15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Какво е Bitcoin Cash (и защо е толкова противоречив)?

какво е биткойн кеш

Една от най-спорните криптовалути в космоса, Bitcoin Cash (BCH) споделя почти всички характеристики с Биткойн. Всъщност те са толкова сходни, че поддръжниците на всяка битка за това кой от тях е „истинският“ биткойн. За да сме сигурни, че всички наши читатели разбират какво е Bitcoin Cash, ние написахме тази кратка статия, за да изясним какви са атрибутите на BCH, как неговите характеристики се различават от тези на Bitcoin и защо има битка за правото да го наречем „the истински биткойн “.

Произход и основни характеристики на Bitcoin Cash

За да разберете какво е Bitcoin Cash, е важно да започнете от най-основните му характеристики. BCH споделя обща ДНК с биткойн до 1 август 2017 г., средно време 12:00. В този момент Активиран от потребителя Hard Fork създаде нова монета. По този начин тази нова монета споделя много ключови характеристики с биткойн:

  • Работи на базата на алгоритъм SHA 256.
  • Целта за нови блокове е 1 на всеки 10 минути.
  • Блоковите награди имат същата структура като тези на Bitcoin, което означава, че общото предлагане на Bitcoin Cash е 21 милиона монети – точно както при Bitcoin.

Вариант на Bitcoin Cash

Независимо от това, Bitcoin Cash се отклонява от Bitcoin чрез прилагането на две важни характеристики и отхвърлянето на една ключова актуализация на Bitcoin. Всъщност несъгласието между членовете на биткойн общността, що се отнася до проблемите с мащабирането, подтикна създаването на Bitcoin Cash чрез хард форк. Това е, което накара Bitcoin Cash да продължи със следните функции:

  • Размерът на блока се увеличава от първоначалните 1mb на 8mb блокове.
  • По-бързо регулиране на трудността, с трудности при регулиране след всеки блок въз основа на обема работа и изминалото време между блоковете за предишните 144 блока.
  • Отхвърлянето на надстройката на SegWit, което Биткойн реализира чрез мека вилица.

Идентифициране на Bitcoin Cash

Като се има предвид, че философията зад Bitcoin Cash по отношение на мащабируемостта е различна, беше необходимо да се даде шанс на пазарите да разграничат Bitcoin от Bitcoin Cash, въпреки че неговите създатели и защитници са склонни да размиват разликата, за да претендират за правото да бъдат наречени „реални“ „Биткойн. Следователно Bitcoin Cash има различен символ на тикер, отколкото Bitcoin, въпреки че логото му е на практика същото. Символът за тикер за тази нова монета е BCH; неговото лого е същото като на Bitcoin, със същата цветова структура, с изключение на това, че „B“ е наклонено наляво, докато BTC е наклонено надясно.

Прочетете още: Bitcoin срещу Bitcoin Cash: Разделянето, разликите и проблемите

Теории за конспирация на Bitcoin Cash

На теория потребителите ще изберат коя монета предпочитат и ще се придържат към нея, оставяйки място и за двете да растат. Но досега реалността се е отклонила от теорията. Поддръжниците на BCH твърдят, че това е „истинският биткойн“, тъй като твърдят, че това е истинската версия на визията на Сатоши за „чисто равноправна версия на електронните пари в брой“. Те подкрепят това твърдение, като посочват, че по-големите блокове водят до по-ниски такси за транзакции и по-висок капацитет на транзакции в секунда, функции, подобни на пари в брой.

Поддръжниците на биткойни отстояват позициите си и опровергават тези точки, докато някои стигат дотам, че казват, че има различни конспирации за сваляне на BTC, идващи от страна на BCH. Тези теории за конспирация на Bitcoin Cash са трудни за обосноваване с твърди доказателства. Независимо от това, реалността понякога се формира от необосновани твърдения и добре поставеният „тласък“ може да наклони везните в полза на едната или другата монета.

Крахът през ноември

Една от тези конспиративни теории за Bitcoin Cash се основава на срива на цените на BTC през ноември 2017 г. Теорията поддържа, че слухът е накарал южнокорейските търговци да изпомпват BCH и да зарежат BTC, точно след като SegWit2X е изоставен – според теорията на конспирацията SegWit2X е примамка от поддръжници на BCH; то е било изоставено нарочно.

