15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Защо колежните спортове са популярни само в САЩ

Замисляли ли сте се защо колежните спортове са толкова популярни в САЩ, но никъде другаде? Причината е, че колежът предлага нещо, което липсва в професионалните спортове в САЩ, но професионалните спортове в други страни имат.

Професионалният спорт в САЩ няма душа

MLB, НБА и НФЛ са лиги с франчайзи вместо с клубове. Франчайзи, които са частна собственост с цел печалба. Това премества градовете, когато могат да спечелят повече пари някъде другаде. Където играчите идват и си отиват между франчайзите в средата на сезона и няма стимули за игра на местни спортисти.

В резултат на това това са франчайзи без души или лоялност, които съществуват само за да печелят пари за собственика. Липсват им корени в местната общност и не правят много за обществото като цяло. Поради това някои от техните местни фенове не се чувстват толкова страстни за тях.

Влезте в колежните спортове. Местният колеж / университет е в града от поколения и няма да се премести между щатите. Той не е частна собственост и е с цел печалба, а с цел да помогне на общността и обществото като цяло.

Колежът / университетът е обвързан по много начини с местната общност, всеки в града или е отишъл там, или познава хора, които са ходили там, и така той представлява тях и тяхната общност и всъщност се грижи за тях. Също така много от играчите се отглеждат на местно ниво.

Всичко това прави много фенове по-запалени по техния екип за колажи, отколкото техния професионален отбор.

Останалият свят не се нуждае от алтернатива на колежа, защото нашите професионални спортове нямат общностни корени, представителност и душа, които липсват в професионалните спортове в САЩ. В редките случаи, когато им липсва, местните фенове могат да се обърнат към качествени отбори от 2-ра дивизия или държавна лига, за да го предоставят. Което ни води до следващата ни точка.

Американският професионален спорт няма 2-ра дивизия

Друга причина, поради която САЩ имат нужда от колеж спортове, е, че американските професионални спортове нямат добри 2-ра дивизия или държавни лиги.

В Австралия и Европа тези лиги дават на атлетите извън гимназията ниво, което да растат, да се учат и да узреят, преди да са готови за професионалните лиги. В САЩ тази роля се изпълнява от колежните спортове.

Те също така осигуряват автентичност в редкия случай, когато това липсва в професионалните спортове извън САЩ. Например английските футболни фенове се грижат повече за местния си отбор от първенството (2-ра дивизия на английския футбол), отколкото за Висшата лига.

Ако се чудите защо американските професионални спортове нямат добри 2-ра дивизия и държавни лиги, ние влизаме в това и предлагаме решения на проблемите с американския професионален спорт в празната душа на американския спорт и как да го поправим.

Автентични и уникални

Любителската природа и 170-годишната традиция на колежните спортове породиха очарователни идиосинкразии като уникални и умилителни традиции в деня на играта, стадиони и талисмани.

Ето няколко примера за спортните странности на колажа. те нямат място в американския професионален свят за бизнес ефективност, лъскави маркетингови отдели и стадиони, направени за корпоративни кутии.

Талисманът на Станфордския университет е дърво на име Кардинал …

Стамфорд-дърво

Футболен отбор на държавния университет в Бойсе играе на трева от смърф. Полето е оцветено изцяло в синьо с оранжево, както и униформите на играча. По всяко време на терена може да има произволен брой играчи!

boise-state

Играчите на университета Клемсън докосват камък на пиедестал за късмет, докато изтичат на терена. Някога беше спирка на вратата на треньорите. Той не умря, правейки го специална спомен или нещо подобно, той просто започна да говори за ограничителя на вратата и да кара играчите да го докоснат …

clemson-howards-rock

Ако играчите от Университета на Охайо победят Университета на Мичиган в 120-годишното съперничество, играчите получават малка дрънкулка от златни панталони, изписани с техните инициали и резултата. Това е така, защото през 1934 г. някой попита треньора на Охайо как ще се справи отборът му с горещите фаворити Мичиган; той отговори

„Те слагат панталоните си на един крак наведнъж, както всички останали“.

