15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

ICO скачат в следващата бизнес вълна, интегрираща блокчейн и AI

С темповете, с които напредват технологиите, е трудно да се отчете. Бизнесът търси начини за адаптиране и използване на иновативни технологии по различни начини. ICO са олицетворение на начина, по който фирмите използват технологията на блокчейн, за да наберат средства, да създадат потребителска база и да направят услугите си по-ефективни. Изглежда обаче, че технологията дори надминава себе си. Много ICO, които преди няколко месеца биха били блясъци в съответните индустрии, вече губят своята привлекателност. Изглежда, че следващата стъпка за бизнеса е да интегрират иновативни технологии в единна платформа.

ICO интегрират IoT

Вероятно най-известният проект, който интегрира блокчейн технологията – въпреки че технологията на разпределената книга би била по-подходящ термин – с друго начинаещо технологично поле е IOTA. Този проект има за цел да даде възможност за търговия с технологични ресурси, като ефективно интегрира ресурсите на IoT към отворен пазар. Бизнесът ще може да използва тези IoT ресурси, като ги плаща в разпределена книга, която има вграден консенсус. Следователно таксите за транзакции няма да съществуват.

Интеграцията на новите технологии е ключът към следващата бизнес вълна

IOTA също така ще позволи на потребителите да съхраняват и използват данни от устройства в системата. Интегративният характер на този проект ще позволи на бизнеса да навлезе в нова ера и да създаде нови бизнес модели наред с споделянето на данни и устройства, както и транзакциите без триене. Това показва, че следващата част от ICO ще трябва да започне да мисли за интеграция на нови технологии, вместо просто да мисли за нови бизнес модели и внедряване на технологии. Някои ICO вече започнаха да правят това, впускайки се в други области, които могат да трансформират начина, по който водим бизнеса си днес.

Блокчейн + AI: Новата граница

Много от ICO, които преминават към следващата бизнес вълна, изследват интеграцията на технологията на блокчейн с изкуствен интелект – или AI. В тази област възможностите са безкрайни. От приложения в правоприлагащите органи до допълнителни слоеве на интеграция с IoT и дори дигитален маркетинг, blockchain + AI изглежда като новата граница напред. ICO, които се стремят да интегрират тези технологии, ще трансформират напълно начина, по който взаимодействаме с обкръжението си.

Какво е AI и как бизнесът може да го интегрира с технологията Blockchain?

Но какво е AI и как се вписва в тази схема за интеграция, която ще подхранва бъдещия бизнес във всеки аспект? Най-просто казано, AI е разработването на системи, които могат да изпълняват задачи, които изискват човешки интелект. Изкуственият интелект може да бъде разделен на 3 различни вектора според Нийл Якобщайн:

  • Машинно обучение.
  • Курирани знания.
  • Обратно инженерство на мозъка.

Първият и вторият вектори вероятно са тези, които ICO и други блокчейн проекти ще започнат да се интегрират незабавно, за да подобрят своите продукти и услуги.

Проучване на всеки вектор и неговия потенциал за интеграция на блокчейн

Това се дължи на факта, че те са най-достъпните вектори на ИИ, а също така представляват тези, които могат незабавно да подобрят работата, която ICO и други блокчейн проекти развиват в момента. За да разберете защо векторите 1 и 2 са по-склонни да бъдат използвани в непосредствено бъдеще, за разлика от вектор 3, е полезно да разберете функцията, която те имат в AI:

  • Вектор номер 1, Machine Learning, е система за йерархично разпознаване на шаблони за оптимизиране на задачите.
  • Вторият вектор, Курирано знание, е реинженеринг на модели за решаване на проблеми на експерт, който намалява даден проблем до нещо, което компютърът може да реши. Този вектор е особено полезен, когато знанията са статични.
  • Третият вектор на AI, Reverse Engineering of the Brain, е за картографиране на мозъчните функции и как те се извършват, за да ги подражават.

Технологията Blockchain може незабавно да бъде интегрирана със системи vector 1 и в по-малка степен със системи vector 2. Нарастващата симбиотична връзка между тези 2 AI вектори и блокчейн технологията е особено интересна, като се има предвид, че разпределените книги създават масиви от данни и метаданни, които могат да подават системи вектор 1 и вектор 2 автоматично и открито, осигурявайки безброй възможности за системите да научете и усъвършенствайте с всяка задача.

Revain интегриране на Blockchain и AI

Един пример за тази нова реколта от ICO, които искат да се възползват от интеграцията на блокчейн и AI технология по вектор 1, е Revain. Тази ICO има за цел да приложи ползите от интегрирането на двете технологии, за да поддържа онлайн прегледите възможно най-обективни. Revain ще позволи на потребителите да получат обратна връзка от своите връстници за други проекти на ICO, токени, криптовалути и други, използвайки системи за изкуствен интелект вектор 1, за да разпознават модели в отзивите и да филтрират изкривените отзиви. След това информацията ще се съхранява в неизменяема блокчейн, което позволява на хората да сравняват отзивите с информацията, която получават от други източници, за да вземат по-обективни решения.

В същото време приложеното машинно обучение в рамките на платформата Revain ще се подобри при идентифицирането на модели в изкривени рецензии, за да ги филтрира по-точно и по-бързо, тъй като информацията в блокчейна нараства. Самата платформа за прегледи също ще бъде обект на непрекъснато подобрение чрез потребителски рецензии и обратна връзка при излизане от рецензии. Revain няма за цел да замени човешкия вход с AI вход; неговата цел е да подобри въвеждането от потребителя, използвайки AI филтриране. По този начин, колкото повече се използва платформата, толкова по-добре ще стане компонентът на ИИ при филтриране и толкова повече потребители ще могат да отключат от информацията, която ще получат.

Бъдещото ICO е тук

Много други ICO също се присъединяват към тази интегративна тенденция, изтласквайки проектите си от еталоните, на които пазарите вече са свикнали. След броени месеци най-привлекателните ICO вероятно ще имат блокчейн компонент, заедно с друг технологичен компонент, било то AI, IoT или друга технологична област. Новите бизнес модели, нови продукти и нови услуги все по-често ще разглеждат интеграцията като най-ефективния си път към иновации и начин да се поддържа темпото на технологичния напредък. Тази нова реколта от ICO ще се превърне в правило.

Previous Post
Guerra civil Bitcoin: a legitimidade é a primeira vítima
Next Post
5-те най-големи биткойн измами за всички времена