15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Интервю с TREZOR Maker Satoshi Labs

TREZOR биткойн хардуерен портфейл

След като взехме хардуерния портфейл на TREZOR за въртене, бяхме много впечатлени от качеството и изобретателността на продукта. Ето защо решихме да изпратим на Satoshi Labs интервю по имейл, за да разберем повече за това, което прави първия хардуерен портфейл за биткойни толкова страхотен. Бах Нгуен, мениджър на общността на Satoshi Labs, любезно отговори на нашите въпроси. Отговорите хвърлят нова светлина върху цялата работа на разработчиците в Satoshi Labs и как я правят. Дори получихме известна информация за следващия продукт на Satoshi Labs. Ето стенограмата на интервюто.

Интервю с Бах Нгуен, мениджър на общността в Satoshi Labs

Биткойн преследвач: Какво беше вдъхновението зад TREZOR и защо проектирахте продукта??

Бах Нгуен: Вдъхновението зад TREZOR всъщност беше хак за сигурност, по време на който някой открадна пари от Slush Pool. Вместо да прикрие хака, Slush изплати загубата от спестяванията си и започна да мисли за проект за осигуряване на частни ключове на индивидуално ниво. Това в крайна сметка доведе до раждането на TREZOR, който в началото трябваше да служи като изолирано хранилище и работна среда с частни ключове. Днес сме отишли ​​по-далеч от това. Нашите публикация в блога на тази тема има по-подробна информация за това.

Хардуерни портфейли TREZOR на пазара

Пр.н.е.: Как изглежда търсенето на портфейла TREZOR по целия свят? Кои са водещите региони или държави по отношение на търсенето на портфейли TREZOR?

БН: Най-голямото търсене определено е в САЩ, Европа и Япония, но други пазари бързо наваксват.

Пр.н.е.: Къде търсенето на портфейли на TREZOR расте най-бързо?

БН: Бих казал, че в момента Япония.

Пр.н.е.: Как очаквате търсенето на портфейли на TREZOR да варира през следващите 2 до 3 години?

БН: Биткойнът все още е нов за много хора, така че може да изглежда, че някои пазари вече са наситени, но това не е вярно. Повече собственици на TREZOR в една държава означава повече рецензии и препоръки за нови потенциални клиенти. Също така непрекъснато разработваме нови функции, което отваря повече възможности и естествено привлича нови групи клиенти. Ще се радваме, ако търсенето нараства поне толкова бързо, колкото сега.

Търсене на хардуерни портфейли TREZOR и пазари на криптовалути

Пр.н.е.: Влияят ли цените на биткойните върху търсенето на портфейли TREZOR? Как така?

БН: Когато стойността на биткойн се увеличава, нараства и интересът към него и по този начин търсенето (което след това увеличава стойността на биткойн). Когато хората започнат да държат повече от активите си в биткойн, те вероятно ще търсят безопасен начин да го съхраняват. Следователно те ще разгледат хардуерните портфейли като може би най-безопасният вид хранилище за биткойн ключове. TREZOR, като първият хардуерен портфейл в света, има предимство в тази област.

Пр.н.е.: TREZOR поддържа Bitcoin, Litecoin, Dogecoin, Dash, Namecoin и Testnet. От тях, освен биткойн, само една монета е в топ 5 по пазарна капитализация и само 2 са в топ 10. Ще добавяте ли още топ 5 или топ 10 монети като Ether или Monero? Защо или защо не?

БН: Ethereum е добавен в актуализация 1.4.0 и може да се използва днес с MyEtherWallet. Други монети могат да се добавят и поддържат, но първо трябва да отговарят на определени условия, една от тях е пазарната капитализация. Другото условие е кодът да е написан от разработчиците на монети или от тяхната общност, тъй като нямаме ресурси за внедряване на поддръжка за всяка монета в TREZOR. Всъщност приветстваме интеграцията, но препоръчваме на разработчиците първо да се свържат с нас и да координират усилията с нас, така че работата да не отиде на вятъра.

