15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Пазари за прогнозиране за управление на тире

Тази публикация предполага познаване на пазарите за прогнози и защо те са толкова точни и мощни. Тази публикация също предполага познаване на тире хазна система. Може да се интересувате от пазари за прогнози за управление на биткойни.

Въведение

Системата на даш хазната и пазарите за вземане на решения са идеално подходящи един за друг. Пазарите за вземане на решения могат да помогнат на операторите на мастернода да дадат оптимални гласове дали да финансират предложения или не. Предлагам да пуснем следните пазари за вземане на решения за всяко предложение за хазна.

Ако се финансира [име на предложение и идентификатор], каква ще бъде стойността на 1 тире [дата 12 месеца след финансирането на предложението]? ИАко [име на предложение и идентификатор] не се финансира, каква ще бъде стойността на 1 тире [дата 12 месеца след това предложение би било финансирано]?

Ако 1-ви пазар се търгува на по-висока цена от 2-ри пазар, това би било индикация, че операторите от мастернода трябва да гласуват за финансиране на предложението, защото това ще доведе до по-висока стойност на тирето.

Пазарите за вземане на решения са идеални за хазната

Операторите на Dash masternode трябва да решат дали да финансират или не десетки предложения всеки месец въз основа на много малко обективна информация. Гласовете обикновено се подават според субективното мнение и предполагането работи с почти никакви реални данни или опит.

Пазарите за вземане на решения могат да предоставят точна прогноза за ефекта от предложението за финансиране или не. Те могат да използват мъдростта на тълпата, за да препоръчат как операторите на мастерноди трябва да гласуват въз основа на това, което най-много ги интересува.

Даш хазната е идеална за пазарите за вземане на решения

Системата на тире касата е идеалната среда за ефективност на пазарите за вземане на решения. Структурата на предложенията, гласуването и финансирането осигурява готова рамка за вземане на решения за пазарите.

Системата на тире касата отговаря на всички изисквания за успех на пазарите за вземане на решения, включително:

 • Официален източник на политически предложения, които трябва да бъдат разгледани. Тези предложения са ограничени по брой от таксата за предложения.
 • Ясни времеви рамки. Предложенията за гласуване и финансиране се извършват с предвидима редовност, около които могат да се изградят пазари.
 • Налични са идеални статистически данни и изходни мерки, описани по-долу.
 • Анонимност.
 • Операторите на Masternode (взимащите решения) искат и се нуждаят от помощ при вземането на решения.

Пазарите

Пазарите за вземане на решения се нуждаят от 3 неща, за да бъдат конструирани правилно.

Изявление ако

Пазарите за вземане на решения се нуждаят от ясна декларация, която еднозначно води до вярно или невярно. Източникът за определяне на резултата трябва да бъде дефиниран при създаването на пазара.

За нашите пазари за вземане на решения за управление на тирета предлагам „Ако [име и предложение на предложението се финансира …“, като източникът е API на dash.

Мярка за резултат

Пазарите за вземане на решения трябва да имат добре дефинирана мярка за резултат, която е трудна за игра, има надеждни източници на данни и продължава да бъде трудна. Пазарите за вземане на решения ще препоръчат решението, което максимизира мярката за резултата. Първите 3 примерни изходни мерки по-долу могат да се отнасят за всички предложения, можете също да направите конкретни изходни мерки, които са от значение за конкретни предложения.

Стойността на 1 тире

За да се предпази пазарът от изкривявания, несвързани с тире, това би означавало a индекс на ефективния валутен курс, претеглен от търговията на валути и стоки.

Брой възли и / или брой мастерноди

За да се направи „броят на възлите“ по-труден за игра, това би се отнасяло до нещо като 30-дневна плъзгаща средна стойност на броя на възлите или броя на възлите, които са имали 95% ъптайм през последните 30 дни.

