15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Речник на условията за спортни залагания

Ако търсите термин за спортни залагания, който не е включен тук, моля, уведомете ни в коментарите.

A Б. ° С д Е. F G З. Аз J К L М н О P R С T U V W X Y X

2 топки и 3 топки: Залагания за голф, за да се предвиди играч от група от 2 или 3 играчи да изстреля най-ниския резултат.

5 пъти: Когато е предшествано от число, сгъването показва броя на селекциите при многократен залог. 7 пъти ще бъде кратно със 7 селекции, като всички те трябва да спечелят, за да бъде успешен залогът.

50:50: Пазар на залагания без фаворит. Равномерното съвпадение, което означава, че коефициентите са еднакви за всички селекции.

Подобно на „флип на монета“, „pick’em“ и „toss up“.

A

Акумулатор: Залог, който се състои от 2 или повече селекции, изплащането от печеливш залог се поставя на следващия залог и всички залози трябва да спечелят, за да бъде залогът успешен.

Подобно на „всички залагания“, „многократен залог“ и „парлей“. Вижте нашата страница parlays – множество залози – акумулатори.

Действие: Залози се правят. Или в случая на бейзбол „Екшън залози“ ще важат, без значение дали изброените терени започват играта или не. Противоположно на „изброената стомна“.

Всичко в: Залог, който ще бъде валиден дори в случай на надраскване или оттегляне на селекцията, или други обстоятелства, които обикновено могат да изискват възстановяване на сумата. Не се връщат суми.

Всички горе: Залог, който се състои от 2 или повече селекции, залогът и печалбите от 1 залог се поставят на друг залог и всички залози трябва да спечелят, за да бъде залогът успешен.

Подобно на „акумулатор“, „множествен“ залог и парлей. За повече информация вижте parlays – множество залози – акумулатори.

Американски коефициенти: Американските коефициенти се изразяват или като отрицателно (-) число, или като положително (+) число. Отрицателните (-) числа се използват за залози с по-малко от дори пари, като фаворит за победа на пазар с 2 изхода. Отрицателното (-) число е колко трябва да заложите, за да спечелите 100 m m.

Положителните (+) числа се използват за залагания, по-големи дори от пари, като например за победа на аутсайдера. Положителните (+) числа са колко ще спечелите, ако заложите 100 m ฿.

Американските коефициенти са заменени от десетични коефициенти.

Подобно на шансовете в САЩ. За повече информация вижте десетични, дробни и американски коефициенти.

Котва: Силен ключов залог, включен в повечето комбинации в рамките на многократен залог.

Подобно на „банкер“.

Анте пост: Фючърсни залагания за резултата от събитие, което все още е далеч, където крайното поле все още не е известно.

Арбитраж: Правете поредица от залози за събитие, гарантиращо ви печалба, без значение какъв е резултатът.

Подобно на „холандска книга“, „зелена книга“ и „търговия“.

Б.

обратно: Да заложите на резултат, който ще се случи. Противоположно на „лежа“.

Подкрепен: Избор на залог, който е силно подкрепен, което води до намаляване на коефициентите.

Подобно на „влизам“, „твърдо“ и „съкращавам“. Противоположно на „дрейф“ „излизам“ и „удължавам“.

Лош ритъм: Тежка нещастна загуба при залагания.

Банкер: Силен ключов залог, включен в повечето комбинации в рамките на многократен залог.

Подобно на „Котва“.

Банкрол: Сума пари, заделена за залагане. Салда по залагащите сметки.

Брада: (Американски) Някой, който залага от чуждо име, така че спортната книга няма да знае самоличността на действителния залагащ. Например, след като на залагащия е забранено да залага, ако „съпругата му“ незабавно отвори сметка за залагане, може да се приеме, че това е сметка за брада.

Подобно на „боулър“.

Най-доброто от него: Да имате предимство в сценария на залагане. Имате по-добра стойност от този, срещу когото залагате. Използва се и в смисъл да имаш късмет.

