15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Празната душа на американския спорт и как да го поправим

В Защо спортът в колежа е популярен само в САЩ, изложихме какво липсва в професионалния спорт в САЩ, което присъства в колежанския спорт. Това обяснява популярността на колежния спорт в САЩ и липсата на популярност другаде. Друг пример за контраст с американския професионален спорт е професионалният спорт в Австралия и Европа.

Австралийският и европейският начин

Нека да разгледаме футбол в Германия и Австралия управлява футбола като няколко типични примера. Клубовете в Австралийската футболна лига (AFL) и германската Бундеслига са собственост на членовете и не се кандидатират за печалба.

AFL и Германската футболна федерация не просто ръководят първокласното състезание, те са националният орган за управление на спорта като цяло. Това им позволява да имат висококачествени и интегрирани 2-ра дивизия или държавни лиги и да преразпределят печалбата от висшата лига към нивата и спорта за юноши. Това дава плат на общностите, бори се със затлъстяването сред младите хора и помага на младите хора в риск.

В AFL има правило за баща, според което ако баща играе в клуб, синът му автоматично започва кариерата си там. В европейския футбол често има стимули за развитие и игра на местни таланти.

Спортният начин на САЩ

Частна собственост

MLB, НБА и НФЛ са лиги с франчайзи вместо с клубове. Франчайзи, които са частна собственост с цел печалба. Това премества градовете, когато могат да спечелят повече пари някъде другаде. Играчите идват и си отиват между франчайзите в средата на сезона и няма стимули за игра на местни спортисти.

НФЛ няма добри 2-ра дивизия или държавни лиги. Това е така, защото това е самостоятелен бизнес, който администрира НФЛ от името на собствениците на отбори, а не от името на спорта като цяло.

Преместване на екип

Лигите искат един франчайз да се движи на всеки 15 години или така, защото фактът, че франчайзите могат да се движат, увеличава стойността на всички франчайзи. Когато собственик иска да продаде франчайз, той има по-висока стойност за факта, че той може да бъде преместен.

Фактът, че франчайзите могат да се движат, увеличава преговорната сила на собствениците с правителството на града и държавата. Ако собственик иска нов стадион, за да може да печели повече пари от частния си бизнес, той ще внесе предложение до държавното правителство със съвместен модел на публично / частно финансиране. Това означава, че държавното правителство трябва да плати определен процент от разходите за изграждането му.

Собствениците са в състояние да използват заплахата да напуснат държавата заедно, да вземат със себе си работни места, развлечения, икономическа дейност и данъчни приходи, докато ядосват избирателите. Те правят това, за да принудят държавното правителство да се съгласи да съфинансира нови слоеве.

Ако това звучи пресилено, потърсете Преместване на Сиатъл Супер Соникс в Оклахома Сити или гледайте отличния документален филм на Sonicsgate в долната част на тази страница, за да видите много от злините на модела на частна собственост в действие.

Няма лоялност

Всичко това подкопава лоялността, насърчавайки играчите да напуснат франчайзи, за да получат повече пари другаде. Защо биха имали лоялност, когато франчайзът е егоистичен и алчен, без лоялност към тях? Франчайзът няма лоялност към местната общност и феновете усещат липсата му.

Междувременно малко приходи от най-високото ниво на спорта се връщат обратно в развитието на масови и младши спортове. Няма механизъм за подобряване на общностите или обществото като цяло.

реклама в спорт

Кое е по добре?

Предимствата на австралийския и европейския начин пред американския професионален спорт е, че той замества мотива за печалба от частната собственост с традиция, слава, общност и алтруизъм. Това генерира страстни фенове, които се чувстват групова идентичност и част от общността, защото се чувстват представени от своя клуб.

6 от 8-те оригинални клуба на AFL са останали със същото име, в същото предградие и еднакъв дизайн през последните 120 години. Това вероятно няма да се промени през следващите 120 години.

Американците, които не са съгласни, казват, че се концентрирам върху дикенсианските аспекти на спорта. Не се извинявам, че се застъпвам за положителните и обогатяващи живота неща, които могат да дойдат от спорта, освен печалбата.

Други казват, че ако лигите и франчайзите не се ползват с печалба, най-добрите играчи ще играят за повече пари другаде. Не бих искал играчи да бъдат привличани в моя клуб само за парите. Предпочитам да е така, защото те обичат играта и клуба, за който играят.

В действителност колежът и австралийският спорт не се управляват само по алтруистични причини, а професионалните спортове в САЩ не се водят само по търговски причини. Има комбинация от двете сили, която трябва да бъде балансирана. Моят въпрос е, че професионалните спортове в САЩ имат грешен баланс.

Решението 

И така, какво трябва да се случи, за да могат професионалните отбори в САЩ да имат души, страстни местни фенове и да са от полза за обществото като цяло.

  • Прекратете частната собственост и направете екипите собственост на членове. Използвайте печалбите в местните общности и упражняването на спорта на нива и младежи. Координира това чрез националния управителен орган за спорта.
  • Интегрирайте MLB, NBA и NFL, които в момента са самостоятелни предприятия, в националните ръководни органи на техния спорт. Например САЩ Баскетбол ще бъде отговорен за администрирането на баскетбол от нивото, юношеските лиги, полупрофесионалните лиги, професионалните лиги и НБА. НБА ще осигури по-голямата част от приходите, които да похарчи за спорта като цяло.
  • Стимулиращи екипи за разработване и подбор на местни играчи.
  • Вземете правило за баща, както го правят в AFL. Ако баща играе в клуб, синът му автоматично ще започне кариерата си там.
  • Направете договори за играчи по-дълги и по-трудни за излизане от всяка от страните.
  • Разрешавайте само отбори да се преместват само веднъж на всеки 30 години и то само в тяхната държава или граничещи държави.

Всеки от тези промени сам би подобрил американския спорт. Това са въпроси за това кое е най-доброто за феновете и общността като цяло срещу това, което е най-доброто за отделните собственици. Кое искате да бъде по-важно в бягането на любимите ви спортове?

Повечето от тези промени трябва да бъдат наложени отвън. Собствениците контролират лигите и няма да гласуват съобразно техните търговски интереси.

Залагане на американски спорт

Cloudbet (преглед) и Stake (преглед) са брилянтни за залагане на всички американски спортове, включително фантастични залагания на живо в играта. За да видите кой предлага най-добрите коефициенти за залога, който искате да направите, разгледайте сравнение на коефициенти.

Previous Post
Avaliação de apostas esportivas 1xBit
Next Post
Блог – Crypto