Бъдещето на TREZOR в блокчейн икономики

Пр.н.е.: Някои централни банки по света обмислят блокчейн решения за демонетизиране на икономиките на своите страни. В един хипотетичен безкасов свят с национални валути, задвижвани с блокчейн, как ще се адаптира TREZOR?

БН: В един хипотетичен безкасов свят, базиран на блокчейн, TREZOR ще бъде най-сигурното и най-надеждното хранилище за вашите криптокойни и валути. Това се предполага, че централните банки ще конвертират националните валути в криптовалути, използвайки същата технология и структура за изпращане и получаване на пари (т.е. криптография с частен публичен ключ).

Пр.н.е.: Какво бихте казали на всеки, който е на оградата, за закупуване на портфейл TREZOR?

БН: Вие не притежавате вашите биткойни или други криптовалути, ако не контролирате частните ключове да ги харчите. Можете да ги съхранявате на вашия компютър, да, но и те са податливи на хакване. Бекдори, вируси, те най-много атакуват персонални компютри. Единственият безопасен начин е да съхранявате ключовете офлайн. Можете да се намесите, добре, мога да използвам хартиен портфейл! Но хартиените портфейли са трудни за харчене, наблюдение и като цяло работа с тях.

TREZOR съчетава всички положителни страни на опциите за портфейла по-горе. Вие контролирате вашите лични ключове, съхранявани в устройството, което ви прави единственият човек, който може да използва монетите. Еднозначната цел на хардуерния портфейл гарантира, че фокусът върху разработката винаги остава със сигурност. Вашите лични ключове никога не напускат устройството и са безопасно изолирани от никого със злонамерени намерения, очаквайки ви от другата страна на интернет.

Бъдещето на продуктите на TREZOR и Satoshi Labs ’

Пр.н.е.: Пазарът на портфейли за студено съхранение / хардуер се е увеличил значително. Как да запазите ръба в тази ниша?

БН: Конкуренцията в биткойните е добра, все пак децентрализацията е важна. От друга страна, това не означава, че сме доволни там, където сме сега. Докато TREZOR е първият хардуер в света портфейл, ние трябва непрекъснато да се стремим да бъдем на върха, за да не загубим предимството си от началото. Разширяването на поддръжката на монети е важно, но също и другите функции за сигурност. Можете да направите толкова много с йерархично детерминирани ключове и ние използваме тази технология за допълнително повишаване на сигурността на нашите потребители. Например ние предлагаме Password Manager или второ фактор удостоверяване с U2F. За по-напреднали потребители има SSH вход и други. Развитието винаги продължава, тъй като ние искаме да предложим сигурни, но лесни за използване решения на нашите клиенти.

Пр.н.е.: Как виждате вашите продукти да се развиват през следващите години? Има ли нови продукти, които биха изненадали клиентите ви да се появят?

БН: Разработването на оригиналния TREZOR ще продължи с функциите, споменати по-горе, както и актуализации на защитата, но преди всичко ще остане като хардуерен портфейл за биткойн и други криптовалути.

Повечето от нашето време обаче се използва за разработване на следващото поколение, TREZOR 2 и основната среда за разработка на Core. Нашата визия е да представим TREZOR 2 като сигурна платформа, върху която потребителите и предприятията могат да създадат свои собствени защитени приложения. Това означава, че разширяемостта на нашия продукт ще бъде значително подобрена. Криптовалутите, блокчейн компаниите или дори службите за сигурност могат да разработят свои собствени приложения, които да работят върху хардуера TREZOR 2.

Представихме нашата идея зад TREZOR 2 в Буенос Айрес през ноември 2016 г. Можете да разгледате нашата публикация, обобщаваща презентацията в нашия блог.

Previous Post
Bitcoin Cash Fork e o paradoxo de Newcomb
Next Post
Основните характеристики на онлайн казино софтуера