15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Kraken и Poloniex се разбиха поради DDoS?

Кракен и Полониекс катастрофираха

В неделя, 7 май 2017 г., две от най-важните борси за криптовалути преживяха необичайни и сериозни прекъсвания на обслужването. Kraken и Poloniex се разбиха и те пуснаха съобщения за съответните си проблеми в Twitter в рамките на няколко минути един от друг. Известно време преди официалните съобщения потребителите вече се оплакваха от проблеми с двете борси. Комбинацията от събитията в Kraken и Poloniex, заедно с претенции от потребители в социалните медии, послужиха за създаване на паническа продажба на различни цифрови активи.

Потребителите на Kraken и Poloniex изискват парите си обратно

След като димът се изчисти, много потребители установиха, че губят пари или чрез маржин поръчки, които не са изпълнени, или чрез паниката, предизвикана от продажбата на техните криптовалутни холдинги. Сега някои от засегнатите настояват Kraken и Poloniex да отговорят за загубите си. Нито един от двамата няма вероятност да отговори, тъй като тези фондове вече са сменили ръцете си и е невъзможно всички да бъдат върнати.

Poloniex Официално изявление за катастрофатаKrken и Poloniex се разбиха в същия ден. Това е потвърждение от Poloniex, потвърждаващо, че е катастрофирал. Имайте предвид времето на този туит. Източник: https://twitter.com/Poloniex/status/861352270788780032

Парадоксът на ненадеждната система

Няма съмнение, че и двете борси трябва да поемат отговорност за всичко, което се е объркало и да компенсират своите потребители. Независимо от това, потребителите трябва също да разберат, че рискуват същите рискове на много други борси за криптовалути. Всеки, който се занимава с търговия с криптовалута чрез тези платформи, трябва да разбере, че за да се възползва от напредъка на ненадеждните системи, той се доверява на трета страна.

Официално изявление на Kraken за DDoS атакаKraken и Poloniex се разбиха в неделя и двамата пуснаха актуализация в Twitter в рамките на 8 минути един от друг. Това е изявлението на Kraken, което дойде след това от Poloniex. Погледнете времевия печат в този туит. Източник: https://twitter.com/krakenfx/status/861354304342417408

Тази трета страна от своя страна също се доверява на собствените си механизми за вземане на решения. Винаги има грешка, когато това се случи. Организации като индивиди понякога надценяват своите възможности, което в този случай е една от няколкото вероятни причини, които могат да служат за обяснение на случилото се. За съжаление има малко други начини да се възползвате от ненадеждни системи, без да инвестирате доверие в трета страна. Това звучи парадоксално, но служи да научи всеки в пространството на важен урок: ако все още не се е случило, не означава, че не може да се случи.

Кракен и Полониекс катастрофираха. Обърнете внимание!

Преди Kraken и Poloniex да катастрофират, и двамата имаха много добри резултати. Вчера това се промени и причината не е ясна. Докато Kraken твърди, че е изправен пред DDoS атака, Poloniex не е предложил обяснение за срива си, като е избрал да го признае публично, без да предлага нищо повече. Вероятно обяснение за сривовете може да бъде, че нито една борса не е имала необходимата инфраструктура за справяне с непрекъснато нарастващия обем на търговията, който според съобщенията е достигнал своя връх в неделя.

Kraken Status Tracker след DDoS атакаИзглежда, че Kraken се нормализира, след като вчера издържа на предполагаема DDoS атака. Източник: https://status.kraken.com/

Причината за катастрофите, колкото и интересна да е, никога няма да бъде известна категорично. Потребителите на двете платформи, които са загубили пари, ще се интересуват по-малко от обяснение и дори ако получат такова, няма да могат да направят твърде много с него. Най-доброто, което някой може да направи с причина защо Kraken и Poloniex са катастрофирали, е да изрази повече възмущение от социалните медии. Вместо това те просто трябва да обърнат внимание и да обмислят следствие от гореспоменатия урок: Ако това се случи, може да се случи отново и ако се случи на някого, може да се случи на всеки.

Вземете под внимание всеки риск

Как тогава целият този анализ е полезен изобщо напред? В крайна сметка, общото е, че бъдещето е непредсказуемо. Това може да се случи на всеки, дори да не се е случило, и може да се случи на същите борси отново. Е, това означава, че потребителите може да се наложи да хеджират по-добре рисковете си или да избягват маржин търговията или да купуват активите, които искат да закупят, и да ги държат студени в собствените си портфейли за по-дълго.

Има разнообразни начини да защитите инвестициите си в криптовалута и безброй стратегии, към които можете да се върнете, за да избегнете затрупване в бъдеща катастрофа или DDoS атака. Когато Kraken и Poloniex се разбиха вчера, всички отново научихме, че има различна степен на доверие, което трябва да прилагаме, когато търгуваме с технология на ненадеждни системи чрез платформи на трети страни. С други думи, инвеститорите трябва да се уверят, че не оставят средства, които не са готови да загубят, на която и да е борса във всеки един момент.

Актуализация на 9 май 2017 г.

Poloniex потвърди, че е изправен пред DDoS атака. Това е причината, поради която тази борса се срина. Ето туитът, който обявява DDoS атаката срещу Poloniex:

Потвърждение на DDoS атака на PoloniexИзглежда, че Kraken и Poloniex са катастрофирали поради DDoS атака. Poloniex не беше потвърдил това до днес. Източник: https://twitter.com/Poloniex

Previous Post
Partido político australiano cavalgando na Blockchain
Next Post
Речник на условията за спортни залагания