15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Интервю с конференции в Блекроу

Интервю на Blackarrow за биткойни

Blackarrow Conferences е специализирана в организирането на конференции с висок профил за висш мениджмънт в различни индустрии. Основана е през 2010 г. и е със седалище в Индия, където също се превръща във виден партньор на JV за водещи международни производители на конференции, които искат да излязат на пазара в тази страна. Сега Blackarrow се впуска в света на биткойн и блокчейн конференции с технологията Blockchain & Криптовалутна конференция в Джакарта, Индонезия.

Интервюирахме Sarfraz Patel – главен изпълнителен директор на Blackarrow Conferences – и Suasti Atmastuti Astaman – мениджър за бизнес развитие в Bitcoin.co.id – за да научим повече за Blackarrow и интереса му към биткойните и блокчейн в Индонезия. Отговорите по-долу са единственото мнение на респондентите и не отразяват никакво мнение на група или общност. Тези възгледи не трябва да се бъркат със задължителни факти. Отговорите се базират единствено на индивидуални мнения. Те могат да бъдат леко неточни или остарели в сравнение с последните новини или мнението на мнозинството в биткойн пространството.

Blackarrow и Bitcoin

Биткойн преследвач: Blackarrow организира много видове конференции, защо да се фокусираме върху биткойн? Защо сега?

Сарфраз Пател: Аз лично съм заинтригуван от биткойн, най-новата и потенциално най-мощната валута в света. Биткойн стана първата децентрализирана криптовалута, от която са получени още стотици криптовалути. Биткойн пътува по невероятно пътешествие от своя произход през 2008 г., достигайки високи върхове и пресичайки препятствия, преди най-накрая да се превърне в основна концепция. Следователно моето решение беше да съсредоточим нашите конференции върху тази нова валута, която променя начина, по който използвахме за транзакции и бизнес

Биткойн и необезпечените

Пр.н.е.: Биткойн сферата беше критикувана за това, че не се възползва от потенциала си да предоставя услуги на необезпечените. Какво мислите, че може да се направи, за да се промени тази ситуация или това възприятие?

SP: Повечето от хората, които са приели биткойн, са от богатите общности & те са приели биткойн като валута за целите на хеджирането или за спестяване на разходи или просто защото това е „нещо“, което всеки прави. Но тази цифрова валута, която всъщност може да помогне на необезпеченото население на света, е недостъпна за това население. Но има предизвикателство, начинът да спечелите тази валута е чрез копаене ИЛИ трябва да я закупите от фиатни валути, което включва банка в повечето страни. И така, ако небанковото население няма банкова сметка, откъде ще купи тази валута? Това небанково население е предимно в селските райони, където няма подходящи интернет връзки, а начинът за използване или сделки с биткойн е „онлайн“.

Така че, не мисля, че е справедливо да обвиняваме сферата на Биткойн за това, че не е доставял услуги за небанкираните. Ще са необходими много по-големи усилия от всички заинтересовани страни, за да се гарантира, че биткойнът ще достигне необвързаните в много близко бъдеще.

Състоянието на биткойните в Индонезия

Пр.н.е.: Що се отнася до Индонезия, какъв е правният статус на биткойните в тази държава?

SP: Законността на биткойните е много гореща тема във всяка част на света. В някои страни е законно, в някои отчасти законно, а в други е незаконно. Що се отнася до момента, в Индонезия биткойнът е частично легален или легален в някои държави.

Биткойн и ислямско банкиране

Пр.н.е.: Смятате ли, че биткойнът отговаря на правилата на ислямското банкиране и финанси, които някои в Индонезия биха искали да имат?

Суасти Атмастути Астаман: В сравнение с пари в брой, биткойнът всъщност има повече черти, които отговарят на категорията пари в ислямското законодателство и е в съответствие с шариата, както е обяснено в тази статия и този също. Не съм напълно информиран как работи ислямското банкиране, но съм съгласен с изложените в предишните статии точки.

Blackarrow за биткойн измами и схеми на Понци в Индонезия

Пр.н.е.: Конференцията BTCC ще разгледа въпроса за измамите и схемите на Понци, включващи биткойн. Виждали ли сте значително количество биткойн измами в Индонезия? Ако е така, можете ли да обясните накратко как работят?

