15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Преследване на цената на биткойн от 2016 г.

Биткойн през 2016 г.

Ентусиастите в цялата мрежа следят цената на биткойните от няколко години. Тъй като експериментът напредва и повече последователи се присъединяват към тълпата, има по-голям интерес към бъдещата оценка на Биткойн. Това е особено вярно сега, като се има предвид, че наградите за добив трябва да се намалят наполовина през лятото на 2016 г. Конвенционалната мъдрост ще накара всички да повярват, че намаляването на наполовина на наградите ще тласне цената нагоре. Въпреки че това е важен фактор, като се има предвид, че недостигът на желания актив ще тласне цената му нагоре, има повече фактори, които могат да повлияят на цената на биткойните през 2016 г. и след това. Стойността на биткойн през 2016 г. ще зависи от това какво се случва със световната икономика като цяло, от факторите, които влияят на търсенето на биткойн като цяло, и от начина, по който биткойн се разглежда. Недостигът на монети ще бъде единственият фактор.

Събития, засягащи биткойн

Много икономически събития по някакъв начин са свързани с промяната в оценката на биткойните тази година. Най-очевидната ще бъде „паниката от Grexit“ преди около 6 месеца, съчетана с забавянето на Китай. В случая с Гърция страховете от икономически колапс изглежда са приключили, поне в краткосрочен план. Освен ако друг силно задлъжнял член на еврото – а те са доста – не се разклати, изглежда, че биткойнът няма да получи голям тласък от икономическите проблеми в еврозоната.

Икономическото забавяне на Китай вероятно ще продължи. Освен ако не е по-стръмно от очакваното, тогава вероятно ще има умерен ефект върху оценката на биткойн. Забавянето в Китай се отрази на цените на физическите стоки и те изглежда са готови да продължат да падат. Тъй като цените на физическите стоки паднаха, Bitcoin отбеляза цялостно укрепване.

Виртуална стока срещу физическа стока

През 2015 г. е налице обратна връзка между цените на първата виртуална стока / валута и традиционните стоки като златото и петрола. Ако има някаква връзка между двете, забавянето на китайската икономика може да има по-положителен ефект върху оценката на биткойн от очакваното. Независимо от това, всеки анализатор, който се опитва да намери корелация между цените на суровините и биткойните, може да разтегне аргументите или да игнорира някои основни предположения.

намаление на златотоПрез последните 2 години стойността на златото като цяло намалява. Източник: www.nasdaq.com

За да разберете каква може да е корелацията, ако има такава, е необходимо да разгледате няколко стоки, които ще имат по-пряк ефект върху факторите на производството на биткойни и / или разходите за транзакции, и след това да се опитате да разберете каква е тяхната цена може да повлияе на криптовалутата. За тази цел цената на петрола изглежда е най-очевидната. Петролът се използва предимно за производство на енергия, така че предположението е, че ако цената на петрола е ниска, разходите за производство на енергия от петролни деривати ще бъдат по-ниски. Това ще окаже влияние върху енергийните пазари като цяло, част от което ще повлияе на цената на добива на биткойни.

Като цяло по-евтините енергийни разходи трябва да имат положителен ефект върху рентабилността на операциите за добив на биткойни. С намаляването на наполовина наградите за биткойни, това може да неутрализира всяко възможно повишаване на транзакциите, тъй като рентабилността по някакъв начин ще бъде защитена от по-ниските производствени разходи. Ако цената на енергията има някаква връзка с цената на биткойн, това може да смекчи очакваното увеличение на стойността на биткойн поради намаляване наполовина на наградите за добив.

Биткойн диаграмаЦена на биткойн в щатски долари през последните 2 години. Като цяло е паднал, подобно на златото, но показва признаци на възстановяване за разлика от златото. Източник: blockchain.info

За хората, които гледат на Биткойн като на склад на стойност, което изглежда насърчава покупките на Биткойн по време на „паниката на Grexit“ и спада на Китай, тогава сравнението със златото може да бъде по-добър показател за това, което е на склад за Биткойн през 2016 г. Цената на златото постепенно намалява през 2015 г., докато биткойнът ще завърши годината с увеличение от 100% или повече в оценката. Ако тези модели се задържат и инвеститорите ще видят Биткойн като запас от стойностен актив, тогава оценката на златото може да бъде обратно свързана с тази на Биткойн. Аргументът за съхранението на стойността обаче разчита до голяма степен на предположението, че инвеститорите предпочитат да поемат по-голям риск за биткойните, отколкото по-малък за златото, за да защитят капитала си от волатилността на пазара. Ето защо други фактори, които могат да повлияят на стойността на биткойн, трябва да бъдат анализирани, за да се оцени по-добре тенденциите в оценката му през 2016 г..

