15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Интервю с Валентина Пикоци от галерия Сатоши

Интервю на галерия Сатоши

Тази седмица имах възможността да интервюирам Валентина Пикоци от галерия Сатоши. Валентина е много талантлив художник, с умна перспектива за биткойн и блокчейн технологията, която предава чрез изкуството си. Целта на нейната работа и галерия Satoshi е да преодолее пропастта между силно техническия аспект на биткойн и блокчейн и обикновения потребител чрез изкуството. Ето интервюто с художника зад маската на алпака, заедно с няколко проби от нейните парчета:

Кога започнахте да произвеждате изкуство, вдъхновено от биткойн / блокчейн?

Син на малко изкуство

Валентина Пикоци: Започнах през 2015 г. с първото малко парче „син на малко“ върху слой от монети от един цент. След това през май 2016 г. основах галерия Satoshi. Идеята зад името е да има галерия за света, създаден от Сатоши Накамото, и да направи биткойн охладител от иконографска гледна точка, за да достигне до повече хора и да им помогне да възприемат биткойн стойностите.

Какво те накара да гравитираш към това пространство?

Валентина Пикоци: Влязох в биткойн през 2012 г., започнах да чета за него, ходих на конференции и разговарях с хора, за да разбера по-добре концепцията и философията зад нея … и се влюбих в нея!

Галерия Сатоши изкуство

Наистина исках да бъда част от биткойн общността и да помогна по някакъв начин на каузата, но не съм програмист, нито миньор. Аз имам художествен ум, а не математически, затова реших да използвам изкуството.

Как мислите, че изкуството може да помогне на каузата за биткойн / блокчейн?

Валентина Пикоци: Изкуството винаги се е използвало за описване на исторически революции и благодарение на Сатоши Накамото сме в средата на технологична. Биткойнът трябва да се разглежда от различна гледна точка. Изкуството може да се използва, за да предизвика любопитството на хората, да отвори съзнанието им и да им помогне да се доближат до него [биткойн / блокчейн технология] по по-лесен начин, затова зад всяка картина има история за крипто света или свързана с него.

KYB Познайте изкуството си в банката

Мисля, че изображенията са наистина мощен инструмент, когато искате да прехвърлите концепция.

Къде виждате вашето изкуство да върви в ерата на множество блокчейн проекти?

Сатоши Накамото изкуство

Валентина Пикоци: Мисля, че ще използваме блокчейн данни, за да установим произхода на произведенията на изкуството. Днес документацията, свързана с произхода и движенията на произведение на изкуството, е крехка. Всички художници, собственици и галерии ще споделят информация, за да проследят пътуването на произведения на изкуството в приложения, свързани с блокчейн.

Какво мислите за частните корпорации, използващи блокчейн технологията (трябва да кажа, че този въпрос е вдъхновен от вашата банкова част на Сантандер и вашата нетна неутралност + Visa + MasterCard)?

Валентина Пикоци: За да говоря за биткойн чрез изкуство, почувствах се задължен да анализирам от художествена гледна точка и ситуацията, довела Сатоши до създаването на биткойн през 2008 г.: банки, финансова криза и валутна инфлация.

Биткойнът е технологията, която стои зад блокчейна, а не обратното. Ако всички тези банки и корпорации говорят за това колко са иновативни, въвеждането на „блокчейн технологията“ в техните системи само показва факта, че не разбират смисъла. Това е нещо, което току-що ме накара да гледам на банките като на стари динозаври … затова превърнах логото на Сантандер в Черен лебед.

Другата картина, за която ме питате, говори за 2011 г., когато Wikileaks е бил спрян от платежни процесори като Visa, Mastercard, Paypal, което им е попречило да получават дарения. Това е злоупотреба с мрежовата неутралност, което е принцип, според който доставчиците на интернет услуги и правителствата трябва да третират всички данни в интернет еднакво, без да дискриминират или таксуват по различен начин от потребител, съдържание, сайт, платформа, приложение, вид прикачено оборудване или режим на комуникация.

Частен ключ

Същата година Wikileaks започва да приема биткойни за дарения.

Какъв съвет бихте дали на млади художници, които се опитват да го направят в нишата на биткойн / блоккахин?

Криптовалута изкуство

Валентина Пикоци: НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ логото на биткойн! Биткойнът е много повече от главна буква Б с две линии, преминаващи през него. Говорете за анекдотите, философията и иновациите зад нея. Дайте смисъл на картината, разкажете история чрез изкуството. Изкуството не е нещо пасивно, изкуството говори. Създайте свой собствен стил, използвайте форми и шарки, а не лого.

Кое произведение на изкуството ви е любимо и защо?

Валентина Пикоци: Имам две любими парчета.

Първата е картина с цитата на любимия ми Сатоши Накамото „Ако не вярвате или не го разбирате, нямам време да се опитам да ви убедя, че съжалявам.“ – което е един от любимите ми цитати за всички времена, защото наистина съвпада с моето отношение и начин на живот.

Художествено произведение на галерия Сатоши

Вторият е „Пицата беше добра“. Направих тази картина, за да отпразнувам първата сделка с биткойн, която някога е била направена на 22 май 2010 г., когато Ласло Ханиец предложи на Jercos 10 000 биткойни за две пици. Това е много поп арт картина – обичам поп арт – и около нея има голям оранжев кръг, който напомня на биткойн. Харесва ми фактът, че дори човекът да е похарчил огромно количество пари (ако е свързано с текущата цена на биткойн!), Той не е съжалявал и когато е бил попитан за покупката, той е отговорил само, че му харесва пицата. Освен това … аз съм италианец, обичам пица!

Previous Post
Plano de Bitcoin do Partido Pirata da Islândia
Next Post
Kraken и Poloniex се разбиха поради DDoS?