SP: Една от основните цели на конференцията е да посъветва хората да не бъдат уловени от бързи схеми за печелене на пари, които обикновено са схеми на Понци. Работим с няколко лектори, за да направим и някои казуси по тази тема.

SAA: Да, има няколко случая на схеми на Понци, които се случват в Индонезия, най-вече под формата на маркетинг на много нива или програма за инвестиции с висока доходност. Те обикновено се насочват към хора, които никога преди не са чували за биткойни, и им обещават хиляди долари инвестиции в замяна, ако съхраняват своите биткойни в компанията.

Дали технологията Blockchain ще трансформира икономиката на Индонезия?

Пр.н.е.: Когато хората мислят за Югоизточна Азия и важни финансови центрове, те могат да мислят за Куала Лумпур или Сингапур. Как мислите, че Джакарта може да поеме водеща роля, когато става въпрос за блокчейн, биткойн и криптовалути?

Без коментар.

Пр.н.е.: Как може блокчейн технологията като цяло да помогне за трансформацията на икономиката в Индонезия?

SAA: Прозрачността и ефективността, които технологията предлага, със сигурност ще помогнат не само на нашия финансов сектор, но и на държавната ни система, например за изграждането на по-добра система за гласуване. Blockchain може да се прилага, за да помогне на банките да извършват по-добре парични преводи, да предлагат подробни, евтини и закалени прозрачни книги на своите клиенти и да правят интелигентни договори.

Блокчейн национална валута в Индонезия

Пр.н.е.: Виждате ли възможността за индонезийска рупия, задвижвана с блокчейн, в бъдеще?

SAA: Повечето страни планират да отидат без пари рано или късно и мисля, че Индонезия също ще стане една от тях. Това е просто по-ефективно, евтино и лесно проследимо. Но дали Индонезия ще създаде своя собствена цифрова валута, използвайки технологията Blockchain? Не съм сигурен, но се обзалагам, че те ще създадат форма на цифрови пари, по един или друг начин.

Икономическо развитие, управлявано от блокчейн

Пр.н.е.: Освен предимствата за небанковите, как широко разпространеното приемане на биткойни в Индонезия ще помогне на страната?

SAA: Според мен малките търговци могат да се възползват от биткойните. Ако те могат лесно да получават плащания от чуждестранни клиенти, без огромни такси, които да теглят краката им назад, пазарите им ще растат. Буквално всеки, който има смартфони, може да бъде платен с биткойн и може да конвертира биткойн в местната си валута. Таксата би била почти несъществуваща и общността просто ще популяризира техните магазини безплатно, само защото те приемат плащания в биткойн.

SegWit и Bitcoin Unlimited

Пр.н.е.: Като се има предвид кръстопътя, в който биткойнът е в момента, с цялото противоречие SegWit срещу Bitcoin Unlimited и потенциален хард форк, как може индонезийската биткойн общност да играе роля в разрешаването на този конфликт?

Не е приложимо, силно техническо.

Ethereum в Индонезия

Пр.н.е.: По отношение на други проекти като Ethereum, колко изложена е Индонезия на дап разработки в тази мрежа?

SAA: Ами борса като нас, осигурява платформа за хората да търгуват с биткойн с Ethereum и лично аз също познавам някои от клиентите си, които го добиват. Не знам обаче за развитието.

Пр.н.е.: Бихте ли казали, че Ethereum в крайна сметка ще бъде по-популярен в Индонезия от Bitcoin? Защо?

SAA: Може би, ако се докаже, че цената на Ethereum предоставя повече ползи за потребителите. Повечето от нашите членове са търговци и те обичат да печелят пари от крипто търговия. Докато биткойнът все още е по-вълнуващ за търговия, не мисля, че скоро ще преминат към която и да е монета. Но има доста голямо търсене от феновете на Ethereum тук, в Индонезия, и нашият пазар на Ethereum също нараства добре.

Пр.н.е.: Как проектът Ethereum може да помогне за трансформацията на индонезийската икономика?

Все още нямаме достатъчно знания за това, така че няма да коментираме.

Previous Post
Bitcoin Cash Fork e o paradoxo de Newcomb
Next Post
Основните характеристики на онлайн казино софтуера