притесненията си, но Гарза обича да изпраща правни заплахи и нямах точно ресурси, за да отговоря, ако той изпрати такъв за клевета / клевета срещу моята NDA

След малко стана очевидно, че той няма да продължи, защото това, което прави, беше толкова измамно, така че аз започнах да говоря.

По време на наемането ви от GAW Miners, помогнахте ли им да цензурират нещо негативно за тяхната компания, което те не искаха в HashTalk?

Да, всичко беше направено под прикритието на „поддържане на нещата професионални и с уважение“. Въпреки че цензурираните искове са били точни от задна дата, те са били изтрити поради липса на солидни доказателства. Беше почти „докажи или млъкни“ и беше невъзможно да се извлекат неоспорими доказателства за твърденията, въпреки че Гарза трябваше да е този, който предоставя доказателства, за да опровергае обвиненията.

Получихте ли директни указания от Гарза за вашата работа? Общували ли сте някога директно с него?

Да. Имаше чат в Google Hangout, който беше използван за по-голямата част от комуникацията на модератор, в която беше Джош.

Има слухове за Джош Гарза, който заплашва бившите си служители, че са се изказали. Вярно ли е и получавали ли сте подобни заплахи?

Не съм получил правна заплаха от Джош Гарза или GAW Miners, но знам, че някои от бившите ми колеги са.

И накрая, какви са вашите виждания относно факта, че Джош Гарза е извършил благотворителна измама? Бихте ли очаквали подобно нещо от него, когато за първи път започнахте работа в GAW Miners?

Никога не бих си помислил нещо подобно по време на моя период на работа там, но много се промени оттогава. Мисля, че това е отвратително нещо и се надявам той да бъде преследван в пълната степен на закона.

Благодаря ви, че се изказахте и проведехте това интервю. Сигурен съм, че мнозина в биткойн общността ще оценят това.

Радвам се да помогна, благодаря ви, че помогнахте да покажете GAW за това, което всъщност е.

Това завършва интервюто, направено с cooldgamer, бивш служител в GAW Miners, който е работил като модератор в HashTalk.

За допълнително четене:

http://www.coinbuzz.com/2015/04/17/breaking-gaw-miners-ceo-admits-to-charity-fraud-scandal-continues/

Previous Post
Crítica do Casino Champagne Spins
Next Post
Федералният резерв на Бостън публикува статии за биткойни