15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Биткойн класации – как да ги четем

Първи в света на търговия с криптовалута може да бъде предизвикателство на моменти. Това е особено вярно, ако се опитвате да разберете голямото разнообразие от графики, които неизбежно ще срещнете по време на вашето търговско пътуване.

Съставихме това просто и лесно за следване ръководство, за да ви помогнем да прочетете диаграмите, свързани с търговията с биткойни, и да ви даде някои насоки за неща, за които да внимавате За това ръководство ще се фокусираме върху опциите за покупка и продажба и ще използваме реалния интерфейс за обмен, за да ви дадем визуални сигнали по пътя.

Графики на цените на биткойни: Основите

Първото нещо, което ще искате да знаете за биткойн или друга криптовалута, е цената. Тези диаграми са сравнително лесни за следване, след като разберете какво гледате.

Графиката по-горе показва единичен ценови спред за биткойн към щатски долари. Хоризонталната горна ос ви позволява да изберете времева рамка, която да погледнете. Избрахме да покажем вариациите на цените в рамките на един час. Интервалите на цените според тази времева рамка ще се появят на долната хоризонтална лента.

В дясната вертикална ос ще видите число, подчертано в червено на $ 3,477. Това е текущата цена на единичен биткойн в щатски долари. Лявата вертикална ос показва вариацията на цената.

Ще забележите, че диаграмата се състои от червени и зелени ленти. Това са известни като свещници. Зеленото означава увеличение на цената, а червеното показва спад в цената. Колкото по-дълъг е свещникът – толкова по-голямо е увеличението / намаляването. По-малките свещници от всякакъв цвят показват само незначителни колебания.

Горната схема показва свещниците по-ясно.

Биткойн класации: Разбиване на жаргона

Има термини, които може да не сте срещали преди, когато сте разглеждали информация за диаграми. Когато погледнете тези термини, ще забележите, че има много думи, които може да не разберете. За да разрешим това, ние съставихме a прост речник на терминологията на диаграмите за ваше удобство:

  • Bullish Trend – Този термин описва значително увеличение на цената на една монета. Често бичите тенденции са пробиви от предишни спадове и могат да показват значително увеличение на цените в сферата на търговията с криптовалути.
  • Мечи тренд – Това е обратното на бичия тренд и означава значително намаляване на цената на дадена валута. Отново тези капки могат да бъдат доста драматични.
  • Ниска – Най-ниският обозначава най-ниската търговска точка (цена) за валутата в рамките на определения период от време.
  • Високо – Най-високото обозначава най-високата търговска точка (цена) за валутата в рамките на определения период от време.
  • Отворете – Отвореното означава цената на валутата в момента на отваряне на търговията или началото на определената времева рамка.
  • Близо – Затварянето показва крайната цена на валутата в края на търговията или края на определената времева рамка.

Други неща, които трябва да търсите във вашата графика на биткойн

Когато станете по-умели в четенето на графиките, ще забележите друга важна информация, която ще се окаже безценна катоhttps://coinmarketcap.com/currencies/volume/24-hour/ ставате по-опитен търговец. Задръжте курсора на мишката върху диаграма, например, ще ви покаже нещо наречено обем на търговията. Това е сумата на търговската дейност, която е възникнала или се случва в определен момент от времето.

Това е полезно, защото ще можете да видите кога се продават големи количества валута, което може да означава, че цената на даден актив може да се движи по-надолу. Обемите са добър начин да се почувствате на пазара. Ако забележите ниски обеми на търговия, но валутата се покачва, това е индикация, че търговците очакват валутата да се повиши допълнително и държат.

Проценти

Не е нужно да сте съветник по математика, за да разберете процентите на графики за биткойн или други криптовалути. Те демонстрират главно колебанията в цените. С прости думи, курсът, за който валутата се е увеличил или намалил по отношение на цената.

Някои борси опростяват всичко за вас

Въпреки че тези указатели са еднакви на целия пазар, ще забележите, че различните борси показват цените на криптовалутите по различни начини. Подобни на Coinbase, CEX.IO и Coinmama са особено добри, защото имат много опростен и лесен за употреба интерфейс. За да търгувате на тези платформи, не е необходимо да използвате задълбочени диаграми на свещници, тъй като цените за покупка / продажба винаги се показват ясно. Те имат предварително дефинирани оферти и е лесно да се види колко ще струва закупуването на количество биткойн. Те са общо известни като покупни цени.

Ще забележите обаче, че цената на покупката е по-висока от цената на продажбата във всеки момент от времето. Тази разлика е известна като спред и помага на борсите или посредниците да улеснят сделките, като покрива разходите, свързани с търговията. Това е същата настройка, както ако търгувате акции на фондова борса.

Прости графики на цените

Има и други ресурси, които можете да използвате, за да разберете цената на всеки крипто актив. За да завършим нашето ръководство, ще обсъдим най-често използваните графики на цените за криптовалута в мрежата. Те са много прави и показват цената на дадена валута за определен период от време с линия, която често прилича на планински пейзаж.

Както можете да видите от тази историческа графика, вертикалната ос има ценови нива, а хоризонталната ос има времеви стойности (в случая месец и година). Линията в самата графика просто проследява движението на цената на биткойн с течение на времето, за да образува една непрекъсната линия.

Сега знаете как да четете графики на цените на биткойни

И това е! Това са всички основни указатели, които трябва да знаете, за да четете различни видове графики на криптовалутите, заедно с условията, които ще срещнете на различни платформи. Не забравяйте да следите обема на търговията и да видите къде можете да намерите възможности на пазара.

Previous Post
Guerra civil Bitcoin: a legitimidade é a primeira vítima
Next Post
5-те най-големи биткойн измами за всички времена