15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Живот на биткойн: Интервю с Беси и Остин Крейг

Преди няколко седмици разгледахме предстоящия документален филм за Биткойн „Живот върху биткойн“ за 90-дневното пътуване на една двойка, за да живее единствено с биткойни. Е, имахме възможност да настигнем звездите на шоуто, Беси и Остин Крейг и да опознаем малко повече за тях.

От отговорите, които ни дадоха, едно е сигурно: имаме нужда от повече хора с тяхната перспектива за биткойните и криптовалутата като цяло. И разбира се, нямаме търпение да видим филма!

Какъв беше мотивиращият фактор за започване на проекта „Живот върху биткойн“?

Остин: Интересувам се от биткойни от години, но нямам технически умения, за да участвам по смислен начин. Не съм криптограф, програмист или икономист. Моят опит е във видеопродукцията. Този проект разглежда някои значими въпроси (използваем ли е биткойн днес? Какви са силните и слабите страни на екосистемата?) И не видяхме някой друг да прави филм като този.

Беци: Малкото, което бях чувал за биткойни, беше много объркващо и странно. Това изглеждаше като забавно приключение с Остин и по пътя щях да науча за криптовалута.

Какво ви накара да станете вярващи в биткойн?

Остин: Бях чел за това от няколко години. По принцип съм техно оптимист и макар да не разбирам биткойн на програмно ниво, концепцията беше очарователна. След „балона“ в началото на 2013 г. цената на биткойните спадна, но оцеля. Беше ми ясно, че биткойнът е тук, за да остане.

Беци: Живот върху него. Понякога го мразех, защото беше много трудно и много ограничаващо. Имах много моменти по време на нашия експеримент, когато наистина се чувствах така, сякаш съм уловил видението. Това е мощен протокол и е много вълнуващо да се разгледат неговите последици. Общността на биткойн е тясна и беше толкова забавно да бъда част от нея.

С биткойните, които започват да се превръщат в основен поток, на кои сайтове за биткойн намирате най-много време?

Остин: Много четем Coindesk. Ние използваме Coinbase и препоръчваме BitPay на търговците. Обичаме избора на Overstock.

Беци: Gyft е чудесен начин за всеки да включи биткойн в навиците си за харчене

Коя беше най-предизвикателната част от проекта?

Остин: Да разберем основните крака в нашето пътуване всъщност не беше толкова трудно. Първите и последните мили се оказаха трудни. Придвижването от летището до нашия хотел беше предизвикателство неведнъж. И получаването на бензин в родния ни град и по време на пътуване беше една от най-предизвикателните части на целия проект.

Беци: Колко ограничаващо беше всичко. Можехме да ядем, но само в няколко ресторанта. Можехме да живеем, но не толкова удобно или толкова разнообразно, колкото бях свикнал.

Коя беше най-лесната или приятно изненадваща част от живота ви с биткойн?

Остин: Всички питаха дали ще умрем от глад и се притеснявахме само за едно и също нещо. Но храната се оказа едно от най-лесните неща, които може да се намери в биткойн. Мамините и поп магазините и местните ресторанти бяха прости, защото можехме да говорим директно със собственика на бизнеса, който случайно беше човекът зад регистъра. Намерихме и местна ферма за CSA, която директно ни продаваше продукти, така че винаги имахме пресни плодове и зеленчуци.

Беци: Общността. Бяхме посрещнати с отворени обятия и срещнахме невероятни хора. Изведе ни и извън зоната ни на комфорт, което в крайна сметка беше страхотно, когато пътувахме. В Берлин имахме портрети, направени от Калай тип Берлин, и бяха първите му биткойн плащащи клиенти! Това беше нещо, което вероятно не бихме направили и в процеса срещнахме невероятни хора.

Беси и Остин посетиха пазар на фермер в Юта по време на пътуването си, вижте видеото по-долу, за да видите как са се справили само с биткойн:

 

Къде виждате биткойн след 5 години?

Остин: Чудил съм се за това и мисля, че съм съгласен с Тони Галипи. След пет години хората ще използват биткойни всеки ден, но може дори да не го знаят. Blockchain е невероятна технология за прехвърляне на стойност и мисля, че ще се превърне в задния край на много транзакции, които започват и завършват в долари или други по-традиционни валути. Виждам също биткойн като хедж срещу провала на традиционните валути и ще наблюдаваме увеличаване на употребата, приемането и осведомеността всеки път, когато има валутна криза в която и да е развита държава.

Беци: До Луната? Хаха, това се надявам. Очаквам, че биткойнът ще бъде малко по-широко използван, но очаквам, че аспектът на биткойн равнопоставен е това, което ще спечели най-широкото приемане. Надяваме се всякакъв вид финансова институция да използва това, а таксите за парични преводи ще останат в миналото!

Как се е променило приемането на биткойн в Съединените щати, откакто започнахте снимките?

Остин: Това се промени драстично, откакто започнахме снимките. Когато ние финансирахме с много хора, повечето хора никога не бяха чували за биткойн. Когато започнахме да снимаме, общественото съзнание се повишаваше. По времето, когато приключихме снимките, биткойнът навлизаше в медийната лудост, която създаде балон в края на 2013 г. Много повече търговци вече приемат биткойн. Когато много институции по невежество отхвърлиха биткойните, когато започнахме, мисля, че стойността и силата на технологията блокчейн се приема много сериозно сега от всеки, който желае да го разбере.

Беци: Когато започнахме за първи път, НИКОЙ не беше чувал за биткойн. Сега говорим за това и хората кимат съзнателно. Нейната много по-разбрана и приета. Хората не го поставят под въпрос и объркват лицето си объркано, когато споменем биткойн.

Какво идва след „Живот върху биткойн“ за г-н и г-жа Крейг?

Остин: Продължихме да живеем редовно. Филмът беше вълнуващ за правене, а ние бяхме младоженци, докато снимахме, така че това беше вълнуващо време от живота така или иначе. Беси си има работа, а аз работя по няколко начинаещи начинания, като комерсиална видеопродукция и домакин на малък филмов фестивал в родния ни град.

Беци: Ние сме доста развълнувани да излезем филма, да посетим малко с него и да се срещнем с биткойн общността. Зает съм с работата си, стартирам нов бизнес и растя на съществуваща компания. Приемаме биткойни, но искам да видя хората да плащат в BTC!

Бъдете в крак с Бечи & Остин и получавайте актуализации за „Life on Bitcoin“ от техния акаунт в Twitter: @lifeonbitcoin

Previous Post
Guerra civil Bitcoin: a legitimidade é a primeira vítima
Next Post
5-те най-големи биткойн измами за всички времена