Обем на транзакцията

Транзакциите в секунда са лесни за игра, ако таксите за транзакции са ниски. Като такива тези пазари биха могли да имат условието 30-дневната плъзгаща се средна стойност на таксите за транзакции да е над x duffs за байт.

Мерки за конкретни резултати, предложени

Можете да направите уникални пазари за вземане на решения за определени предложения. За предложение, което обещава да се направи тире дебитна карта на разположение 6 месеца след финансирането, можем да имаме пазар на решения като

Ако се финансира [име и предложение на предложението], ще бъде ли налична дебитната карта с тире [дата 6 месеца след финансирането на предложението]?

вземането на решения на пазари като тези би увеличило натоварването при стартирането на услугата, защото всяко предложение трябва да бъде разгледано индивидуално, но си струва.

Времева рамка

Участниците на пазара за вземане на решения трябва да знаят

 • Кога пазарът ще бъде отворен за търговия. В нашия случай това може да стане веднага след като предложението е активно в мрежата.
 • Кога изявлението if ще бъде определено. Това е известно, тъй като всички успешни предложения за бюджетен период се изплащат на предварително определена височина на блока.
 • Когато измерването на резултата ще бъде измерено, резултатът на пазара се определя и договорите се изплащат. Предлагам 12 месеца след като предложението получи финансиране. Вече няма и хората няма да се интересуват от търговия по време на периода на гласуване, по-кратко и не сме дали предложения достатъчно дълго, за да има пълния им ефект. Пазарите за вземане на решения, направени специално за определени предложения, могат да използват други срокове, ако е подходящо.

Платформата

За да бъдат успешни пазарите за вземане на решения трябва да бъдат:

 • Достъпен.
 • Лесен за използване, добре работещ, надежден и без грешки.
 • Анонимен.
 • Устойчив на цензура.

Разработването и поддръжката на платформата може да се финансира от системата на касата!

Има 2 основни модела, които биха могли да се използват за създаване на платформата; централизиран уебсайт, базиран на акаунт, или децентрализирана платформа. Едно внедряване може да използва елементи и от двете, и безличната търговия може да бъде компромис.

Централизиран уебсайт, базиран на акаунт

Уебсайт, който събира данни от тире API, за да генерира пазари за вземане на решения за всяко предложение. Потребителите се регистрират анонимно, депозират тире в сметките си и търгуват на пазарите. Подобно на сайт за залагания или борса.

Предимства на този подход са:

 • Просто, лесно и познато на потребителите.
 • Бързо и евтино за разработване и поддръжка.
 • Потребителски баланси ’могат да се използват за обезпечаване на мастернодите, които могат да помогнат за финансирането на проекта и да поддържат ниски такси за търговия.

Недостатъците на този подход са:

 • Високо доверие. Потребителите се доверяват на своите средства и данни на сайта, което може да го използва злоупотребява или да го открадне. За да се намали този риск, сайтът трябва да бъде с отворен код и криптографски да докаже, че притежава средства на всички потребители.
 • Цензурно. Централизираните служби могат да практикуват цензура или сами да бъдат цензурирани от правителствата. За да се намали този риск, сайтът трябва да използва изявление на канарче.

Търговия без сметка

Управлявайте пазарите чрез уебсайт, както е описано по-горе, но направете търговията без сметка, като всички сделки и изплащания са тире транзакции. Това е подобно на начина, по който оригиналните зарове на Сатоши и DirectBet предлагат безчетни залагания.

Анонимният търговец би:

 1. Вижте пазарите за решения на сайта.
 2. Кажете на сайта търговията, която той иска да направи.
 3. Предоставете на сайта адрес за изплащане.
 4. Сайтът дава на търговеца уникален dahs адрес.
 5. Търговецът извършва сделката като тире транзакция на този адрес.
 6. Ако искаме търговецът да има възможността да търгува извън позицията си, преди пазарът да бъде уреден, ще трябва да му бъдат предоставени токени, които представляват закупени от него договори, които след това той може да продаде обратно на пазара.