Щат Охайо продължи към известната победа на аутсайдерите.

Огайо-щат-златни-гащи

Опит в колежните игри

Опитът в деня на играта при посещение на колеж спорт е по-добър от професионалния еквивалент. Игрите се провеждат в колежите, които обикновено са приятни места със стадиона, заобиколен от открити паркове и градини, а не от бетонен паркинг.

Съществува традиция на партита на задните врати преди и след играта. Това е комбинирана градина за пикник, барбекю и бира, за да могат да се насладят феновете на двата отбора.

Ако си представяте как червени шийки пият Bud Light, помислете отново. Едно от известните места на задната врата е The Grove at Ole Miss (University of Mississippi). Покрита с трева горичка, заобиколена от дървета дъб, бряст и магнолия. Всеки игрален ден той вижда господа с цилиндри, които се наслаждават на гурме ордьоври, морски дарове и барбекю, поднесени с изискана кухненска посуда, полилеи и посребрени канделябри.

По-шумно преживяване може да се получи около държавния университет на Луизиана в Батън Руж. Извира колония с продължителност повече от 24 часа, включваща храна от каджуни и калипсо, конга линии и други празненства.

Всичко това и билетите обикновено са по-евтини от професионалните спортни игри.

ole-miss-tailgating

Аматьори с ярки очи

Колежащите спортисти се възхищават по различен начин, защото все още не са покварени от пари. Те не се показват толкова много и са по-смирени. Обикновените хора се отнасят с тях повече като трудолюбиви борци, които се опитват да се справят, а не като разглезени милионери от професионалните лиги.

Любителският характер на играчите прави спорта по-малко предсказуем. Средната скорост на по-малкото тяло е по-често фактор, отколкото сила. Освен това защитите не са толкова добре пробити, което прави игри с висок резултат и свободни течения.

Неизбежният оборот на играчи означава, че става въпрос за отбора, а не за всеки отделен човек. Екипът има историческа идентичност и спортна философия, които ще издържат независимо от отделен звезден играч, който може да продължи само няколко години.

По-дълбока лоялност и съперничество

Лоялността към феновете е многопосочна и поколенческа. Допълнително доказателство за по-голямата лоялност в колежните спортове е, че треньорите и ключовият неигращ персонал остават на работните си места по-дълго, отколкото в професионалните спортове.

Спортовете в колежа съществуват по-дълго от професионалните лиги, така че има по-стари и по-дълбоки съперничества. Съперничеството също е по-локализирано поради това, че много колежи са в по-малките градове, които нямат професионални франчайзи.

Бейзболът е изключение по причина

Допълнително доказателство за моето мнение е, че повечето разлики в полза на колежанския спорт спрямо професионалните спортове важат по-малко за MLB, отколкото за НБА и НФЛ. В MLB

  • Отборите и съперничествата са толкова стари, колкото тези в колежните спортове.
  • Все още съществуват уникалните и странни стадиони и традиции.
  • MLB има малка лига, която е близо до добра дивизия или държавна лига в Европа или Австралия.

В резултат на това професионалният бейзбол все още се чувства по-човечен и по-малко корпоративен.

Така че от това следва, че бейзболът е най-малко популярният сред основните спортове на ниво колеж. Колежският бейзбол не е толкова необходим, тъй като професионалният бейзбол все още доставя много от доброто в спорта, което липсва в НБА и НФЛ.

Залагане на колеж спорт

Най-доброто място за залагане на колеж спортове са Cloudbet (преглед) и Stake (преглед). Те обхващат всички NCAA игри и имат повече залагания на живо в играта от всеки друг. За да видите кой има най-добри коефициенти, проверете сравнение на коефициенти.

Забавлявайте се в залаганията и ВЪРВЕТЕ ДЪРВЕРИ!

Previous Post
Blockchain: a ferramenta definitiva de governança
Next Post
Пазари за прогнозиране за управление на тире