15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ръководство за крипто залагания за тенис

Със своите високооктанови темпове на игра, глобално излъчване и ежедневен график на елитни действия, тенисът е наистина готов за залагане.

Но за тези, които тепърва започват, широчината на пазарите, сложността на повърхностите и разнообразието от формати могат да го направят объркващ звяр. Затова сметнахме, че е важно всичко да се разбие и да се подготви ръководство за тенис залагания – всичко това е създадено, за да ви помогне да спечелите повече крипто!

Видове залагания за тенис

Победител

Победителят или паричната линия просто се отнася до избор на кой ще спечели мач. В тениса това обикновено означава избор на победител в пряк двубой за мъже или жени. Но на определени турнири можете да залагате и на двойки за мъже, двойки за жени или смесени двойки.

Хендикап на игрите

Пазарът на хендикап на игри се отнася до разликата между общия брой игри, спечелени от всеки играч по време на мач.

Така че, ако селекцията е Джокович +4,5, а Джокович печели 7-6, 6-4, 6-4. Това означава, че Джокович е спечелил 5 мача повече от опонента си, така че имате печеливш залог.

Това е добър тип залог, който трябва да имате предвид, ако смятате, че играчът ще се представи по-добре от очакваното, но не сте напълно уверени, че ще спечели. Залагания за хендикап на игри като залагания в други спортове – ефективно даване на аутсайдера предимство или равномерно игрално поле, ако искате.

Ако сумата на хендикапа е зададена правилно, играчът, който се представя по-добре от очакваното, ще бъде печеливш залог – и това предоставя богат избор от гледна точка на залагане.

Общо игри

Пазарът на Total Games е еквивалент на над / под целите или линията на точки във футбола и други спортове.

Спортните книги задават линия за това колко общо игри могат да бъдат изиграни по време на целия мач и вие решавате дали действителният брой игри ще надхвърли или под този номер.

С мачовете по тенис за мъже, които продължават между три и пет сета, а при жените – два или три сета, има огромно поле за ползване.

Парлей

Тенис мачовете често имат явен фаворит. А коефициентите от 1,10 – понякога дори по-ниски – са нещо обичайно, когато става въпрос за топ играчи, изправени пред ниско класирани противници в ранните кръгове на турнира.

Разбира се, можете да подкрепите Федерер или Джокович, за да победите далечен аутсайдер – това е относително сигурен залог. Но нека го поставим в перспектива: ще трябва да заложите 100 м ฿, само за да спечелиш 10 м ฿. И ако се случи немислимото, ще се окажете в масивна дупка! Така че, що се отнася до претеглянето на риска спрямо наградата, едва ли си струва да се притеснявате за някои залози за един мач.

Тук идва парлейът. В ранните кръгове на тенис турнира имайте за цел да изберете шепа играчи с най-висок ранг и да ги комбинирате в множество залози. Пет топ играчи със среден коефициент от 1,20 ще пътуват по-често в мачовете си – и в този пример вашият залог ще изплати печалба от 149 m m върху вашия 100 m ฿ залог.

Залагания на живо

Тенисът е създаден за залагане на живо. И не е изненада, че се превърна в един от най-популярните спортове, на които можете да залагате в игра, с множество спортни книги, включително нашите най-високо класирани сайтове, предлагащи отразяване на живо за определени събития.

Потокът от тенис мач е много стоп-старт, с редовни почивки между мачовете и мини закъснения между точките. Това гарантира, че пазарите в играта винаги функционират, но също се променят и инерцията на мача може да се промени драстично за кратко време.

Популярните пазари включват: победител в текущия набор, текущата игра и дори следващата точка.

При мъжете при тенис счупването е изключително важно за крайния резултат на мача. така че почивките причиняват значителни промени в шансовете. Тенисът на жените е по-малко зависим от подаването, толкова много прави резултатите по-малко предвидими като цяло.

Различни повърхности

Тенисът е един от единствените спортове, изпълнявани на най-високо ниво на подчертано различни игрови повърхности. И когато обмисляте подхода си за залагане, трябва да вземете предвид, че всяка повърхност може драстично да повлияе на вида на играния тенис – и на типа играч, който ще спечели.

Топката реагира много различно на всяка от трите повърхности, така че техническите силни, слаби страни и тренировъчен опит на противниковите играчи могат да играят основна роля в изхода на мача. Това означава, че тези фактори също трябва да играят важна роля при избора ви на залагания.

Твърди съдилища

Избраната повърхност за по-голямата част от турнирите за про тур и два от четирите турнира от Големия шлем – Откритото първенство на Австралия и Откритото първенство на САЩ – твърдите кортове носят по-малко променливи в сравнение с останалите настилки.

Те са проектирани да осигурят по-последователно отскачане, да предложат на играчите добра основа и да осигурят супер бърза игрална среда.

Тези фактори в комбинация означават, че има по-малко победи на аутсайдерите на твърди кортове, отколкото трева или клей, тъй като по-талантливият, по-атлетичен играч неизменно се възнаграждава.

Друго нещо, което трябва да се има предвид, е, че твърдите игрища на закрито играят дори по-бързо от откритите твърди кортове. Така че събитията на твърди игрища на закрито, като годишните световни финали на ATP, обикновено подреждат шансовете в полза на голям сървър.

