15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Отбраната на Рос Улбрихт твърди, че намалява вредата от наркотиците по пътя на коприната

Когато защитата на Рос Улбрихт поиска отлагане на присъдата и изслушване на „Фатико“ в отговор на смъртни случаи от предозиране, свързани с Пътя на коприната, те зададоха значителен въпрос: „[Каква е] степента, до която уебсайтът на Пътя на коприната намалява опасностите от злоупотреба с вещества, и съзнателно и съзнателно включи стратегии за „намаляване на вредата“ за изпълнение на тази цел [?] “На 15 май отбраната подадени доказателства, които да отговорят на този въпрос и да подкрепят Ulbricht.

„Констатациите на учените и изследователите, които са изследвали уебсайта на Пътя на коприната (и други онлайн пазари на наркотици) и са го подложили на строги и приети протоколи за социални изследвания, показват, че уебсайтът на Пътя на коприната в много отношения представлява далеч по-безопасна среда за закупуване и дори употреба на наркотици и представлява по-развита, по-добре информирана общност, която употребява наркотици (или дори злоупотребява), отколкото която и да е била наблюдавана по-рано на „улицата“ или другаде. “

Доктор Х

Защитата на Ulbricht твърди, че Silk Road е предоставил консултации на лекари, рейтинги на доставчици и анонимен форум, които са били от решаващо значение за „етоса за намаляване на вредата“ на сайта. В случай на консултации с лекари, форумът на Пътя на коприната беше дом на д-р Фернандо Каудевила, лекар със специалност за наркотици и пристрастяване от 1999 г. насам..

Д-р Caudevilla, който даде съвети на потребителите на Пътя на коприната по отношение на безопасността на наркотиците с псевдонима “DoctorX”, заяви, че Рос Улбрихт, известен още като Dread Pirate Roberts, подкрепя ролята му във форума. В декларация д-р Каудевила заявява:

„Администраторът на сайта на Пътя на коприната, Dread Pirate Roberts, беше наясно с моето присъствие на Пътя на коприната и подкрепяше моята роля в по-нататъшното намаляване на вредата на сайта. Предоставих седмични доклади на DPR, които документираха темите, които съм обсъждал в темата си през предходната седмица. “

В рамките на седем месеца д-р Caudevilla изпрати над 450 съобщения със съвети до потребителите на Пътя на коприната, вариращи от безопасна дозировка и приложение, до това как да прекратят употребата на наркотици изцяло. Според д-р Каудевила Рос Улбрихт никога не е цензурирал съвета, дори когато препоръчва да се избягват определени лекарства. Улбрихт беше достатъчно благодарен за приноса на д-р Каудевила, за да му плати 500 долара на седмица, когато услугите му станаха твърде голяма тежест.

Въпреки че никога не са били свидетели на доказателства за предозиране на наркотици на форумите на Пътя на коприната, д-р Каудевила и Рос Улбрихт са работили по партньорство за тестване на наркотици, за да гарантират, че на Пътя на коприната могат да се продават само безопасни вещества. Д-р Каудевила, който разработваше Международния тест за тестване на наркотици, все още работеше по проекта по време на спирането на сайта от правоприлагащите органи. За настоящите потребители на наркотици в „Дълбока мрежа“ д-р Caudevilla препоръчва Международната служба за тестване на наркотици на Energy Control за всякакви нужди за тестване на наркотици.

В заключение д-р Каудевила обяснява:

„В резултат на моя личен опит в работата с клиенти на сайта на Пътя на коприната и наблюдението на форумите за безопасност на наркотиците на сайта, от първа ръка знам, че Пътят на коприната предоставя на потребителите на сайта инструменти за по-безопасен и по-информиран наркотик, подкрепяни в етос за намаляване на вредата, който се отразява в отделните транзакции купувач-продавач на сайта и в общността, създадена във форумите на сайта, и дава възможност на някои участници в сайта реално да намалят употребата на наркотици и / или употребата на наркотици по по-безопасен начин в перспектива за намаляване на вредата. Например, някои потребители на хероин са привлечени от Пътя на коприната, защото им осигурява достъп до метадон, наркотик, използван в много страни и администриран от лекари, за да позволи на потребителите на хероин да прекратят пристрастяването си. За някои потребители на Пътя на коприната [,] метадонът е бил незаконен или недостъпен в родните им страни. Съответно те вероятно нямаше да имат достъп до ресурсите, необходими за намаляване на употребата на хероин без Пътя на коприната. “

Тим Бингам

Дефанс добави три научни статии за Пътя на коприната в доказателства от Тим ​​Бингъм, който работи в областта на психичното здраве и пристрастяването повече от 20 години. Изследванията на Bingham върху опита на потребителите на Silk Road обхващат почти година и включват интервюта с потребители и мониторинг в общността.

По време на Bingham’s процес на интервю, той „не срещна нито един клиент, чиято първа покупка на наркотици да беше на уебсайта на Пътя на коприната“. Интервюираните потребители на Пътя на коприната показват употребата на наркотици, която варира от 18 месеца до 25 години. Участниците в Bingham също бяха предимно професионалисти или висше образование. Констатациите на Bingham показват, че Silk Road е малко вероятно да доставя наркотици на потребители, които за първи път се употребяват.

