15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Дашианските заблуди за тирето

Тази публикация предполага познаване на тире, за въведение в тире вж Видео поредицата на Аманда Б Джонсън. Всяка голяма крипто може да има публикация като тази, написана за това. Аз се грижа за тирето и вярвам в неговия потенциал, затова пиша тире версията.

Забелязвам моите колеги дашианци лично и онлайн, изхвърляйки това, което считам за поне частични заблуди относно тирето.

Погрешно схващане: Операторите от Masternode гласуват разумно

Аз съм оператор на мастерноди, срещнах няколко оператора на мастерноди в Dash Open House и разговарям с много оператори на мастерноди онлайн.

Ние имаме много малко разбиране или представа за предложенията, по които гласуваме. Ако изобщо гласуваме за предложения, предимно от

  • Вътрешно чувство.
  • Нашето възприятие за репутацията на вносителя.
  • Групово мислене. Виждаме други хора да правят отрицателни / положителни коментари или предложения с гласуване нагоре / с гласуване надолу и следваме тълпата.

Мисля, че повече от 50% от всички съкровищни ​​средства, изплатени за предложения, различни от Core, са пропилени. Пазарите за прогнозиране биха могли да помогнат, но истинското решение е да се плащат съкровищни ​​средства след изпълнението на проекти и да се получават хазната.

Заблуда: Dash е лесна за използване криптовалута за плащания

Напълно съм на път с еволюционната пътна карта и философия, но много дашианци говорят за това къде се надяваме да бъдем след 3-5 години, сякаш вече сме там сега.

Хората казват, че тирето е по-лесно за използване от други крипто. В момента не е така. Надяваме се, че ще бъде, но днес е почти еднакво трудно да се използва като всяка голяма крипто.

Същото се отнася и за идеята, че тирето е крипто за плащания. Това е, което искаме да бъдем, а не това, което сме днес. И все пак на конференция след конференция тире представители представят надеждата си за бъдещето, сякаш това вече е факт.

Погрешно схващане: Dash има по-широко разпространение от други големи криптографии

Феновете на тиретата обичат да казват, че тирето има по-широко разпространение поради статистики като топ 100 на тире адрес съдържа само ~ 14% от паричното предлагане, в сравнение с;

  • Биткойн 19%
  • Етериум 34%
  • Litecoin 44%

Това е от ограничено значение, тъй като тирето ще изглежда по-разпределено, отколкото е. Благодарение на системата мастернод, тиретата имат силен стимул да разделят своите стопанства на отделни адреси с по 1000 тирета всеки. Това не важи за други големи криптографии.

Заблуда: Dash е решил управлението

Системата за управление на тире с хазна, DAO и гласуване на мастерноди е най-добрият модел на управление в крипто. Това обаче не е гаранция срещу всички възможни проблеми с управлението.

В сравнение с други криптосистеми, системата за управление на тире е по-сложна с повече движещи се части. Това му дава потенциал да направи повече. Той също така дава потенциал за повече въпроси на управлението, както показват примерите по-долу.

Може да има криза на управление в тире, която да доведе до разделяне на монети или да опустоши проекта. Хората се противопоставят, че споровете за управлението ще се уреждат с гласове на мастернодите (не забравяйте, ние сме хората, които имат много малко разбиране или разбиране за това, за което гласуваме). Ето няколко възможни случая, когато това може да не работи.

1. Masternodes гласуват в подкрепа на предложение и Core отказва да освободи средствата. Главният изпълнителен директор на Dash Core Райън Тейлър обсъди точно тази възможност, като каза, че ако мастернодите гласуват да финансират нещо незаконно, като нов Път на коприната, Core няма да го позволи.

Редактиране: Част от процедурата за финализиране на бюджета се нуждаеше от ръчни действия, които обикновено се предприемаха от някой от Core. Това вече не е така. Също така Райън Тейлър може да е казал, ако мастернодите гласуват за Core да направи нещо незаконно, като например да построи следващия копринен път, тогава Core ще откаже, но ако това е направено около Core, те не могат да го спрат.

2. Изследванията показват, че трябва само да дадем 35% от блоковите награди на миньорите, за да осигурим повече от адекватна сигурност. Masternodes се съгласяват и гласуват за промяната. Майньорите надеждно обещават, че ако се случи промяната, те ще напуснат мрежата в унисон, ще направят конкурентна верига и ще атакуват и убият основната / наследената верига.

В този случай този, който контролира спортния, контролира ли бъдещето? Или тъй като управляваните masternode услуги изпълняват повечето masternode, зависи ли от това кой софтуер е най-големият masternode хостове (Moocowmoo, Splawik,  и Възел 40) избра да бяга?

3. Ядрото се превръща в зло. Днес хората казват: „Ако Ядрото се превърне в зло, можем да ги обезвредим“. Това ще звучи много наивно, ако някога стигне до това. Няма да се съгласим всички, ако или когато Ядрото е станало зло. Ядрото се финансира за месеци предварително и щетите, които злото Ядро може да причини преди да бъде обезсърчено или въпреки че е обезсмислено, могат да бъдат опустошителни.

Наличието на мощна структура на управление ни носи отговорността да продължим да отделяме повече време и усилия за подобряване на управлението, отколкото другите крипто. Трябва да продължим да работим, за да направим управлението на таблото по-стабилно и по-малко централизирано, като същевременно се предпазваме от това да го направим твърде сложно за хората да го разберат.

Нека се учим от грешките на биткойн

Един от основните катализатори за проблемите на биткойн през 2017 г. (без мащабиране, високи такси, парализирано развитие и спорни твърди вилици) беше липсата на откровени дискусии за потенциалните проблеми на биткойните в общността, преди тези проблеми да станат сериозни.

Когато сте атакувани отвън, лесно е да пренебрегнете всички трудни въпроси и да обърнете внимание само на хора с подобно мислене.

В биткойн общността през 2014/15 г. всички просто искаха да извикат „RAH RAH RAH! ДО ЛУНАТА! ANDREAS ANTONOPOULOS! ”. Това накара биткойнърите да се чувстват добре за своите инвестиции и насърчи другите да се качат на борда. Той обаче не подготви проекта за неизбежните предизвикателства, които предстоят.

Нека се опитаме да не правим това в даш общността.

Previous Post
Blockchain: a ferramenta definitiva de governança
Next Post
Пазари за прогнозиране за управление на тире