Когато претегляте залозите си по време на турнир с твърд корт, трябва да се възползвате от възможността за по-точна оценка на резултата поради а) по-малкото променливи и б) фактът, че повърхността е толкова широко използвана в турнето, така че има повече данни за формата на разположение.

Глинени съдилища

Средата на корта с клей носи най-много променливи от всяка тенис повърхност и тъй като такива турнири, играни на глина, обикновено водят до по-голям процент победи в аутсайдерите.

Грапавостта на глинената повърхност генерира много триене, когато топката отскочи от земята. Това води до по-бавен отскок, но и по-висок отскачане – намаляване на общата скорост на игра.

Това означава, че докато мощни, удрящи играчи управляват твърди и тревни кортове, тяхното предимство е силно размито върху глина. 14 от 15-те топ играчи в света държат сервиса си по-рядко на клей, и количеството аса на игра е само 0,35 върху глина, в сравнение с 0,53 на твърд корт и 0,61 на трева.

Както редовно се наблюдава на Откритото първенство на Франция, бавността на глинените кортове също води до някои маратонски мачове, което е от полза за играчи, които са по-добре подготвени и имат опит в успеха в дълги, трудни битки. Когато изследвате следващия си залог на клей, не забравяйте да проверите 5-сетния запис на всеки играч.

Друго нещо, което трябва да се има предвид, е тренировъчният опит на играч. Глинените кортове са много по-широко разпространени в страни като Испания, Италия, Аржентина, Португалия и Бразилия, което прави играчите от тези страни по-удобни на най-сложната повърхност в спорта.

Тревни кортове

Тревата е най-малко използваната повърхност, но въпреки това е важна, защото е домакин на Уимбълдън, най-престижното от четирите състезания от Големия шлем.

Тревните повърхности са най-бързите и непоследователни в обиколката. Тъй като топката се плъзга бързо и ниско от тестето и понякога прави това в произволни посоки, тревните кортове са изгодни за големите сървъри.

Следователно, прекъсванията на сервиса са много трудни за постигане на трева, така че получавате повече сетове, които навлизат в общите геймове и непропорционален брой сетове, решени от тайбрекове.

Поради бързите условия на плъзгане, ралитата са по-кратки и средно мачът ще отнеме по-малко енергия от играч. Така че кондиционирането и мобилността не са толкова големи фактори.

Играе стилове

Подобно на бокса, с южна лапа / ортодоксален и ММА с различните основни стилове на битка, тенисистите са склонни да приемат определен различен стил на игра и това е важен фактор при претеглянето на вашите залози.

Повечето елитни играчи се вписват в един от следните стилове:-

Сервирайте-волей

Тези момчета го удрят силно от сервиса и обикновено се надпреварват напред към мрежата в опит да убият точката бързо с воле. Когато не дойдат веднага в мрежата, можете да предположите, че искат да се хвърлят при първа възможност, обикновено в рамките на първите няколко размяни на рали. Те са най-успешни на тревни кортове, тъй като ниският, непостоянен отскок прави големите сервизи по-трудни за връщане. По-малко вероятно е те да имат успех на глинени кортове или на всякакви повърхности, благоприятни за дълги ралита. Съвременни примери за архетипен стил на сервиране на волей са подобни на Фелисиано Лопес, Ник Киргиос и Иво Карлович.

Базова линия

Бейзлайнерите обичат да имат контрол и да диктуват игра от задната страна на корта. Те разчитат на силата на наземните удари, за да придвижат опонентите из корта, което им отваря пространство за агресивна победа. Най-убедителният пример за съвременен базов лайнер е „Кралят на глината“ Рафаел Надал.

Контрапунчер

Също понякога наричани тласкач, това са специалисти в отбраната. Модусът на действие тук е да остане в точката, като същевременно позволява на опонента ви да атакува и предвижда къде на корта ще атакува.

Контрапунчер знае как да играе процентите и съответно избира техния избор на изстрел. Те знаят, че 70% от точките, спечелени в тениса, са от грешки, така че никога няма да направят. Те са по-малко загрижени за удрянето на победители и ще спечелят по-голямата част от точките си, защото износват противниците, докато не допуснат грешката.

Контрапунчовете обикновено са бързи и имат добро съдебно покритие, например Анди Мъри, както е описано по-горе. Техният стил е най-ефективен на твърди кортове.

Как да спечелиш

  • Помислете за формата и записа на конкретната повърхност.
  • Вижте класирането – ATP и WTA класиранията предлагат стандартизиран маркер за качество за вашите изследователски цели.
  • Следвайте точките на как да бъда печеливш спортен залагащ.
  • Не обръщайте внимание на медийните специалисти. Те са платени, за да бъдат забавни не точни.
  • Опитайте както залагания преди играта, така и залагания на живо, за да разберете кое ви подхожда по-добре.
  • Вземете възможно най-високото изплащане за всеки залог, като използвате нашия сравнение на коефициенти.

Previous Post
Bahis İşi ​​referans listesi
Next Post
Крипто залагания седмично: 19 февруари 2021