В защита на новаторската система за обратна връзка с продуктите на сайта, един от участниците в Bingham заяви:

„Системата за обратна връзка е революционна за пазар като този. Всичките ми страхове относно качеството са изчезнали. Знам какво получавам и знам, че е добре. Пътят на коприната е рай за отговорните наркодилъри. Трябва да имате търпение и да сте умни, за да стигнете до там и да го използвате. . [Биткойн] не е лесно да се получи и използва. Трябва да научите въжетата. Но си струва напълно. Това промени живота ми значително. “

Докато наблюдаваше форума на Пътя на коприната, Бингъм смята, че общността е отворена, насърчавайки „вложена система за подкрепа“. Чрез защитата на анонимността потребителите успяха свободно да разговарят за употребата на наркотици и опасенията. Подобно на д-р Caudevilla, Bingham дори забеляза подкрепата на членовете на потребителите, които се отказват от навика си към наркотици.

Bingham имаше подобни съображения с общността на доставчиците на Silk Road, заявявайки, че „… съсредоточена върху информиран потребителски дух и отговорно вендинг чрез наличие на висококачествени продукти с нисък риск от замърсяване, продукти, тествани от доставчици, отчитане на пътуванията и обратна връзка за вендинг инфраструктурата.“

В крайна сметка Бингъм смята, че форумът на Пътя на коприната „[действа] като информационен механизъм за насърчаване на по-безопасни и по-приемливи или отговорни форми на развлекателна употреба на наркотици“, дори заявявайки, че „предлага жизнеспособни средства за обединяване на по-безопасното използване на наркотици и насърчаване на намаляването на вредата“ … ”

Д-р Моника Дж. Барат

Защитата на Ulbricht също включваше a декларация и 2009г доклад за изследване от д-р Моника Дж. Барат в Пътя на коприната и нейните открития. Д-р Барат, заедно с Джейсън А. Ферис и Адам Р. Уинсток, ръководиха това, което се смята за първото мащабно проучване сред купувачите на Пътя на коприната.

Според декларацията на д-р Барат относно проучването:

„Респондентите и в трите държави посочиха, че сред четирите основни причини за консумация на наркотици, закупени по Пътя на коприната, са: (1) лекарствата са с по-добро качество от лекарствата, до които обикновено имат достъп, и (2) им е по-удобно да купуват от продавачите с високи оценки. Разнообразието от налични лекарства и удобството също бяха сред четирите основни причини за консумация на наркотици, закупени на Пътя на коприната. “

Освен достатъчен местен достъп до наркотици, по-често срещаните причини за избягване на Пътя на коприната включват биткойн бариери за влизане и страх от арест. Точно както д-р Барат отбеляза, „[s] от момента, в който данните бяха събрани, пейзажът на криптомаркета се промени …“, много организации оттогава опростиха закупуването и използването на биткойн.

Меган Ралстън

Защитата включва две статии, написани от Меган Ралстън, Алианс за политика на наркотициДиректор на „Намаляване на вредата“, заедно с нейната декларация като доказателство. За разлика от предишните представени доказателства и показания, Меган Ралстън се фокусира върху потенциала за намаляване на насилието чрез използването на Пътя на коприната. Ралстън обясни:

„[Пътят на коприната] създаде безопасна среда, свободна от оръжия и насилие по време на транзакцията, където хората могат да се сдобият с наркотици … Нито една от транзакциите на Пътя на коприната, например, не доведе до сексуално насилие над жени жени или купувачи на наркотици за наркотици, както е обичайно при сделките с наркотици на улично ниво. “

Меган Ралстън също смята успеха на сайта, въпреки биткойн бариерите, за да покаже, че употребяващите наркотици могат да направят „рационалния“ избор да купуват лекарства онлайн, за разлика от „потенциално скитни или опасни квартали“.

Изслушване и присъда по „Фатико“

Катрин Форест, окръжен съдия по делото, издаде съдебна заповед на 18 май по отношение на доказателствата, представени от защитата на Ulbricht. В заповедта съдия Форест попита правителството дали биха искали „Фатико“ или изслушване преди присъдата за някакви нови доказателства. Съдия Форест допълнително поиска информация за типичния размер на сделките с наркотици на Пътя на коприната, по-специално дали те са „количества за лична употреба“ или „количества за препродажба“.

В отговор на съдия Форест правителството отрече необходимостта от изслушване във Фатико. По отношение на количеството на поръчката правителството заяви: „Както се посочва от доказателствата по време на процеса, отделните покупки на Пътя на коприната обикновено включват количества за лична употреба, а не количества за препродажба.“ На 20 май, Съдът ще проведе конференция за да разгледате и търсите копие на сайта на Пътя на коприната, за да подпомогнете присъдата.

С голяма част от доказателствата, представени от защитата на Улбрихт, се привеждат в голяма степен със страната на „намаляване на вредата“ на намаляване на вредата спрямо преследване дебат за наркополитиката, ясно е, че отбраната се опитва да нарисува Пътя на коприната като полза за обществото, а не заплаха. Аргументът на отбраната идва малко след като правителството свързва шест смъртни случая на предозиране с Пътя на коприната.

Понастоящем присъдата на Улбрихт е насрочена за 29 май с възможност за „Фатико“, или изслушване на присъдата за присъда, на 22 май.

Previous Post
Revisão do Sr. Bet Casino
Next Post
Щат на биткойн в Хонконг: президент на BAHK