15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Топ 5 измами с криптовалута

Топ 5 измами с криптовалута

За съжаление, откакто е изобретен биткойн през 2008 г., има някои злонамерени лица и компании, които се възползват от ентусиазма, за да създадат измами с криптовалута. Схемите, които използват, може да са твърде умни за онези хора, които не знаят твърде много за криптовалутата, но все пак искат да инвестират в алткойни. В резултат на това много правителства обвиняват погрешно Биткойн или използва измамите като изкупителна жертва, за да обяви криптовалутите изцяло. Наскоро се появиха съобщения за масов арест на 60 души в Боливия – страна, в която алткойните са незаконни – за които се твърди, че разпространяват материали за биткойни, но може би са се опитвали да измамят хора. Имайки предвид това, решихме да разгледаме първите 5 измами с криптовалута, да информираме нашите читатели и да премахнем този лош етикет от биткойн и легитимни монети веднъж завинаги!

Onecoin: Топ измама с криптовалута

Onecoin е може би най-известната от всички тези схеми. Затова го поставихме точно тук, в горната част на нашите топ 5 измами с криптовалута. Но какво точно представлява Onecoin и как работи измамата? Onecoin е токен, базиран на схема на понци, който работи на частна блокчейн, управлявана от базираната в Гибралтар Onecoin Ltd. Неговата компания е събрала / откраднала повече от $ 50 милиона щатски долара за около една година незаконни продажби, които се случиха благодарение на силната маркетингова стратегия на Facebook.

Основният бизнес на Onecoin беше продажбата на образователни материали за търговия или образователни пакети, вариращи от 100 до 118 000 евро, които включваха жетони за копаене на жетон Onecoin в България и Хонконг. Поради тази причина компанията твърди, че Onecoin не продава цифрови валути, а само образователни материали. Италия и Китай бяха първите страни, в които измамата беше разкрита с италианския антимонополен орган, който реши да приеме временно разпореждане срещу компанията и нейните представители в страната.

LCF монети

Следващата монета в нашия топ 5 списък с измами с криптовалути е LCF Coin. LCF Coins правят своите обиколки в Китай. Понастоящем LCF Coins са в етап на стартиране, но без уебсайт или социални мрежи. И обратно, те се рекламират чрез Google формуляри, продаващи повече от 600 000 продукта. Това звучи като измама и нейната финансова консултантска фирма Rothschild & Ко, публикува странно изявление, което може да послужи като знак, че това наистина е измама. Ротшилд & Co предупреди хората да не се доверяват на тази цифрова валута:

„Тази схема има за цел да бъде фонд за инвестиции във връзка с виртуалните валути и„ Интернет на нещата “и да изплаща пари на траншове въз основа на времето, което хората са инвестирали. Това показва, че фондът много прилича на схема на Понци. “

Centurion Coin

Centurion Coin също попадна в нашия списък с топ 5 на измами с криптовалути. Благодарение на италиански уебсайт, наречен Truffacoin, можем правилно да преценим, че монетата Centurion е схема на понци. Следвайки стъпките на Onecoin, измамата номер 1 в нашия списък с топ 5 на измами с криптовалути, Centurion Coin отвори благотворителна фондация. На този уебсайт имате имена на членове на екипа, но истинската самоличност на хората, които контролират тази MLM схема, се крие зад дубайска компания. Тази „благотворителна организация“ дари 5 милиона токена на пазара, но – според техния изследовател на блокове – в момента има 50 000 086 400 CNT монети, които са били предварително добити в първия блок през декември. Не звучи ли невероятно подозрително?

Earthcoin

Следващият в нашия топ 5 списък с измами с криптовалути е Earthcoin. Тази монета изглежда най-легитимна в списъка ни с топ 5 на измами с криптовалути. Дори е включен в списъка на Coinmarketcap. Чрез търсене на този сайт можем да прочетем, че пазарната капитализация на Earthcoin е около 935 000 щатски долара и има налични доставки от 9 346 468 332 EAC, но не изглежда твърде убедително.

Монетите се добиват предварително и дори се монтират, което предполага, че първоначалното предлагане на монетата се генерира автоматично от разработчика преди публичното стартиране. Миньорите не генерират предлагане във времето, както сме свикнали. Освен това те нямат добър уебсайт и не предоставят никаква подробна информация за монетата и нейния обем. В един децентрализиран свят това е твърде подозрително за инвеститорите.

S-Coin

S-Coin (Coinspace) е последният в нашия списък с топ 5 на измами с криптовалути. Работи като Onecoin, защото компанията предостави неустойчив план за печалба. Coinspace продаваше 12 000 пакета жетони, но стойността им не беше свързана с нито едно предприятие и без основните принципи, които стоят зад търсенето и предлагането. Този има всички измамни знаци точно там, за да ги видите.

Как да се предпазите от измами с криптовалута

В тази публикация говорихме за само пет измамни монети, но има много повече. Тъй като светът на криптовалутата е децентрализиран, ние имаме по-голяма отговорност да намерим и докладваме за тези измами с криптовалути. Ние също можем да ви помогнем да ги избегнете. Ако искате да запазите средствата си в безопасност от измама с криптовалутни инвестиции, трябва да използвате този уебсайт да прочетете дали вече е посочено като измама. Излишно е да казвам, че трябва да внимавате с ICO и неизвестни компании, които продават токени в мрежата. Прочетете колкото можете и попитайте, преди да инвестирате, и не забравяйте да вземете предвид следното:

  • Публична идентичност на създателите и членовете на екипа на проекта.
  • Истински печалби: ако компанията обещава на потребителите дадена печалба, това може да е измама.
  • Уебсайт и социални мрежи, пълни с информация и контакти.

Надяваме се, че тази статия ще помогне на вас и хората, които познавате, да идентифицират измамниците, а също така ще помогне на Bitcoin и легитимни проекти за криптовалута да поддържат имиджа си като полезни инструменти.

Previous Post
Guerra civil Bitcoin: a legitimidade é a primeira vítima
Next Post
AIM Summit в Дубай разширява обхвата от 10 трилиона долара на алтернативна инвестиционна индустрия до нови граници