15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Интервю с Кристофър Канучари, производител на банкиране върху биткойн

Банков интервю за производител на биткойни

Банкирането на биткойни, нов документален филм за биткойн и всички социални, икономически и политически въпроси, които повдига, ще бъде пуснат на 6 януари 2017 г.. Имахме възможност да интервюираме Кристофър Канучари, продуцент на този документален филм. Това със сигурност е едно от най-интересните интервюта, които проведохме тук в Bitcoin Chaser, така че се надяваме да ви хареса толкова, колкото и на нас.

Интервюто с Кристофър Канучари

Биткойн преследвач: Какво ви вдъхнови да създадете банкиране върху биткойн? Каква цел си имахте предвид с този филм?

Кристофър Канучари: За пръв път бях „удивен“ от идеята парите да бъдат използвани в роман и по някакъв начин без пари, по време на моето време за заснемане на документален филм в Кения. Беше през 2008 г. и страната беше в хаос поради политически сътресения. Банките бяха затворени и хората нямаха начин да получават пари от едно място на друго. Извън хаоса се появи тази идея за търговия с телефонни кредити, за да платите всичко – от хляба до сметката ви за електричество. Идеята е съществувала преди няколко години, но наистина се задейства, когато възникне нужда. Кенийският телеком е забелязал това и е избрал технологията за собствена печалба. След това преживяване бях нащрек да се случи нещо толкова голямо в целия свят. С възхода на Биткойн през 2013 г. исках да видя дали биткойн ще има право да процъфтява сам или ще бъде регулиран или кооптиран в съществуваща институция.

Биткойн преследвач: От трейлъра разбираме, че изследвате биткойн феномена от валута / счетоводна гледна точка. Защо смятате, че биткойнът е валута?

Кристофър Канучари: Биткойн е много повече от просто валута.

Отвъд банкирането на биткойни

Биткойн преследвач: Смятате ли, че биткойнът трябва да се разглежда като стока, а не като валута? Защо?

Кристофър Канучари: Това всъщност не зависи от мен. Да, той може да бъде заменен с други валути и да, ограниченото му количество дава възможност да бъде като стока. Очевидно е, че ако го гледате отвън, най-лесният начин да го закачите е срещу най-познатото. Това, че можете да поставите доларова сума върху биткойн, помага на повечето хора да се заинтересуват. Останалите слоеве отнемат повече време за откриване. БАНКИРАНЕТО НА БИТКОЙНИ използва тази идея като грунд, за да отвори по-големите въпроси.

Биткойн преследвач: Как мислите, че интересите на различните групи в рамките на тази невероятна коалиция от контрианци, либертарианци, ВК и програмисти ще повлияят на бъдещето на биткойн?

Кристофър Канучари: Това е страхотна точка. Криптовалутата не е измислена с биткойн. Сайпърпънките и Chaum преди тях работят върху криптовалутата от началото на 80-те. Необходимо е сливане на събития, технологии и различни групи, за да се обединят, за да направят Биткойн това, в което се е превърнал.

Регулиране и анонимност

Биткойн преследвач: Трейлърът засяга и цялата идея за нерегулирани пазари. Как според вас трябва да изглежда регулирането на биткойн или криптовалута?

Кристофър Канучари: Наистина вярвам, че хората се страхуват от това, което не разбират, и може да стане лесно да се манипулират мненията в началото на живота на новата технология. Основната употреба и дори осведомеността за криптовалутата все още е в зародиш, така че регулаторните мерки просто ще забавят неизбежния растеж на Биткойн, а не ще променят крайния му резултат. Парите и тяхното регулиране в миналото са били спорни и Blockchain, за съжаление, не може да промени човешката природа.

Биткойн преследвач: Като се имат предвид предимствата на парите – анонимност и непроследими транзакции – как ще се справят биткойните в свят, в който хората все повече осъзнават следите от данни, които оставят след себе си?

Кристофър Канучари: Разговаряхме за това по време на снимките. Стигнах толкова далеч, че интервюирах блестящия икономист Кенет Рогоф, който написа книга на тема „Проклятието на парите“. Той прави много силен аргумент за безкасова икономика, но смятам, че това наистина може да работи само хипотетично. Винаги ще има търсене на паричен знак. За съжаление нямахме достатъчно място във филма за тази дискусия, но съм съгласен, че това е силна част от историята на Биткойн.

Бъдещето на биткойн и пари в брой

Биткойн преследвач: Смятате ли, че правителствата ще използват блокчейн технологията, за да накарат страните да отидат без пари?

Кристофър Канучари: Тшапка със сигурност може да се случи. До каква степен би било интересно да се види.

Биткойн преследвач: Колко успешен според вас е експериментът с биткойн в момента?

Кристофър Канучари: Бих казал, че е много успешен. Все още говорим за това и той все още привлича брилянтни умове въпреки многото бури, които е преживял.

Биткойн преследвач: Как мислите, че светът на биткойните ще изглежда след десет години?

Кристофър Канучари: Добър въпрос. Наистина нямам представа. Може би това ще бъде официалната валута на Луната?

Биткойн преследвач: Как мислите, че биткойнът ще промени изкуството и културата?

Кристофър Канучари: Биткойнът е мощна нова технология. Художниците винаги са били привлечени от новите технологии и са ги изтласквали отвъд предназначението им.

Как мога да гледам Банкиране върху биткойн?

Потребителите ще могат да купуват банкиране върху биткойни в САЩ, Канада, Великобритания, Австралия и Ирландия чрез iTunes. В останалата част на света потребителите ще могат да използват Vimeo за закупуване на филма, а Amazon също ще го продава във Великобритания. Филмът ще се предлага с подходящи субтитри за всички останали страни по света.

Вижте ексклузивен трейлър за биткойн преследвач „Банкиране върху биткойни“

Previous Post
Plano de Bitcoin do Partido Pirata da Islândia
Next Post
Kraken и Poloniex се разбиха поради DDoS?