Биткойн като метод за плащане

Очевидно един от най-интересните аспекти на биткойн и основната технология, която го захранва, блокчейн, е, че той може да замени всеки даден метод на плащане, стига страните да имат достатъчно вяра във валутата. За да видите биткойн в тази светлина, е необходимо да оставите настрана някои други икономически фактори, които са направили толкова много сравнения между биткойн и злато. Най-важният сред тези фактори е фактът, че биткойнът и златото имат дефлационен характер, когато се използват като валути. За да избегнете възприемането на биткойн като валута, той трябва да бъде приравнен на други цифрови методи на плащане като PayPal.

Възможно е да си представим как би изглеждала монета PayPal в сравнение с биткойн, когато анализираме обема на трансферите във всяка от системите. В крайна сметка, ако PayPal ще изисква от своите клиенти да придобият „PayPal coin“, за да завършат транзакциите през системата, обемите на транзакциите ще бъдат тясно свързани с търсенето на „PayPal coin“. И обратно, ако биткойн се използваше само като метод на транзакция, сравненията на обема на транзакциите ще покажат колко търсене на тази услуга има в сравнение с PayPal.

обем на транзакциятаВ биткойн обем, обемът на транзакциите достигна своя връх около 2012 г. и след това се забави. Графика, деноминирана в щатски долари, ще изглежда по различен начин. Източник: blockchain.info Paypal диаграмаГодишна графика за мобилни плащания в PayPal. Силата на звука се увеличава постоянно. За да го сравните с биткойн графиката, той трябва да бъде деноминиран в BTC. Източник: www.statista.com

На пръв поглед изглежда, че като начин на плащане PayPal би бил много по-популярен от Bitcoin. Това вероятно е вярно, но историята на растежа не може да бъде директно сравнена, тъй като данните са деноминирани в различни единици. Ако обаче се вземе дадена стойност за дадена година и на двете графики и двете са деноминирани в едни и същи единици, тогава може да се направи сравнение.

За по-голяма простота би било справедливо да се отбележи, че Bitcoin, като система за транзакции, има определени ограничения, които PayPal няма. Въпреки това, обемът на транзакциите с биткойн, тъй като те достигнаха своя връх през 2012 г., непрекъснато нараства отново. Това предполага, че въпреки че процентът на приемане на биткойн се увеличава, вероятно той расте на нива под тези на PayPal. Моделите на растеж на биткойн транзакциите наистина предполагат, че има умерена тенденция към възход. Тази тенденция ще расте само ако приемането на Биткойн е достатъчно широко. Blockchain има потенциал да революционизира паричните преводи – и може да се конкурира с PayPal директно един ден. Обемът на трансферите, задвижван от увеличаване на приемането на биткойни, може да допринесе за оценката на биткойн през 2016 г..

Слагайки всичко заедно

Оценката на биткойн през 2016 г. очевидно ще зависи от много повече фактори, а не просто от наполовина наградите за добив. Биткойн напредва, докато стоките продължават да се оттеглят. В сферата на плащанията и трансферите биткойнът става все по-важен. Въпреки че биткойнът все още ще бъде променлив актив през 2016 г., тези фактори се комбинираха с предположението, че световната икономика ще продължи да се сблъсква с някои противоположни ветрове през следващата година, сочат към възходящи тенденции в стойността му през следващата година. Ще продължим да преследваме биткойни през цялата 2016 г. и след това и ще държим всичките си преследвачи в течение.

Previous Post
Bitcoin Cash Fork e o paradoxo de Newcomb
Next Post
Основните характеристики на онлайн казино софтуера