Подобно на „ръб“ и „стойност“. Противоположно на „залог на издънки“ и „най-лошото от него“.

Заложете обратно: Хеджиране за намаляване на риска. Ако спортна книга приема твърде много залози за 1 отбор, ще трябва да изплати твърде много пари, ако този отбор спечели, така че те сами ще направят залог за този отбор с друга спортна книга. Същата идея може да се отнася за отделен залагащ, ако той заложи обратно срещу предишните си залози.

Заложете на терена: Да подкрепи всички възможни резултати, с изключение на фаворита. Например „Тигър или полето“ означава, че можете да заложите на Тайгър Уудс, за да спечелите турнира, или можете да заложите на полето, съставено от всеки друг играч.

Обмен на залагания: Интернет сайтове, при които брокерът залага между своите клиенти. Те действат като посредник между хора, които искат да се обзаложат, че нещо ще се случи (поддръжници) и хора, които искат да се обзаложат, че нещо няма да се случи (слоеве). Например 1xBit (преглед) и BetBTC (преглед).

Книга: Книга на залозите, взети на пазара, или някой, който предлага коефициенти и приема залози.

Съкращение от „спортна книга“, „букмейкър“ и „букмейкър“

Букмейкър: Някой, който предлага коефициенти и приема залози.

Съкращение от „букмейкър“ и „спортна книга“. Съкратено до „книга“.

Букмейкър: Някой, който предлага коефициенти и приема залози.

Подобно на „спортната книга“. Съкратено на „букмейкър“ или „книга“.

Боулер: Някой, който залага от чуждо име, така че спортната книга няма да знае самоличността на действителния залагащ. Например, след като на залагащия е забранено да залага, ако „съпругата му“ незабавно отвори сметка за залагане, може да се приеме, че това е сметка на боулинг.

Подобно на „брада“.

Бък: (Американски) Залог от 100 долара.

Подобно на „място“ или „тон“.

Купувайте точки: (Американски) Когато залагащият приема по-лоши коефициенти да получи половин точка или повече в негова полза за залог с разпределение на точки или общ брой точки над / под залог.

° С

Канадски: Многократен залог, състоящ се от 5 селекции в различни събития, поставени в 26 различни комбинации. Разбивката на залозите е 10 двойни, 10 тройни, 5 четирикратни мулти и 1 петкратна мулти.

Подобно на „вечеря янки“.

Канадска линия: Комбиниран точков спред и парична линия в залаганията за хокей на лед.

Тебешир: (Американски) Фаворит, селекцията най-вероятно ще спечели.

Противоположно на „грубо“ и „куче“.

Затваряща цена / затваряща линия: Последният коефициент за селекция преди началото на събитието. Това е най-ефективното и точно представяне на вероятността на селекцията, защото се задава по времето, когато е известна най-много информация за събитието и предишните залози.

Противоположно на „цената на отваряне“.

Влез: Когато коефициентите за избор на залагания с времето намаляват. Това показва увеличаване на вероятността селекцията да спечели.

Подобно на „подкрепено“, „твърдо“ и „съкратено“. Срещу „дрейф“, „излизам“ и „удължавам“.

Точен резултат: Залагане на крайния резултат от играта. Например Австралия 1 Германия 3.

Покрийте разпространението: Когато фаворитът спечели с повече от хендикапа за разпространение на точката, те са покрили разпространението.

д

Мъртва топлина: Когато 2 или повече селекции за залагания завършат точно равномерно. На пазар за залагания, където тегленето или равенството не е опция, важат правилата за мъртви топлини.

Обикновено залозите за еднакви победители ще бъдат изплащани при пълната стойност на печелившия билет, разделена на броя на равни победители. Така че, ако има 2 победители, получавате половината от това, което бихте получили, ако вашият избор спечели само. Залозите за останалите селекции ще бъдат губещи.

В други случаи всички залози се възстановяват.

Десетични коефициенти: Коефициенти, изразени като число, където числото е сумата, която печалбата ви връща за всяка единица, която залагате. Това е изплащането, така че включва първоначалния залог плюс печалбата.

