15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Какво е PIVX?

монета pivx

PIVX, което означава Частна незабавно потвърдена транзакция, е анонимна монета, пусната през 2016 г. от вилица на ЧЕТКА. Една от уникалните му точки за продажба е, че „всеки може да залага напълно анонимно. И така, ние сме първото наистина частно доказателство за монета за залог, така че вместо просто да можете да харчите частно, можете също да работите за консенсус частно “.

PIVX монети могат да бъдат „сечени“ от физическо лице, за да се превърнат в zPIV, което означава, че монетата ще съдържа нулева история на транзакциите, което прави невъзможно свързването на монетата със собственика. Това е „доказателство за нулево знание“. Когато една монета е похарчена, тя по същество се изгаря и се издава нова монета, което означава, че монетата, която потребителят получава в приемащия край на транзакцията, е нова монета.

Доказателство за нулево знание

„Със системата за частно залагане ние ще бъдем първата монета, базирана на нула знания, която всъщност стимулира държането на частната монета, защото ще получите по-висока награда за блока за залагане на частната версия на PIVX вместо публичната версия. Така че ще имаме стимул да помогнем да осигурим по-голяма анонимност за zPIV. “

Това насърчава хората да държат монетата анонимно. Вече zPIV е на 15% от общото предлагане само след една седмица на активиране на zPoS, в сравнение със Zcash, който има защитени само 3% от тяхното предлагане. PIVX може да бъде частен (zPIV) или публичен (PIV). PIVX вярва, че физическото лице има това право и че лицето трябва да може да изменя тази функция, както сметне за добре. Потребителят може да избере монетите им да се виждат, ако например се нуждаят от това, за да си купят къща.

Произходът на анонимната криптовалута

„Частната незабавна потвърдена транзакция, PIVX, е децентрализирана криптовалута с отворен код, фокусирана върху поверителността, пусната на пазара на 1 февруари 2016 г. под името Darknet (DNET), преди да бъде преработена професионално в PIVX. Първоначалната фаза на разпространение на доказателство за работа (PoW) приключи през август 2016 г., когато DNET премина към текущата фаза на доказателство за залог (PoS). “

PIVX е DAO, който поставя силен акцент върху общността и приветства приноса на потребителите за това как те могат да развият и подобрят своята платформа.

Уникални PIVX функции

И така, защо да използваме PIVX? Кои характеристики има тази монета, което я прави толкова уникална? Ето някои от най-забележителните функции, от които потребителите на криптовалута могат да се възползват, когато използват PIVX.

 • PIVX е анонимна Peer-To-Peer валута.
 • PIVX използва нов анонимен консенсус в мрежата, наречен zPoS. Това не само позволява на никого да остане анонимен, докато защитава мрежата, но също така се основава на Proof of Stake, така че е екологично чист.
 • PIVX има невероятно ниски такси за транзакции, които обикновено са част от една стотинка поради ефективността на zPoS. Това означава, че е идеален за бизнес модели за ценообразуване с микро транзакции, които преди са съществували с използване на биткойн.
 • PIVX нямаше ICO. Предварително добитите монети за стартиране на веригата бяха публично изгорени.
 • PIVX има много голяма и нарастваща активна общност в множество сайтове за социални мрежи като BCT, Discord, Reddit, Twitter, Gitter, Facebook и др..
 • Общността PIVX също използва Trello за публично достъпно планиране и управление на задачи.
 • PIVX разполага с изключително активен, достъпен и отзивчив екип за разработка и един от най-добрите и бързи екипи за поддръжка в крипто.
 • PIVX е достъпен за търговия на множество борси, включително Bittrex, Binance и UpBit.
 • PIVX има динамично снабдяване, което позволява на PIVX никога да не изчерпва стимули за защита на мрежата чрез безкрайна емисия на монети, като в същото време не обезценява самата монета чрез изгаряне на всички такси за транзакции и поддържане на общото предлагане под контрол.
 • PIVX има доказан опит в индустрията, а по-късно тази година ще добави още един в списъка с първата анонимна децентрализирана борса, задвижвана от Zerocoin, наречена zDEX.

Как се различава от Monero

По време на нашето видео интервю Лука и Матиас изброиха редица причини, поради които PIVX е по-добър от Монеро включително е по-евтино да се извършват транзакции. Те също така посочиха, че PIVX използва анонимно доказателство за консенсус на залога, вместо доказателство за работа. В резултат на това времето за блокиране е по-бързо.

Те също така обявиха, че „Тази година работим по преминаване към недоверително устройство, което ще бъде с бронежилетки, имаме един от авторите на статията за бронежилетки Джонатан Бутъл. Той работи с екипа на PIVX, за да интегрира настройката и тогава ние ще бъдем първата монета с доказателство за нула знания с напълно ненадеждна настройка ”

Как да закупите PIVX

Има редица борси, до които имате достъп, за да закупите PIVX. Ето няколко от тези борси, които предлагат PIVX / BTC, PIVX / ETH и други PIVX двойки.

 • Binance
 • Стена на монети
 • Bittrex
 • UpBit
 • Changelly
 • Стая за монети

Binance предлага също PIVX / BNB двойки за тези, които се интересуват от закупуване на PIVX с Binance Coin или търговия с тази двойка.

* Уверете се, че купувате PIVX на борса, на която имате доверие. Не забравяйте да направите собствено проучване, преди да търгувате.

Портфейли PIVX

Ако възнамерявате да заложите PIV или анонимен zPIV, за да защитите мрежата и да получите награда, трябва да държите монетите си в личния си портфейл PIVX, който е достъпен за редица настолни операционни системи. PIVX също има портфейли за android и iOS (чрез коиноми, официалният портфейл за PIVX iOS е завършен, но все още не е в App Store).

Previous Post
Plano de Bitcoin do Partido Pirata da Islândia
Next Post
Kraken и Poloniex се разбиха поради DDoS?