15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Wild картата, която може да отхвърли вашата стратегия за крипто търговия

крипто търговия wild wild

След като цените на биткойн и алткойн започнат да се покачват, търговците излизат от дърводобива. Виждате повече разговори за търговия с крипто в Twitter и други социални медии, както и много диаграми и технически анализ. Вълнението е толкова бурно, че може би си мислите, че бикът ще продължи вечно. След това изведнъж се появява хълцане по пътя, вие го игнорирате и това води до непредвиден спад, който ви свързва с вашите крипто активи за по-дълго време, отколкото бихте очаквали. Тези хълцания често идват под формата на заместващи карти, каквито техническите анализатори никога не виждат, че идват, защото са толкова завладени в красотата на математиката си. Ето защо ще проучим едно събитие, което може да изхвърли портфолиото ви, така че да знаете за какво да внимавате.

Очаквани неочаквани събития

Понякога тези уайлд кард събития идват и си отиват без никакви последствия. В други случаи пазарите са се издухали сами. Но има някои от тези уайлд карти, които никога не са се материализирали, но все пак са хвърлили криптовалутите. Те са също толкова важни, колкото и събитията с заместващи карти, на които трябва да обърнете внимание.

Ярък пример беше UASF. Още през август 2017 г. нямаше начин да разберем къде ще отиде Биткойн, щом се случи мекият вилица за активиране на SegWit. Търговците решиха, че биткойнът е ясна покупка, въпреки сериозността на тази фундаментална промяна, която можеше да създаде внезапна липса на мощност и други сериозни проблеми.

Екзогенни диви карти

По същия начин има уайлд карти, които нямат нищо общо с основите на криптовалутата, но все пак им се придава твърде голямо значение. Търговията с биткойн фючърси например трябваше да привлече институционални играчи и да поддържа партията да бушува. Въпреки това, след изброяването на Cboe и CME, цените на биткойните спаднаха рязко. Пазар на мечки, който продължи повече от година и половина, се установи и криптовалутите се сринаха.

Проблемът с екзогенните фактори

Истината е, че никой не знае как търговците ще реагират на много от тези екзогенни фактори. Всъщност движенията, които наблюдаваме на криптовалутните пазари, следвайки тези диви карти, имат смисъл само отзад.

Още през 2017 г., когато фючърсите на Bitcoin започнаха да се търгуват, инвеститорите вероятно смятаха, че Bitcoin и други криптовалути са надценени. Търговията с фючърси им позволи да късат биткойн. Това допринесе за последващото падане от рекордни рекорди.

Независимо от това, следващата криптовалутна търговия Wild Card е екзогенна

Това ни води до дивата карта, която може да хвърли вашата крипто търговия стратегията изключена този път. Името му е коронавирус. Тази епидемия, която се разпространява в различни региони в Китай, както и в други страни, има потенциал да отхвърли много аспекти на икономиката.

Това може да има положително или отрицателно въздействие върху търговията с криптовалути, но никой не знае със сигурност. Ето защо имаме кратък списък с неща, които трябва да имате предвид, когато търгувате в сенките на тази wild карта

Коронавирусът увеличава вашето крипто портфолио?

Докладите от Китай показват, че коронавирусът може да оцелее на повърхности по-дълго от очакваното. Изводът е, че банкнотите и дори кредитните карти могат да се превърнат в инструменти, които разпространяват вируса сред по-широка популация. Китай сега активно събира банкноти и или ги стерилизира, или ги унищожава.

Криптовалутата, разбира се, може да служи като добра алтернатива на банкноти и кредитни карти. Но ако има криза на ликвидност, тази уайлд карта може напълно да обърне стратегията ви за крипто търговия. Ако има по-малко банкноти, хората ще плащат повече за тях, така че цените на криптовалутите могат да пострадат в резултат.

Паричните средства са само върхът на айсберга на коронавируса

Но съображенията за наличност в брой може да не преместят иглата твърде много, когато става въпрос за крипто. Hype от други части на света може лесно да преодолее увеличаването на търсенето на китайски банкноти.

Това, което не може да се направи от другаде по света, е да допълни производството на електроника. Следователно коронавирусът може да наруши производството на минно оборудване. Това може да засегне бизнеса, базиран на криптовалута, другаде, но може да окаже влияние и върху местните китайски минни операции.

Досега майнингът изобщо не е бил засегнат, но това е нещо, което търговците на криптовалута трябва да следят.

Коронавирусът засяга търговията с криптовалута по други начини

Най-големият ефект, който коронавирусът може да има върху търговията с криптовалути, трябва да бъде косвен. В края на краищата, коронавирусът може да предизвика всякакъв вид екзогенен натиск върху световната икономика и пулсиращите ефекти от тях могат да засегнат търговците на криптовалута.

Ако коронавирусът наруши твърде много глобалната търговия за продължителен период от време, икономическият растеж може да спре. Глобалната икономика сега е по-крехка, така че сериозно огнище може да я преобърне. Това означава, че някои може би купуват криптовалута сега, за да се хеджират и продават, ако това се случи, защото те очакват разпродажба, за да уловят печалбите на гърба на бедствието.

Тоест, ако трайните глобални икономически смущения не подтикнат повече хора да купуват още повече крипто. Това също може да се случи, тъй като все повече хора ще търсят алтернативи, за да хеджират излагането си на внезапно издълбаване на международната търговия.

Крипто търговията с диви карти върви и по двата начина!

Това напомня, че колкото и да е странна дивата карта, дори и да е глобална пандемия, все още е трудно да се разбере как събитието ще повлияе на крипто търговията. Просто не забравяйте да обърнете внимание на тези събития и да се опитате да създадете различни сценарии, за да видите как ще реагира пазарът. В рамките на тези сценарии трябва да имате ясни индикатори, които могат да ви покажат как ще се счупи дивата карта и след това, въз основа на тези индикатори, можете да коригирате стратегията си за крипто търговия.

Previous Post
Hard Fork Ativado pelo Usuário: O Plano de Contingência Bitmain BIP148 UASF
Next Post
Една (битова) монета да ги управлява всички? – Транзакции, вилици, мащабируемост и децентрализация