Dime: (Американски) $ 1000 залог.

Подобно на „горила“.

Дивидент: Връщане / изплащане от печеливш залог.

Куче: (Американски) Аутсайдерът в предложение за залагане. Отборът най-вероятно ще загуби.

Подобно на „аутсайдер“ и „груб“. Противоположно на „тебешир“ и „фаворит“.

Двойна: Кратен залог от 2 крака. И двата залога трябва да спечелят, за да може мулти да бъде победител.

Правете ядки: Загубете банковите си залагания.

Подобно на „залепено“.

Двоен резултат: Залагане на резултата на полувремето / на пълно работно време, където избирате резултата от играта на полувремето и в пълното време.

Дрейф: Когато коефициентите за избор на залагания станат по-високи с течение на времето. Това показва намаляване на вероятността селекцията да спечели.

Подобно на „излизам“ и „удължавам“. Противоположно на „подкрепено“, „влез“, „твърдо“ или „съкратено“.

Дуче: числото 2, понякога означаваше 200 долара.

Холандска книга: Да заложите на редица селекции на пазара, гарантиращи си печалба независимо от резултата.

Подобно на „Арбитраж“, „зелена книга“ и „търговия“.

Е.

Ръб, край: Предимство при залагане, обикновено получено чрез превъзходни познания или в математически изгодна позиция за този, срещу когото залагате.

Подобно на „най-доброто от него“ и „стойност“. Противоположно на „залог на издънки“ и „най-лошото от него“.

Дори пари: Залог, при който печалбата, която печелите, ако спечелите залога, е равна на загубата, която правите, ако загубите залога. Десетичен коефициент от 2,00. Дробни коефициенти от 1/1. Американски коефициент от +100.

Екзотичен залог: Всеки друг залог, който е залог за печалба, общ или разпределен.

Излагане: Максималната сума пари в риск, т.е. колко ще загубите, ако загубите всичките си залози.

F

Поле: Групата от възможни селекции на залагания на даден пазар. Например Световната купа на ФИФА пазар на победители има поле от 32 национални отбора.

В случай на “обратно полето” да подкрепи всички възможни резултати, с изключение на фаворита. Например „Тигър или полето“ означава, че можете да залагате на Тайгър Уудс, за да спечелите турнира, или можете да залагате на терена, съставен от всеки играч, различен от Тигър.

Твърд: Когато коефициентите за избор на залагания с времето намаляват. Подобно на „подкрепено“, „влезте“ и „съкратете“. Противоположно на „дрейф“, „излизане“ или „удължаване“.

Фиксирани коефициенти: Условие за залагане, че коефициентите в момента на залагане са шансовете, че залогът ще бъде уреден, без значение какви промени в коефициентите настъпват след поставяне на залога.

Равна линия / Плоска сума: Разпределение на точки или общо залагане, където в числото не е включена половин точка (.5). Например над / под 2 гола е плосък сбор, над / под 2,5 гола не.

Обръщане на монетата: Пазар на залагания без фаворит. Равномерното съвпадение, което означава, че коефициентите са еднакви за всички селекции.

Подобно на 50:50, pick’em ”и„ toss up ”.

Форма: Скорошни изяви на отбора в миналото, които трябва да се вземат предвид при залагане на следващия им мач.

Дробни коефициенти: Коефициенти, изразени като 2 числа с / между тях. Първото число е сумата, която ще спечелите, ако заложите второто число. Второто число е сумата, която трябва да заложите, за да спечелите първото число. Дробните коефициенти са заменени от десетични коефициенти.

Фючърси: Пазарът за дългосрочни залагания е доста преди изхода на събитието. Като залагане на това кой ще спечели Супер купата или английската Висша лига преди началото на сезона.

G

Качи се: Заложете.

Подобно на „слез долу“.

Захващам се: (Американски) Заложете.

Подобно на „качвай се“.

