15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Криптопроектите на измамника Джейми Макинтайър

Кой е Джейми Макинтайър?

Джейми Макинтайър е австралийски сериен измамник, който за пръв път се прослави, популяризирайки измамни програми за бързо обогатяване на недвижими имоти. Некриптологичната му история включва

  • Той беше фронтмен за измамника със забранени имоти Хенри Кей и с когото ръководеше бизнес. Статия от Sydney Morning Herald.
  • Той получи забрана от Австралийската комисия по ценни книжа и инвестиции (ASIC) да „организира, популяризира и провежда семинари на живо в Австралия, на които се дават съвети или препоръки във връзка с ценни книжа и деривати“. Участниците съобщиха, че неговите семинари стават бързи измами. ASIC освобождаване.
  • Той обвини австралийската избирателна комисия в корупция, тъй като те не одобриха заявлението на политическата му партия. В заявлението са включени незаписани гласоподаватели като членове на партията. Статия от Armidale Express.
  • Той фалшифицира номера си Twitter последователи, хвалещи се за тях и след това лъжейки за това. Статия от Sydney Morning Herald 1 и 2.
  • ASIC му забрани за 10 години да предоставя финансови услуги. Те заведоха и производство по несъстоятелност срещу него. Статия от Sydney Morning Herald.
  • Той заплаши, че ще нападне журналисти (заплаши да ме съди за този пост). Статия за австралийския финансов преглед.

Още примери от хора, които казват, че са жертви на измама на ABC и съответно Whirlpool форум.

Той каза, че „скоро ще започнат дискусии с правителството за регулиране на пазара на биткойн“ Статия за Business Insider Australia.

Това не е видът, който искаме да представлява крипто. Особено в очите на нови хора, които обмислят да влязат в космоса.

Биткойн борса на 21-ви век

Януари 2014 г.

Нова биткойн борса обяви, че е на път да стартира в Австралия под името 21st Century Bitcoin Exchange. Те вземаха поща в предварителни поръчки за биткойн! Надуших нещо рибно от таксите за обмен на ripoff на сайта от 3,3% – 7,5% плюс 150 – 375 $ администраторска такса.

След това имаше безполезната електронна книга „КАК ДА СТАНЕТЕ БИТКОЙН МИЛИОНАРИ“, съмнителен продукт „ВЗЕМЕТЕ СЕРТИФИКАЦИЯ В БИТКОЙН ТЪРГОВИЯ“ и заглавие „КАК БИТКОЙНИТЕ ПРИЧИНЯВАТ ОБИЧНИ ХИЛИЧНИ МИЛИОНЕРИ“. Всичко това мирише на спам и измами.

21-ви век може никога да не планира действително да започне борса. Може би са се опитвали да спечелят пари от надценени предварителни поръчки, електронни книги и програми за обучение, насочени към по-възрастни, лековерни и алчни хора, които са склонни да си падат по бързи схеми за бързо забогатяване.

Те така и не отвориха оперативна борса и пренасочиха уебсайта си към австралийски биткойн банкомати (подробно по-долу).

Глобални биткойн конференции

Март 2014 г.

Групата на Макинтайър беше домакин на това, което те нарекоха „първите глобални конференции за биткойни в Австралия“ в Мелбърн и Сидни.

Сред лекторите бяха добре познатият либертарианец Джефри Тъкър, основателят на zSim Леон-Джерард Ванденберг и Скот Ли, създателят на Helloblock и Tippercoin.

Казват ми, че конференциите са били провал, отчасти поради този пост, който прави обиколките в общността.

Австралийски биткойн банкомати

Април 2015 г.

австралийски-биткойн-банкомат

Австралийските банкомати за биткойни премахнаха всички споменавания за Джейми Макинтайър от уебсайта си, но връзката все още беше ясна за всеки, който се интересува от търсене. Например това Статия от Sydney Morning Herald.

Банкоматите сякаш отговаряха на тези момчета. Хората навън и навсякъде едва ли ще проверят репутацията на оператора на банкомати и ще обхванат другите възможности за закупуване на биткойни. Също така операторът на банкомати може да начисли каквито скрити такси им хареса в спреда за покупка / продажба. В този случай е така

австралия-биткойн-банкомати

Купете: 534,84

Продажба: 486.22

Спред: $ 48,62 = ~ 10%

По това време Coinjar спот цената беше 501.80

така че машината беше ~ 7% над спот цената на Coinjar.

Покупната цена на Coinjar с включена такса беше 516,97

Така машината е била с ~ 3,3% над реалните разходи за покупка в Coinjar.

Те бяха двупосочни машини на Robocoin, които направиха сканиране на дланта, лицето и личната ви карта и трябваше да потвърдите телефонния си номер. Снимките по-горе са от първата в Westfield Sydney.

По време на клеймото 4:23 в това видео генералният директор казва на медиите и клиентите, че разпространението е „в диапазона от 3 до 4%“. В същото време, когато беше направена горната снимка, показваща 10% разпространение.

ei8ht портфейл за биткойн

Март 2017 г.

Австралийските банкомати за биткойни са преработени на ABA Technologies, а уебсайтът им е пренасочен към ei8ht.com.au. Изглежда, че това е мобилен портфейл, но сега е офлайн.

Биткойн ICO

24 декември 2017 г.

Макинтайър е посочен като съветник на уебсайта Bitxcoin. Изглежда, че е алткойн с ICO, който не успя.

Previous Post
Blockchain: a ferramenta definitiva de governança
Next Post
Пазари за прогнозиране за управление на тире