В същото време някои големи притежатели на BTC започнаха да изхвърлят монетите си, докато накараха миньорите да преминат към BCH. В резултат на това конкурентните вериги постигнаха паритет на добивната мощност. Тъй като трудността на BTC се коригира на всеки 2016 блокове, времето за блокиране се забави и транзакциите се натрупаха в mempool. Това би трябвало да убеди тези, които държат на BTC да преминат, докато миньорите имаха по-добър стимул да копаят на BCH, тъй като цените нарастваха и блоковите времена оставаха стабилни. Независимо от това, катастрофата не успя да нанесе някакви трайни щети на Биткойн, което прави тази теория на конспирацията BCH спорна, ако не и неуспешна.

Независимо от конспиративните теории

Докато битката протича между поддръжниците на BTC и BCH, ние сме длъжни да видим още теории за конспирация на Bitcoin Cash, но е малко вероятно да видим някоя от тях да уреди целия дебат около това кой е „истинският биткойн“. Следователно потребителите, особено новодошлите, трябва да са наясно с няколко факта, преди да си помислят къде стоят по този законен иск за наследник:

  • BCH се разклонява от наследената верига, въвеждайки защита от повторно възпроизвеждане – което пречи на разклонената верига да възпроизвежда транзакциите по наследената верига и обратно.
  • Адресите на BCH първоначално са имали същия формат като адресите на BTC, което означава, че претенциите на BCH да бъдат легитимен наследник на визията на Сатоши са фино вградени.
  • Независимо от това, ако някое разклонение от която и да е наследена блокчейн, въвеждаща защита за повторно възпроизвеждане, основно казва на потребителите, че е независимо от транзакциите в тази наследена блокчейн от точката на разклонението нататък. Ако законният наследник на визията на Сатоши изисква декларация за независимост, или трябва да се стреми да прокара своята визия отвътре, без да обявява независимост?

Във всеки случай и BTC, и BCH трябва да се научат да живеят един с друг. Ако противоположните страни на мащабния дебат са решили да тръгнат по различен начин, те не трябва да се фокусират върху състезанието. Пазарът показа, че има място и за двете. Надяваме се големите играчи да позволят на пазарите да продължат да оформят бъдещето на двата проекта, вместо да се опитват да ги манипулират, за да изтласкат другия проект.

Как да закупите Bitcoin Cash (BCH)

Купете Bitcoin Cash с кредитна карта

Changelly – Changelly е борса за криптовалута, която ви позволява да купувате Bitcoin Cash с USD или EUR. Changelly предлага интуитивен потребителски интерфейс и добри обменни курсове. Ето го Ръководството на Changelly за закупуване на криптовалута на тяхната платформа.

Купете Bitcoin Cash в Changelly

BitPanda (Европа) – BitPanda е една от водещите европейски услуги за закупуване на криптовалута. Можете да закупите BCH в BitPanda с Visa и Mastercard, както и Neteller и Skrill. BitPanda също ви позволява да настроите портфейл Dash в процеса, така че не е необходимо да имате такъв, за да го настроите, преди да закупите през уебсайта.

Купете Bitcoin Cash в BitPanda

Търгувайте с Bitcoin Cash на борса

Binance – Binance е една от най-големите борси за криптовалути в света. Той може да се похвали с една от най-бързите скорости на обработка на поръчки и поддържа множество езици. Можете да закупите Bitcoin Cash в Binance, като първо депозирате в Ethereum или Bitcoin, след което замените една от тези монети на Dash.

Обменяйте Bitcoin Cash в Binance

HitBTC – HitBTC е глобална платформа за търговия с мултивалутна поддръжка, работеща от 2013 г. Борсата разполага с пазари за търговия с цифрови активи, токени и ICO и предоставя широка гама от инструменти, както и стабилно време на работа Можете да обмените Bitcoin или Ethereum за Bitcoin Cash в HitBTC.

Обменяйте Bitcoin Cash в HitBTC

* Уверете се, че купувате BCH на борса, на която имате доверие. Не забравяйте да направите собствено проучване, преди да търгувате.

Previous Post
Bitcoin Cash Fork e o paradoxo de Newcomb
Next Post
Основните характеристики на онлайн казино софтуера