Излез: Когато коефициентите за избор на залагания станат по-високи с течение на времето. Това показва намаляване на вероятността селекцията да спечели.

Подобно на „дрейф“ и „удължаване“. Противоположно на „подкрепено“, „влез“, „твърдо“ и „съкрати“.

Голиат: Множествен залог, включващ 8 селекции в различни събития над 247 залога. Разбивката на залозите е 28 двойни, 56 тройни, 70 четирикратни, 56 петкратни, 28 шесткратни, 8 седемкратни и 1 осемкратна.

Добро масло: Съответна информация за пазар на залагания преди събитието.

Подобно на „поща“.

Добро нещо: Сигурен победител.

Подобно на „морален“.

Горила: $ 1000.

Подобно на „стотинка“.

Зелена книга: Правене на поредица от залози за събитие, гарантиращо си печалба независимо от резултата. На борсите за залагания като 1xBit и BetBTC, под всеки избор на залог ще се покаже зелена цифра „ами ако“, показваща печалба; оттук и изразът зелена книга.

Подобно на „арбитраж“, „холандска книга“ и „търговия“.

З.

Половин номинална стойност на билета: В двупосочна мъртва топлина, при която няма залагане на равенство или равенство, залагащите, които залагат на един от равностойните победители, получават 50% от това, което биха получили, ако само тяхната селекция спечели. Номиналната стойност на печеливш билет е пълното изплащане, залог плюс печалби.

Полувреме / пълно работно време: Залагане на резултата от играта както на полувремето, така и на пълно време.

Подобно на „двоен резултат“.

Резултат на полувремето: Залагайте кой ще бъде отпред (или равенството) на полувремето.

Хендикап: Отнемане на точки от отбор. Често се използва, за да направи едностранно събитие дори и по-интересно за залагане.

Подобно на „разпространение на точки“. Срещу „head start“.

Хендикапер: (Американец) Сериозен залагащ на спорт, който изучава събития, преди да заложи. По-буквално; този, който изчислява колко точки / писти / голове единият отбор е по-добър от другия.

Дръжка: (Американски) Обща сума на залозите, взети за събитие.

Подобно на „обръщане“.

Глава до глава: Залагайки кой отбор ще спечели игра.

Подобно на „парична линия“ и „право нагоре“.

Хеджиране: Залагайте срещу първоначалния си залог, за да намалите или премахнете сумата, която можете да загубите при събитие.

Хайнц: Множествен залог, състоящ се от 57 залога, включващи 6 селекции в различни събития. Разбивката на залозите е 15 двойни, 20 тройни, 15 четирикратни, 6 петкратни и 1 шесткратна.

Кука: (Американски) Половината точка (.5), добавена към спред точки или общи числа, за да се избегне възможността за равенство.

Противоположно на „плоска линия“.

Горещ клиент: Информиран и успешен залагащ. Спортните книги ще следят внимателно неговите залози и е възможно да променят коефициента си поради неговите залози.

Подобно на „остър“ и „мъдър човек“. Срещу „чаша“ и „квадрат“.

Аз

Индекс залагания: Заложената сума се умножава по броя точки, които даден избор от залагания печели или губи. Например печелите 1m ฿ за всяка точка, която вашата селекция печели с или губите 1m ฿ за всяка точка, която вашата селекция губи от.

Подобно на „точки за действие“ и „светкавично залагане“.

J

Сок: (Американски) Край в полза на спортната книга.

Подобно на „енергичен“.

L

Голям: $ 1000.

Подобно на „горила“.

Късна поща: Финални мисли и подбор на подсказващи или късни новини, които оказват влияние върху вероятността от настъпване на изход.

Лежи: Да залагате срещу резултат. Ако подкрепите Испания, за да спечелите със спортна книжка, като вземете залога си, спортната книжка полага Испания.

Противоположно на „гръб“.

Съкратете: Заложете, за да намалите отговорността за резултат, който вече сте подкрепили.

Подобно на „обратно залагане“ и „хеджиране“.

