15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Щат на биткойн в Хонконг: президент на BAHK

‘State of Bitcoin in Hong Kong’ е поредица от интервюта с някои от най-видните членове на общността на Bitcoin в Хонконг. Този набор от интервюта ще даде представа за текущото състояние на биткойн в Хонконг, неговите потенциални приложения и стартиращи иновации за намиране на повече приложения за биткойн в Хонконг.

Това е първото интервю от тази поредица и Леонхард Уес, президент на Биткойн асоциацията на Хонконг, ще започне, като ни даде кратка представа за състоянието на биткойните в Хонконг.

Можете ли да обясните накратко участието си в биткойн?

Купих първия си биткойн през 2012 г. с първата си заплата от първата си работа. Бях доста развълнуван от това, но не знаех какво да правя с него. Опитах се да намеря други, които се интересуват от него, и бързо започнах да организирам срещи и да се свържа с други биткойнъри в Хонконг и в чужбина.

Този ангажимент вече е прераснал в Биткойн асоциацията на Хонконг, на която аз съм президент.

Работя и за Monetago, глобална борса за биткойни. Опитвам се да доставя техните услуги в Хонконг и оттук в Азия.

Как за първи път научихте за биткойн?

Чух за това първо в колежа, вярвам, че беше 2011 г., когато изследвах теориите за свободно банкиране за моите часове по икономика. Но дори не успях да накарам софтуера на портфейла да работи на моя компютър, затова се отказах.

Каква беше първата ви реакция, когато прочетохте за първи път за нея?

Теорията за безплатното банкиране е доста сложна и изисква доста въображение, за да повярваме, че ще работи. Биткойнът беше коренно различен, той реши няколко стари икономически проблема по много изчистен и практичен начин.

Последиците от компютърните науки от това изобретение разбрах много по-късно.

Биткойнът повлия ли на начина ви на живот? Ако да, как?

Сега получавам пари в биткойн, така че съм от онези досадни хора, които обикалят наоколо и молят всички да го приемат. Изведнъж много ежедневни покупки се превръщат в експерименти, както и обмен на биткойни за пари. Но е доста забавно!

Как и защо е създадена Биткойн асоциацията на Хонконг?

Ние просто прераснахме нашите малки срещи в барове. Имахме нужда от някаква координация и организация и аз бях готов да направя това. Сега ние служим като точка за контакт с много от идващите в Хонконг, като бизнес пътници и домакини на конференции, но също и медиите.

Какви промоции е направила Биткойн асоциацията на Хонконг за Биткойн? Вярвате ли, че те бяха ефективни?

В момента организираме „Tuspark Bitcoin Lecture Series“, пет седмици лекции, панели и семинари. Вярвам, че беше доста ефективно, особено след като успяхме да се свържем с хора извън нашата общност. Друг пример е Hackcoin, хакатон, който проведохме през май. Беше доста малко, но страхотно забавление и е страхотна витрина за многото идеи и вдъхновения, които хората имат около Биткойн.

Бихте ли разяснили какво представлява „Tuspark Bitcoin Lecture Series“ и къде обществеността може да прочете повече за това?

https://www.bitcoinhk.org/2015-tuspark-bitcoin-lecture-series/

Tuspark означава „Научен парк на университета Tsinghua“, това е компания, собственост на Tsinghua, която изгражда бизнес паркове за технологичната индустрия по целия свят. Те много ни помогнаха да ни предоставят място и да се свържат с хората. Започнахме с лекция за Биткойн, след това имахме друга работилница за това как да изтеглите портфейл. Изпратихме на всички някои биткойни. Имаше и разговор за интелигентни договори, панел за регулиране и този вторник ще имаме панел за стартиране на Bitcoin.

Какви са бъдещите планове и цели на Биткойн асоциацията на Хонконг?

Направете повече от това, което вече правим, и го направете по-добре. Искаме да образоваме най-вече банките точно сега, те трябва да разберат, че биткойнът е полезна технология, която те трябва да възприемат. В крайна сметка правителството също ще иска да приеме законодателство по този въпрос, ние също искаме да сме готови за техните въпроси.

Хонконг е единственото място в света, където голям процент от населението използва електронни плащания за почти всички свои транзакции (The Octopus Card). Вярвате ли, че биткойн може да се конкурира с това, в Хонконг?

Биткойн не може да се конкурира с картата Octopus. Картата на октопода е невероятно бърза и удобна. Но те могат много лесно да си правят комплименти. Дори вярвам, че с биткойн картата Octopus може да стане още по-популярна и да достигне до области, които все още не е достигнала, като таксита или независимо притежавани магазини. Представете си биткойн като лесен метод за финансиране и възстановяване на карти и терминали на октопод, осигуряващ по-бърза ликвидност на магазините и по-лесен достъп.

Мислили ли сте за някакви практически приложения за биткойни в Хонг Конг?

Онлайн плащанията са голям проблем за компаниите в Хонконг. Те плащат между 4-8% в такси за кредитни карти / paypal и това ги затруднява все повече да се конкурират. Хонконг е изграден върху търговията, винаги е имал и вероятно ще бъде за доста време. Днес, ако изпратите пратка до Южна Азия или Африка, пратката ще бъде по-бърза от съответното плащане. Това е скандално! Биткойнът ще помогне да се реши това. Но дори бъдещето на Хонконг да не е в търговията, тогава вероятно няма да се справим с преоткриването на нашия финансов център като център за финансови технологии и биткойнът ще бъде голяма част от това.

Защо смятате, че тази услуга все още не съществува? Дали ще е липса на финансиране, или нещо подобно?

Услуги като Bitpay и Coinbase, които предлагат обработка на плащания с почти нулева цена, не могат лесно да се разширят в Хонконг, тъй като тук не могат да намерят банкови сметки. Това е истински срам, но съм уверен, че в крайна сметка ще преодолеем това. Но дори и без такива услуги, стартиращите компании в Хонконг все още приемат Биткойн и тъй като таксите са толкова огромни, те са готови да преминат през известна караница и разходи, за да приемат Биткойн и да го конвертират в избраната от тях валута. Но дори по-добре, те стават по-креативни и намират много случаи на използване на биткойн, които няма да намерят, ако просто конвертират в HKD.

И накрая, какви са вашите очаквания за бъдещето на Биткойн по отношение на неговите приложения и регулация?

Хм, това е наистина трудно да се предскаже. Уверен съм, че биткойнът ще бъде много по-голям, отколкото си мислим, че ще бъде, а много приложения и въображения все още са малко ограничени до плащания. Това е като да се каже, че интернет ще бъде само уебсайтове и имейл. Оказа се много повече и е напълно възможно биткойнът да е по-голям от интернет по отношение на стойността, която ни носи.

Трябва да внимаваме да не го удушим с регулиране, но лошото регулиране, точно както при интернет, ще бъде досадно до голяма степен, а всъщност няма да спре разпространението на безплатна и отворена информация.

Благодаря ви много за тази възможност да ви интервюирам. Сигурен съм, че обществеността би оценила тази представа за текущото състояние на биткойните в Хонконг.

Няма проблем. Приятно чатене с теб.

Previous Post
Guia do software SoftGamings
Next Post
Федералният резерв на Бостън публикува статии за биткойни