15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Coinfloor и Coinbase се разширяват на пазарите в Обединеното кралство

Coinfloor и Coinbase се разширяват във Великобритания

Финансовите институции в Обединеното кралство са известни с това, че правят живота на хората, които работят с биткойни, трудно. Те замразяват акаунти, поставят в черен списък притежателите на криптовалути и основно споделят информация помежду си, за да не позволят на потребителите на криптовалути да държат банкови сметки. Поради тази обща нагласа е доста изненадващо да се види, че както Coinfloor, така и Coinbase се стремят да се разширят на пазарите във Великобритания.

Враждебно отношение към биткойните във Великобритания

Британските служители също се противопоставиха публично на биткойн. Докато се занимаваше с финансовия риск, свързан с криптовалутата, губернаторът на Банката на Англия Марк Карни излезе срещу Биткойн. Той каза, че трябва да има по-голям надзор, когато става въпрос за биткойн и криптовалута. Той посочи, че проследяването на собствеността върху финансови цифрови активи е доста трудно на пазарите на криптовалути, поради което укриващите се данъци и престъпниците се удвояват всяка година..

В допълнение към това, Министерството на финансите на Обединеното кралство също излезе срещу Биткойн и предупреди, че регулациите на AML трябва да бъдат актуализирани, за да включват Биткойн и други виртуални валути. Стратегията зад актуализирането на борбата срещу изпирането на пари с включване на биткойн беше да се предотврати престъпниците да използват криптовалутни касови машини за пране на пари във Великобритания.

Банки срещу биткойн

Банките във Великобритания са враждебно настроени към биткойните. Lloyds Banking Group забрани на клиентите си да купуват биткойни с техните кредитни карти например. Въпреки тези критични условия, две големи биткойн борси разширяват своите операции и Великобритания е в центъра на тяхната експанзия. Базирана в Обединеното кралство криптовалутна борса, Coinfloor пуска физически доставени биткойн фючърси, а Coinbase си партнира с британската банка Barclays.

Разрушаване на инициативите Coinfloor и Coinbase на европейските пазари

Coinfloor стартира фючърсни борси за цифрови активи. Новото подразделение, отговорно за тези фючърси, ще бъде CoinfloorEX. Според Марк Ламб, главен изпълнителен директор на Coinfloor, новото подразделение, CoinfloorEX обикновено ще се занимава с търговски търговци като хедж фондове, собствени търговски фирми, майнери на криптовалута и група инвеститори на дребно.

На годишната конференция на фючърсната индустриална асоциация в Бока Ратон, Флорида, Ламб каза: „Когато разговаряте с доставчиците на ликвидност, всички те казват едно и също нещо, което означава, че искат физически доставен фючърсен договор, за да могат да хеджират експозицията си на борсите. ”

Фючърси на Coinfloor, различни от BME и CBOE

Досега CBOE и CME Group Inc бяха първите, които отвориха търговия с биткойн фючърси в САЩ, но тези фючърси се уреждат в брой. Това означава, че действителната криптовалута не сменя ръцете си. По думите на Lamb: „Когато разговаряте с доставчиците на ликвидност, всички те казват едно и също нещо, което означава, че искат физически доставен фючърсен договор, за да могат да хеджират експозицията си на борсите.“ Lamb също е загрижен за процеса на уреждане на пари в брой, който може да бъде манипулиран твърде лесно, тъй като цената на индексите или търговете на спот борсите се движи. Няколко участници на пазара могат да използват това, за да определят бъдещите цени в своя полза.

Държене на монетите

Фючърсната алтернатива на Coinfloor се основава на притежаването на базовите активи. Следователно борсата ще предложи система за съхранение на крипто валута със 100% мулти-подпис, която има за цел да премахне кражбата на криптовалута. Това ще помогне да се осигури уреждане на договора, когато страните трябва да прехвърлят биткойн помежду си.

Coinbase партньори с Barclays

След старта на CoinfloorEx, друга голяма криптовалутна борса също ще се насочи към британските пазари. Coinbase се обединява с Barclays, основен играч във финансовата индустрия в Обединеното кралство. Според скорошен доклад на CNBC, поради скорошни незаконни дейности, повечето британски банки са се въздържали от бизнеса, свързан с криптовалутата. Въпреки това Coinbase успя да си партнира с Barclays.

Това партньорство е първото по рода си. Coinbase вярва, че новото партньорство с Barclays ще направи търговията с криптовалути много по-лесна и бърза за инвеститорите и търговците във Великобритания. Британският изпълнителен директор на Coinbase, Зеешан Фероз, казва, че компанията ще започне с пилотен проект, който позволява на малък брой институционални потребители да използват платформата. През следващите седмици те ще започнат да разширяват своите услуги за всички клиенти във Великобритания. Клиентите в Обединеното кралство ще се възползват от по-бързи, по-безопасни и безпроблемни банкови преводи.

Coinbase опростява депозитите и тегленията на Fiat за клиенти от Обединеното кралство

В допълнение към банковите си преводи Coinbase ще има и лиценз за електронни пари от Британския орган за финансово поведение (FCA). Използвайки лиценз за електронни пари, обменът ще улесни схемата за по-бързи плащания (FPS). Лицензът за електронни пари ще предостави достъп до повече европейски държави, въпреки че условията за Brexit може да променят това. Изпълнителният директор на Coinbase Зеешан Фероз също казва, че компанията планира да увеличи екипа си приблизително с осем пъти.

По думите на Фероз: „Наличието на вътрешни GBP плащания с Barclays намалява разходите, подобрява клиентското изживяване … и прави транзакцията по-бърза“, добавяйки „Ние вярваме, че това е важна стъпка към нашия ангажимент да направим криптовалутата достъпна за всички.“ Партньорството между Coinbase и Barclays беше дълъг процес. „Това е напълно нова индустрия. Необходими са много разбиране и управление на риска “, каза г-н Фероз.

Промяна на нагласите

Въпреки тези 2 съобщения, нагласите на властите и банките във Великобритания едва ли ще се променят. Изглежда, че единственият начин, по който те са готови да толерират биткойн, е чрез действията на централизирани компании, които могат да бъдат регулирани и да разширят регулаторните изисквания към своите клиенти. Тези, които вярват в характеристиките на биткойн като P2P форма на децентрализирани пари, които могат да осигурят алтернатива на традиционните финанси, ще продължат да търсят други алтернативи за размяна на монети за британски лири, когато имат нужда от тях.

Previous Post
Plano de Bitcoin do Partido Pirata da Islândia
Next Post
Kraken и Poloniex се разбиха поради DDoS?