Линия: (Американски) Текущи коефициенти или точки, разпределени за събитие.

Производител на линии: (Американски) Човекът, който установява оригиналните коефициенти за залагане и точка, разпространява кои други спортни книги след това копират.

Изброена стомна: Бейзбол условие за залагане, което предвижда, че и двете стомни, планирани да стартират (изброени), трябва да започнат играта, за да могат залозите да останат валидни.

Противоположно на „залог за действие“.

Късмет 15, късмет 31, късмет 63: Множество залози, съдържащи споменатия брой залози.

М

Поща: Съвети, мнения и информация за залагане от предполагаемо осведомен източник.

Пазар: група възможни селекции за залагане на събитие.

Парична линия: (Американски) Коефициенти кой отбор ще спечели играта.

Подобно на „глава до глава“.

Маймуна: 500 долара.

Подобно на „никел“.

Морал: Абсолютна сигурност за залагане.

Подобно на „доброто нещо“.

Чаша: Залагащ с малко способности, който е склонен да губи.

Подобно на „квадрат“. Срещу „горещ клиент“, „остър“ и „мъдър човек“.

Множествен залог: Комбиниране на поредица от индивидуални залози в 1 голям залог. Това води до умножаване на коефициентите, но може също да означава, че само 1 от залозите загуби целия кратен е загубен.

Съкратено като „мулти“. Подобно на „акумулатор“, „всички прозорци“ и „парлей“.

н

Никел: (Американски) 500 долара.

Подобно на „маймуна“.

О

Коефициенти срещу: Коефициенти по-големи дори от парите. Залог, при който вашият залог е по-малък от сумата, която се надявате да спечелите. Коефициентите за аутсайдери.

Коефициенти за: Коефициенти по-малко от дори пари. Залог, при който вашият залог е повече от сумата, която се надявате да спечелите. Коефициенти за фаворит на пазар за залагания с 2 изхода.

Извън дъската: Игра, в която не е достъпна за залагане. Обикновено, защото спортната книга няма да приеме действия поради наранявания, времето или необичайно количество големи подозрителни залози.

Извън книгите: Залози, направени, но незаписани, обикновено поверителни и / или незаконни.

На кимване: Транзакция за залагания между играч и спортна книга без да се сменят парите. Кредитен залог.

Начална цена: Коефициентът за избор, когато пазарът е отворен за първи път за залагане. Това се счита за най-малко ефективно и най-малко точно представяне на вероятността на селекцията, защото се прави, когато е известна най-малко информация за събитието и предишните залози.

Противоположно на „цената на затваряне“.

Разход: Парите, заложени от залагащия. Залагащите рискуват.

Подобно на „залог“.

Над / под: Залагане, ако броим резултат ще бъде над или под даден номер. Най-често общият брой точки / бягания / отбелязани голове в дадена игра. Същата концепция може да се приложи към всеки преброим елемент, като например дали ще има над или под 4,5 чували за куотърбек в НФЛ игра.

Подобно на „общо“.

P

Пари мутуел: Всички пари, заложени на пазар, се поставят в пул, след което се разделят (по-малко данъци и удръжки) между тези, които са направили печеливши селекции.

Подобно на „тотализатор“.

Парлей: Комбиниране на поредица от индивидуални залози в 1 голям залог. Това води до умножаване на коефициентите, но може също да означава, че само 1 от залозите загуби целия кратен е загубен.

Подобно на „акумулатор“, „всичко нагоре“ и „множествен залог“.

Патент: Множествен залог, състоящ се от 7 залога, включващи 3 селекции от различни събития. Разбивката е три индивидуални залога, три 2 пъти и един 3 пъти.

Pick’em: Пазар на залагания без фаворит, равномерно съвпадение, което означава, че коефициентите са еднакви за всички селекции.

Подобно на „50:50“, „обръщане на монета“ и „хвърляне нагоре“.

Играч: Bettor, комарджия, клиент на спортна книга.

