15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Вътрешната седмица на CNN на Morgan Spurlock за биткойни

Големият ден най-накрая е тук. Морган Спърлок пусна своя очакван Inside Man разкри за Bitcoin и това не разочарова. Можеш гледайте пълния епизод тук в YouTube, но е неизвестно дали CNN ще го свали поради нарушаване на авторските права (нека се надяваме, че не). За тези с акаунт в CNN Go те могат гледайте го онлайн тук. Ако обаче четете този шанс, или току-що сте разбрали за епизода, или тези връзки не работят за вас, но не се притеснявайте, ще го обясня малко по малко.

Морган започва пътуването си в Меката на всички срещи с биткойни, Биткойн център в Ню Йорк само камъни, изхвърлени от Уолстрийт. Там той слуша не друг, а друг Андреас Антонопулос проповядвайте добрата новина на събралата се тълпа. Вдъхновен от речта, Морган купува първия си биткойн за $ 630 USD и оставя центъра вдъхновен и готов да започне да живее с биткойн. Това, което наистина е страхотно за епизода досега, е количеството детайли, вложени в анимациите и обясненията за това какво е биткойн и как работи, всичко комуникира много лесно с някой, който е нов в биткойн пространството.

Първият ден на Биткойн започва и Морган купува парче пица със своите биткойни, след което получава своите хранителни стоки, които плаща и за използване на Биткойн. За да го приключи, след това получава релаксиращ масаж, платен с биткойн. Морган е доста у дома си и живее с биткойн, но е уморен от това колко е безопасна валутата, затова се свързва Дан Камински хакер с бяла шапка, за да хвърли светлина върху това колко наистина е сигурен биткойн кодът. Със сигурност Дан казва, че основната му функционалност е солидна, като единственият проблем са метаданните, които обграждат основния код.

„Досега животът в света на биткойните беше невероятно прост, но бих излъгал, ако не се чувстваше някак сюрреалистично.“ -Морган Спърлок 

След това Морган се качва в щата Ню Йорк до Женева, за да посети действителна мина за биткойн. Той резервира пътуването си и остава в биткойни, разбира се и няколко кликвания по-късно е от дивана и излиза от вратата. Морган влиза в мината, прави риза поло и помага на екипажа да създаде нов стелаж от биткойн миньори. През това време се разкриват механизмите зад биткойн заедно с това как се обработват транзакциите и защо добивът е основна част от биткойн екосистемата. Когато всичко е казано и свършено, Морган има честта да превключи ключа и да въведе нов набор от миньори онлайн. След това на Морган се плаща в биткойн за трудните му дни и тръгва да купува обяд.

Тук Морган удря първия си проблем … никой в ​​малкия град Женева не приема биткойни и някои от тях дори не знаят какво е това. Това разбира се е напълно разбираемо, тъй като Биткойн все още расте все повече и повече всеки ден и за съжаление не е проникнал в много малки градове в Съединените щати. Разочарованият Морган превръща следващото нещо, което може да купи с биткойн, незаконни стоки.

За да му помогне, Морган се обръща към агента на ФБР, който ръководи разследването на Пътя на коприната, Крис Тарбел и заедно се качват на Tor и се отправят към Silk Road 2.0. Разбира се, Морган не може да купи нито един от незаконните материали и стоки, които се предлагат на скандалния уебсайт, но той обаче може да си купи реплика Rolex и с Крис от негова страна те купуват часовника и плащат с биткойн.

По-късно Morgan се опитва да плати сметки с биткойн, но няма успех, тъй като компаниите нямат представа какво е биткойн. Въпреки това Морган отново се кани да купи малко кафе и магазинът, който посещава, казва, че въпреки че може да плати с биткойни, той трябва да купи храна или кафе на стойност 25 долара, за да го направи. Владелецът на магазина твърди, че това е за компенсиране на нестабилността на биткойн, но има решения за получаване на система за директно изплащане на пари като типа Bitpay оферти. Морган обаче се съгласява и купува десет чаши кафе за него и екипажа му.

Шоуто се фокусира върху колебливостта на биткойните за известно време, показвайки ни по-изискани анимации и защо повече потребители ще помогнат за балансиране на естеството на бързите възходи и падения на биткойните. Той се среща за кратко с Сенатор Джо Манчин който изразява загрижеността си за защита на потребителите и разбира се уморителния аргумент, че Биткойн се използва от престъпниците, за да се избегне законът. Всички знаем лесни отговори на тях, но Морган кима и скоро след това се разделят.

„Това е третата вълна в интернет. Първата вълна бяха уебсайтовете, втората беше социалното взаимодействие – вече имате възможност за обмен на стойност – създаване на реална икономическа инфраструктура, всичко в интернет. ” -Андреас Антонопулос 

За да завърши шоуто, Морган получава местно кафене да приеме биткойн и след това кани Андреас Антонопулос да пие кафе с него. Те обсъждат как Биткойн може да се отърси от по-тъмните си употреби и как широката общественост може да се запознае по-добре с Биткойн, Андреас, разбира се, майстор във всичко, което Биткойн потвърждава Морган, че пространството на Биткойн се разраства по-бързо от интернет в ранните му дни. След това Morgan отнема минута, за да каже, че ако Bitcoin е следващото голямо нещо, но отбелязва, че ако нещо ще бъде истински играч, вероятно ще бъде кодът зад Bitcoin, известен още като blockchain. Вземете от това, което искате, но в очите на този автор, въпреки че биха могли да направят повече изследвания, това е доста добро въведение в света на биткойните.

Previous Post
Crítica do Casino Champagne Spins
Next Post
Федералният резерв на Бостън публикува статии за биткойни