15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

5-те най-големи биткойн измами за всички времена

биткойн измами

Измамите са навсякъде в интернет. Светът на криптовалутата просто отвори повече възможности за измамниците да подлъжат хората да предадат парите си за нищо. Тези схеми са видели хиляди хора да губят милиони, особено при измами с биткойни. Проучихме топ 5 измами с биткойн за всички времена, за да ви дадем информация за това как измамниците могат да изпълняват различни схеми, за да накарат хората, които оставят стражата си.

Канадският ъгъл

Първата схема в нашия списък е ограбването на канадските биткойни. Този разчиташе на вариация на човека в средната атака, подвеждайки главния изпълнителен директор на центъра за данни, където се обменя биткойн Канадски биткойни помещаваше своята информация. Измамник се представи за изпълнителния директор и изпрати имейл с искане на кодове за сигурност. Главният изпълнителен директор на центъра за данни изпрати на измамника кодовете и $ 100 000 USD изчезнаха.

Измамата с биткойн злато

Следващата измама в нашия топ 5 списък с измами с биткойни е известна като измама с биткойн злато. Произходът на тази измама може да се проследи до краткия период на лудост на вилицата на Биткойн. В този случай измамниците са изградили „портфейл“, наречен MyBTGWallet, вероятно играещ популярността на MyEtherWallet. Чрез този фалшив портфейл те биха помолили потребителите на Биткойн да представят своите лични ключове или мнемоника, за да депозират и след това да могат да използват съответното им Биткойн Злато.

Този портфейл изглеждаше като легитимен портфейл и сайтът дори има действително хранилище на кодове, за да го архивира. Въпреки своята сложност обаче, хората никога не трябва да предават личните си ключове или мнемоника на никого. В този смисъл винаги трябва да следвате препоръката на Сатоши и да знаете, че собственикът на частните ключове е собственик на периода на парите!

Измамата на пътя на коприната

За тези от вас, които знаят какво е бил Пътят на коприната и как неговият основател е издирен, арестуван, съден и хвърлен в затвора, тази схема ще изглежда особено хитра. Пътят на коприната беше място, където хората можеха да купуват и продават всичко, дори незаконни наркотици. ФБР го затвори, след като арестува собственика му. В процеса агенцията конфискува всички биткойни, които Рос Улбрихт – създателят на Пътя на коприната – е имал. Американското правителство пристъпи към търг на тези монети и там измамниците влязоха.

Измамниците разработиха фишинг схема, изпращаща имейли до хора, заинтересовани от търга. Представяйки се за медийна компания, интересуваща се от провеждане на проучване, измамниците успяха да пренасочат хората от пощенския списък към сайт, където заловеха потребителски имена и идентификационни данни за парола от хората, заинтересовани от търга. Тези, които използват едни и същи идентификационни данни на множество сайтове, са ударени. В един случай, имейл адресът за вход на техническия директор на Bitcoin Reserve е използван за препращане на съобщение с искане за общо 100 BTC, което хората, получили съобщението в организацията, спазват.

биткойн копринен път измама

Няма съмнение за изтънчеността на измамата на Пътя на коприната, но това е поредица от невнимателни събития, които позволиха на измамниците да настроят схемата. Оказва се, че един от агентите, участващи в търга, не е успял да използва функцията BCC на имейла. Това позволи на хората да видят кой се интересува от търга, изтичайки основно пощенския списък. След това небрежните потребители отговориха на имейла от фалшивата медийна компания и също очевидно използваха същите идентификационни данни за вход в различни акаунти.

Тази поредица от небрежни събития е причината да включим ограбването на Пътя на коприната в нашия топ 5 списък с измами с биткойни. Урокът е ясен: 1. Не вярвайте, проверете! 2. Винаги използвайте уникални идентификационни данни за вход на всеки сайт, когато отворите нов акаунт. 3. Уверете се, че сте проверили легитимността на организацията, която ви изпраща имейли, преди да отговорите.

Схемата на Понци прави списъка

Как може този списък с топ 5 на измами с биткойни да бъде пълен без схема на Понци? Спестяванията на биткойн & Доверието беше една от първите и най-скандалните схеми на Понци в историята на Биткойн. През 2011 г. човек, който мина под псевдонима на „Pirate“, създаде фонд, който обещава да плаща на хората 7% доходност от техните депозити в Bitcoin. Пират твърди, че може да намери инвеститори, които да купуват биткойн от фонда на премия и след това да го изкупи обратно с по-ниска ставка, което му позволява да даде на жертвите си 7%.

Разбира се, беше само въпрос на време пиратите да останат без да купуват евтини биткойни. Той намали добива от обещаните 7% и точно тогава жертвите му започнаха да предизвикват безпокойство. Въпреки че обеща да върне целия биткойн, депозиран на платформата му, той не успя да го направи и обяви, че спестяванията на биткойни & Доверието беше по подразбиране.

биткойн биткойн измама

Bitconnect: Най-скандалната схема

Спестяванията на биткойн & Измамата с доверие постави началото на най-голямото ограбване в историята на биткойните. Тази компания би приела инвестиции в биткойн в своята дейност, която включваше бот и други начинания, които никога не бяха наистина ясни. Компанията обеща на инвеститорите до 40% месечна възвръщаемост. На инвеститорите беше гарантиран и 1% ROI на ден от бота.

За да привлече повече инвеститори, Bitconnect заложи на многостепенна маркетингова схема. Това и обещанието за изключително висока възвръщаемост доведоха до прекратяване и отказ от заповедта на американските власти. Bitconnect се съобрази, като обяви спирането на платформата. Средствата, които Bitconnect е натрупал с измама, все още не са напълно отчетени.

Бъдете сигурни от измами с биткойн

Този списък с най-добрите 5 измами с биткойни трябва да служи като предупреждение за всички там. Може да сте следващата жертва на безскрупулни, злонамерени актьори, които се възползват от историите за висока възвръщаемост в пространството, за да изградят надеждни схеми и да откраднат парите ви. Само не забравяйте да направите собствено проучване и да сте сигурни, че контролирате собствените си частни ключове по всяко време.

Previous Post
Plano de Bitcoin do Partido Pirata da Islândia
Next Post
Kraken и Poloniex се разбиха поради DDoS?