Това намалява необходимото доверие към сайта, но не го премахва. Повишената сложност прави платформата по-трудна за разработване и използване.

Децентрализирана платформа

Проекти като Авгур с интелигентни договори ethereum и Биткойн Hivemind с задвижващи вериги са много близо до предлагането на децентрализирани пазари за прогнозиране на криптовалути. Техният код е с отворен код и може би екип от магьосници криптографи и софтуерни инженери биха могли да го направят.

Някои характеристики, които биха могли да гарантират, че пазарите за вземане на решения се търгуват и следователно включват:

Интеграция в други платформи

Препоръките за пазарите за вземане на решения “трябва да бъдат показвани и свързани към сайтове, където собствениците на мастерноди отиват да гласуват или получават информация за предложения1] [2] [3] [4]. Платформи, които позволяват на мастернод оператора да гласува по предложения, като Dash Central и dash qt портфейл, биха могли да дадат на операторите на мастернода възможност да гласуват автоматично в съответствие с препоръката за пазарите за вземане на решения.

Стимулирайте участието

Операторите от Masternode могат да проверят контрола си върху masternode и да получат безплатно тире, с което да търгуват, или мач за депозит 1: 1. Миньорите на тирета и операторите на пълни възли могат да бъдат стимулирани по подобен начин, ако има начин да се провери тяхната мощност на хеширане и времето за работа на възела, за да се предотврати злоупотреба с бонуси.

Помогнете, не принуждавайте

Най-бичият вярващ на пазара на решения, който осъзнава колко невежи са собствениците на мастерноди относно това, за което гласуват, може да се застъпи за модел на управление на Футархия, при който препоръките за пазарите на прогнози автоматично се прилагат в мрежата.

Това не трябва да се прави. Първо се нуждаем от тези пазари за вземане на решения, които работят добре с много ликвидност. След като техните препоръки се окажат добри с течение на времето, те ще бъдат все по-често използвани и разчитани от главни оператори, гласуващи по предложения.

Една мощна стъпка би била услугата за гласуване на dash qt и централната услуга за гласуване на masternode, за да даде на потребителите си възможност да гласуват автоматично в съответствие с препоръката на пазарите за вземане на решения. Ако това беше популярен вариант, това щеше да бъде решаващият фактор за предложенията, които се финансират или не. Това би постигнало Футархия без принуда.

Предизвикателства

Ликвидност

Тези пазари за вземане на решения ще се нуждаят от реална търговия от реални потребители на тире, за да бъдат точни и полезни. Dash е като малка екосистема, че би било предизвикателство да привлечете достатъчно ликвидност.

Технически

Има само технически предизвикателства за това като децентрализирана платформа. Правенето му чрез централизиран уебсайт, базиран на акаунт, би било относително лесно, но това би го направило по-предизвикателно от правна гледна точка.

Правна

Това може да се счита за търговия с реални пари от властите. Това може да означава лицензиране, знайте, че вашите клиенти (KYC) и процедурите срещу изпирането на пари (AML) може да се изискват законно. Липсата им може да доведе до съдебни действия и спиране.

Лицензирането, спазването на AML и KYC би било много трудно и всяко усилие в тази посока ще намали точността на пазарите за вземане на решения, ще намали ликвидността, ще увеличи риска от цензура и ще увеличи риска от загуба на данни и средства поради хакерство. Това би направило идеята неподходяща за много хора, включително аз.

Платформата би могла да сведе до минимум риска от действия на правоприлагащите органи, като се управлява анонимно, никога не докосва правителствената валута и никога не хоства пазари за вземане на решения за нещо различно от ефекта на предложенията на хазната. Тези мерки биха направили тази услуга по-малко обидна за правоприлагащите органи.

Previous Post
Bahis İşi ​​referans listesi
Next Post
Крипто залагания седмично: 19 февруари 2021