Потопете се: Изведнъж се прави голям обем залагания за селекция.

Точково разпространение: Добавяне или приспадане на точки от крайния резултат на отбора. Често се използва, за да направи едностранното събитие по-интересно за залагане, като хендикапира по-добрия отбор със същия брой точки, че е по-добър от аутсайдера. Например, ако отбор А е с 5 точки по-добър от отбор Б, тогава задаването на разпределение на точки от „отбор А -5 точки“ направи това равномерен залог.

Съкратено до „разпространение“. Подобно на „хендикап“.

Пони: $ 25.

Пред публикация: Коефициенти в началото на събитие.

Цена: Коефициенти.

Натиснете: Залозите се възстановяват поради изключителни обстоятелства или равенство, ако равенството не е една от опциите за залагане.

R

Руфи: Селекция с високи коефициенти, за която се счита, че има малък шанс за печалба.

Подобно на „underdog“ и „outsider“. Противоположно на „тебешир“ и „фаворит“.

Кръгла робинка: (Американски) Всички възможни комбинации от множествен залог.

Прекъсване: Актуализация на всички коефициенти, разпространения на точки и резултати.

С

Скалпер: (Американски) Този, който се опитва да се възползва от разликата в коефициентите от една книга до следващата, като залага и двете страни на една и съща игра на различни цени.

Подобно на „арбитраж“.

Поставете дъската: Когато в спортната книга са изброени всички селекции за залагане и техните коефициенти.

Уреждане: Резултат от залог, при който спортната книга изплаща печелившите клиенти. Също така, когато балансът на кредитните залози бъде изплатен, за да върнете спортната книга и клиента обратно до равномерност.

Остър: (Американски) Информиран и успешен залагащ. Спортните книги ще следят внимателно неговите залози и дори ще променят коефициента си поради неговите залози.

Подобно на „горещ клиент“ и „мъдър човек“. Срещу „чаша“ и „квадрат“.

Съкратете: Когато шансовете за селекция намалят, обикновено защото са заложени много пари за тази селекция. Това показва увеличаване на вероятността селекцията да спечели.

Подобно на „подкрепено“, „влез“ и „твърдо“. Срещу „дрейф“, „излизам“ и „удължавам“.

Единична: 1 прав залог. За разлика от акумулатор, той не е свързан или зависи от други залози.

Умни пари: Пари, които се залагат от по-знаещите и печеливши залагащи.

На място: $ 100.

Подобно на „долар“ и „тон“.

Спортна книга: Някой, който предлага коефициенти и приема залози.

Съкратено до „книга“. Подобно на „букмейкър“ и „букмейкър“.

Разпространение: Добавяне или приспадане на точки от крайния резултат на отбора. Често се използва, за да направи едностранното събитие по-интересно за залагане, като хендикапира по-добрия отбор със същия брой точки, че е по-добър от аутсайдера. Например, ако отбор А е с 5 точки по-добър от отбор Б, тогава задаването на разпределение на точки от „отбор А -5 точки“ направи това равномерен залог.

Съкращение на разпространение на точки. Подобно на „хендикап“.

Квадрат: Неизискан, губещ комарджия.

Подобно на „халба“. Срещу „горещ клиент“, „остър“ и „мъдър човек“.

Залог: Парите, заложени от залагащия. Залагащите рискуват.

Подобно на „разход“.

Начална цена: Цената / коефициентите за избор на залог в началото на събитието.

Парна: (Американски) Тежко действие върху една селекция, която променя шансовете.

Прав залог: Залагане само за победа.

Стоп загуба: Използва се при залагане с индекс и търговия, за да ограничите загубите си при залог. Например “НФЛ стоп загуба 30 ″ означава, че можете да спечелите или загубите 30 пъти повече от залога си НФЛ игри.

Sucker залог: Залози с голям ръб на къщата.

Противоположно на „стойност“.

Супер янки: Многократен залог, състоящ се от 5 селекции в различни събития, поставени в 26 различни комбинации. Разбивката на залозите е 10 двойни, 10 тройни, 5 четирикратни и една 5-кратна.

