15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Интервю с изпълнителния директор на Ledger Ерик Ларчевеке

хардуерни портфейли на главната книга

Ledger е един от водещите производители на хардуерен портфейл. Ledger има различни видове хардуерни портфейли и те са съвместими с няколко криптовалути. Решихме да интервюираме Ерик Ларчевек, главен изпълнителен директор на Ledger, за да разберем повече за неговата компания и какво развиват. Ние също се интересувахме от прозренията на Ерик Ларчевек за биткойните и криптовалутната сцена. Докато преглеждахме отговорите на Ledger на нашите въпроси, бихме могли да получим представа за някои особености на технологията на хардуерния портфейл, които са много интересни. Надяваме се, че ще ви бъде толкова интересно, колкото и ние.

Концепцията зад книгата

Биткойн преследвач: Какво беше вдъхновението зад Ledger и защо проектирахте продукта??

Ерик Ларчевке: Разбрахме, че липсва връзка в екосистемата на крипто активите – сигурността. Въпреки че технологията blockchain е защитена по дизайн благодарение на своята система, базирана на консенсус, ако в системата се подават някакви повредени входове, този модел на защита се срива. За да се мащабира пазарът на криптовалути, сигурността на крайните точки беше основен проблем със сигурността, който трябваше да бъде решен.

Продуктите на хардуерния портфейл на Ledger осигуряват доверителен слой между блокчейн системата и физическия свят, като пазят частните ключове далеч от обсега на хакери и налагат парадигмата „това, което виждате, е това, което подписвате“.

Търсенето на Ledger Hardware портфейли

Пр.н.е.: Как изглежда търсенето на хардуерния портфейл на Ledger по целия свят? Кои са водещите региони или държави по отношение на търсенето на портфейли Ledger?

EL: Тъй като пазарът на криптовалути в момента процъфтява, като пазарната капитализация достига най-високите си времена, търсенето на хардуерни портфейли на Ledger експлодира, тъй като собствениците на криптовалути осъзнават необходимостта да осигурят своите активи. Най-големите ни пазари днес са САЩ, Южна Корея, Япония, Холандия и Германия.

Пазарът на портфейли за хардуерни книги

Пр.н.е.: Къде търсенето на портфейлите на Ledger расте най-бързо?

EL: В края на май ръстът на търсенето на нашите хардуерни портфейли беше най-силен в Южна Корея. Местният пазар на криптовалути изпитва златна треска, отчасти поради разпоредби, засягащи пазара в Китай, където достъпът до криптовалути е ограничен. Поради тази причина регионалното търсене на криптовалута се измести към Южна Корея.

Бъдещо търсене

Пр.н.е.: Как очаквате търсенето на портфейлите на Ledger да варира през следващите 2 до 3 години?

EL: Това е трудно да се предскаже, тъй като зависи от това как размерът на пазара на криптовалути продължава да се развива. С настоящата перспектива обаче крипто пазарът може да достигне пазарна капитализация на трилион долара, така че очакваме търсенето на хардуерни портфейли на Ledger да се увеличи десетократно през следващите няколко години.

Ефект от цените на криптовалутата

Пр.н.е.: Влияят ли цените на биткойн или алткойн върху търсенето на портфейли на Ledger? Как така?

EL: Да, необходимостта и търсенето на решения за сигурност за защита на цифровите активи се увеличава заедно с нарастването на стойността на пазара на криптовалута. По принцип има златна треска на крипто пазара и Ledger продава лопатите.

Поддържани криптовалути

Пр.н.е.: Ledger поддържа Bitcoin, Litecoin, Zcash, Dogecoin, Dash, Ripple, Ether и Classic Ether. Тези монети обикновено са в топ 10 по отношение на пазарната капитализация, но когато се появи нова монета и тези 10 варират, как решавате кои нови монети да поддържате?

EL: Ledger по същество е ориентирана към клиентите компания и ние продължаваме да добавяме поддръжка за нови алтернативни монети, когато търсенето достигне критична точка. В някои случаи основателите на проекти ни възлагат да изградим интеграцията. Разработчиците също могат сами да създават приложения за нашата платформа с нашия SDK.

Леджър и Монеро

Пр.н.е.: Забелязваме, че Monero все още не се поддържа. Имате ли планове да го интегрирате? Защо или защо не?

EL: Все още не сме определили срокове за възможна поддръжка на Monero. Това е сложен въпрос, защото Интеграцията на Monero включва нов вид криптография и ще изисква важни промени в съществуващия ни фърмуер. Във всеки случай ще поддържаме общността актуализирана за всяко ново развитие.

Хардуерни портфейли за традиционни валути

Пр.н.е.: Някои централни банки по света обмислят блокчейн решения за демонетизиране на икономиките на своите страни и виждаме, че поддържате портфейл Ripple. В един хипотетичен безкасов свят с национални валути, задвижвани с блокчейн, колко бързо ще можете да поддържате портфейли за фиатни валути? Ще бъдеш ли готов да направиш това изобщо? Как ще решите?

EL: Ако банките започнат да издават криптовалути, нашите решения за сигурност вече са напълно съвместими и готови да ги подкрепят.

Продажба на книга на неопределени клиенти

Пр.н.е.: Какво бихте казали на всеки, който е на оградата, за закупуването на портфейл Ledger?

EL: Просто: бихте ли съхранили златните си кюлчета на комина си?

Запазване на ръба

Пр.н.е.: Пазарът на портфейли за студено съхранение / хардуер се е увеличил значително. Как да запазите ръба в тази ниша?

EL: Високата бариера за навлизане на пазара за криптирана чип технология гарантира, че Ledger все още предлага най-доброто налично решение за сигурност в света за съхранение на криптовалута, единственото, базирано на технологията на смарт карти. Също така продължаваме да инвестираме сериозно в R&D и наемете най-талантливите експерти в света, за да продължите да правите иновации, за да предоставяте водещи решения за сигурност на криптовалута за нашите клиенти.

Нови продукти на книга

Пр.н.е.: Как виждате вашите продукти да се развиват през следващите години? Има ли нови продукти, които биха изненадали клиентите ви да се появят?

EL: За момента не можем да споделяме подробности от нашата пътна карта, но Ledger има изключително иновативни нови решения в разработка, които скоро ще бъдат пуснати на пазара, така че останете на линия!

Състезание

Пр.н.е.: Как различавате продуктите си от конкуренцията?

EL: Ledger Nano S е единственото решение за хардуерен портфейл на пазара, базирано на защитени криптирани чипове. Смарт картите, които използваме в нашите продукти, са най-ефективната налична технология за осигуряване на защита от всички видове хардуерни или софтуерни атаки. Редовните микроконтролери, използвани от нашите конкуренти, като Trezor, не са предназначени да пазят тайни и са уязвими за атаки, излагащи частните ключове, свързани с криптовалутните активи на потребителя.

Смарт картите, от друга страна, предпазват от атаки, като криптират всичко на място и гарантират, че тайните се унищожават, ако чипът бъде подправен. Следователно, продуктите на Ledger предлагат най-сигурните решения за безопасност на студено съхранение в световен мащаб за криптовалутни активи.

BIP148

Пр.н.е.: С излизането на BIP 148 на 1 август, къде стои вашата компания? Ще го подкрепите ли и какво мислите за това предложение?

EL: Ние ще подкрепим всички внедрения, като дадем избор на нашите потребители да изберат възела, към който ще се свързва портфейлът им.

Previous Post
Guerra civil Bitcoin: a legitimidade é a primeira vítima
Next Post
5-те най-големи биткойн измами за всички времена