Подобно на „канадски“.

T

Подслушвани: (Американски). Загубете залозите си за банкрол.

Подобно на „правиш ядки“.

Тийзъри: (Американски) Точков спред многократен залог, комбиниращ 2 или повече игри и даващ на залагащия фиксиран брой допълнителни точки в негова полза. Колкото повече крака поставите в тийзъра си, толкова повече точки можете да преместите линиите във ваша полза.

Тон: $ 100.

Подобно на „долар“ и „място“.

Хвърли нагоре: Пазар на залагания без фаворит. Равномерното съвпадение, което означава, че коефициентите са еднакви за всички селекции.

Подобно на „50:50“, „обръщане на монетата“ и „pick’em“.

Тотализатор: Всички пари, заложени на пазар, се поставят в пул, след което се разделят (по-малко данъци и удръжки) между тези, които са направили печеливши селекции.

Подобно на „пари-мутуел залагания“.

Общо: Залагане на това дали общият брой точки / бягания / отбелязани голове в дадена игра ще бъде над или под определена сума.

Съкращение от „общо точки / общо цели / общо изпълнения“. Подобно на „над / под“.

Подобно на „над / под“. За повече информация вижте обяснени видове спортни залози.

Мащабни коефициенти: Дивидентът, преобразуван в коефициенти, върнати от система за залагане pari-mutuel.

Tout услуга – Бизнес, който продава съвети, мнения и информация за спортни залози.

Тава: 3 или 300 долара.

Високи: 3 пъти многократен залог.

Оборот: Обща сума на залозите, заложени със спортна книга.

Подобно на „дръжка“.

U

Unbackable: Изборът на залог, който е толкова вероятно да спечели спортна книга, няма да предложи никакви коефициенти за нея.

Коефициенти за САЩ: Коефициентите в САЩ се изразяват или като отрицателно (-) число, или като положително (+) число.

Отрицателните (-) числа се използват за залози с по-малко от дори пари, като фаворит за победа на пазар с 2 изхода. Отрицателно (-) число е колко m ฿ ще трябва да заложите, за да спечелите 100 m ฿.

Положителните (+) числа се използват за залагания, по-големи дори от парите, например за победа на аутсайдера. Положителните (+) числа са колко m ฿ ще спечелите, ако заложите 100 m ฿.

Коефициентите на САЩ са заменени от десетични коефициенти.

Подобно на „американски коефициенти“.

V

Стойност: Получаване на по-високи коефициенти, отколкото биха представлявали истинската вероятност.

Подобно на „най-доброто от него“ и „ръба“. Противоположно на „най-лошото от него“.

Виг / Будно: (Американски) Преднината или комисионната в полза на спортната книга.

Подобно на „сок“.

W

Мъдър човек: (Американски) Bettor с важна информация, преди спортните книги да са наясно с нея. Например залагащ, който плаща на лекар от екип, за да му каже дали даден играч ще играе или ще бъде контузен, преди тази информация да стане публично достояние. Умният човек ще направи залозите си съответно, преди спортните книги да променят коефициента си.

Също така се използва просто за описване на знаещ и успешен залагащ. Спортните книги ще следят внимателно неговите залози и дори ще променят коефициента си поради неговите залози.

Подобно на „остър“ и „горещ клиент“. Срещу „чаша“ и „квадрат“.

Най-лошото: Да бъдеш в неизгодно положение при сценарий на залагане. Имате по-лоша стойност от този, срещу когото залагате. Използва се и в смисъл да имаш нещастна ивица.

Противоположно на „най-доброто от него“ и „ръба“.

A Б. ° С д Е. F G З. Аз J К L М н О P R С T U V W X Y X

Ако не можете да намерите търсения термин за спортни залагания в този речник, моля, уведомете ни в раздела за коментари.

Previous Post
Blockchain: a ferramenta definitiva de governança
Next Post
Пазари за прогнозиране за управление на тире