15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Интервю с Ethplorer: Ethereum Tokens Explorer

Ethplorer

В ерата на ICO, доминирана от задвижвани от Ethereum жетони, е трудно да се справи с цялата дейност. Инвеститорите се нуждаят от инструменти, за да разберат къде да инвестират средствата си и да изчислят рентабилността на своята инвестиция. Точно тук се появява Ethplorer. С богатство от данни за производителността на множество токени, задвижвани от Ethereum, Ethplorer предоставя инструментите, необходими на инвеститорите и ентусиастите, за да проследят напредъка на голямо разнообразие от ICO. Интервюирахме Ethplorer, за да разберем по-добре какво правят и как го правят.

Ethplorer: Основите

Биткойн преследвач: Ethplorer проследява представянето на повечето базирани на Ethereum токени, които излизат чрез ICO и усилия за краудфандинг. Какво ви вдъхнови за това и как започнахте да го правите?

Ethplorer: Разглеждането на блокчейн данните днес е все едно да гледате цифров дъжд от зелени глифи и символи от филма Matrix. За да разберем по-добре процесите, случващи се в Ethereum, трябваше да видим ясна картина на символи, дейности, развитие, сцепление и капацитет на системата. Поради ограничените инструменти, налични за системен анализ по-рано, решихме този проблем за себе си и предложихме тази услуга безплатно на всички потребители на Ethereum. Ethplorer цели не само да улесни и разбере потребителите, но и да ги вдъхнови да участват в блокчейн дейности.

Пр.н.е.: Защо да предлагате информацията на обществеността безплатно?

EP: Както всички членове на общността Ethereum, ние също се интересуваме от популяризирането на Ethereum и неговия фантастичен потенциал сред основните инвеститори и потребители. Чрез популяризиране на блокчейн и приложения, изградени по тази технология, ние се надяваме да ускорим прехода от света на гийковете към масовия поток. Ethplorer първоначално е проектиран да реши проблема с лесното разбиране на данните на символите от потребители и инвеститори, тъй като без известен опит в крипто е трудно да се направи. Графики, приспособления и визуален анализ на популярността са следващите стъпки на масовото популяризиране.

Интересни тенденции от статистиката, която Ethplorer събира

Пр.н.е.: От събраната от вас статистика кои региони или държави в света са водещи по отношение на интереса към данните, които предлагате?

EP: Това е много интересен въпрос. Всъщност бяхме изненадани, когато видяхме статистиката. Очевидно лидерът е САЩ, следван от Русия и Украйна. Тези три са последвани от европейските държави и Сингапур, но има значителна разлика между първите 3 и останалите.

Бъдещето на Ethplorer

Пр.н.е.: Как виждате как вашата инициатива напредва в бъдеще? Стремите ли се да станете финансова консултантска фирма на мрежата Ethereum?

EP: Работата с няколко проекта на Ethereum ни дава представа къде се насочват общността и крипто публиката. След първоначалното издание на Ethplorer събрахме хубав списък с предложения за бъдещо развитие и ще анализираме приоритетите след анализ на обратната връзка. Един от следващите етапи ще бъде комбинация от решения с портфейла Everex, за да се даде възможност за работа на персонализирани токени и портфейли за потребителите. Това би трябвало да опрости навлизането на пазара и да бъде лесно решение за нетехнологичните инвеститори. Като компания, ориентирана към клиентите, и разработчик на продукти, ние искаме да видим как нашата технология може да помогне за решаването на реални проблеми, като финансово включване. Възможно е в близко бъдеще да се обърнем към пространството за консултации / разработки.

Становище относно DAO Attack и управлението на Ethereum

Пр.н.е.: Ethereum се изправи пред криза на управление и доверие след хард форка на DAO миналата година. Смятате ли, че хард форкът беше правилното решение? Защо?

EP: Какво би станало, ако всички инвеститори загубят парите си от DAO? Спадните цени на ETH по време на кризата с DAO говориха сами за себе си. Сега, седем месеца след събитието, отговорът може да бъде намерен, като се разгледа разпределението на добивната мощност и пазарната капитализация на тези две мрежи (пазарната капитализация на ETC е около 7,5% от ETH). Нашето мнение е, че беше твърде рисковано да стартираме проект с такъв мащаб, без предварително да тестваме както самия блокчейн, така и интелигентните договори. Това трябваше да се направи стъпка по стъпка, като се запази известна степен на контрол в началото и се разхлаби към разширяването.

Но ако погледнем безпристрастно на този случай, архитектурата на интелигентните договори и публичният консенсус попречиха на хакер да се измъкне с грабежите. В крайна сметка не само всички получиха всичките си пари обратно, но някои дори спечелиха от търговия с монети ETH, DAO и ETC. Бихме ли се доверили на blockchain сега повече от SWIFT, ако сравним този “блокчейн дискредитиран” $ 60 млн. DAO хак с $ 81M хак на Централната банка на Бангладеш, който се случи няколко месеца по-рано? Възстановени ли са някога тези средства?

Бъдещето на Ethereum и Classic

Пр.н.е.: След хард форка имаше разцепление в общността. Повечето членове отидоха с вилицата и малцинство формира алтернативния Ethereum Classic. В бъдеще бихте ли помислили да предлагате услугите си и на членове на общността Ethereum Classic? Защо?

EP: Ако ETC общността прояви интерес, ние не виждаме проблеми да го приспособим. Въпреки това не сме чували за никакви символни дейности в класически лагер, което означава, че няма какво да се анализира. Нашият проект е основно за жетони.

Пр.н.е.: Какво е вашето мнение за протокола Casper и как мислите, че ще се получи преминаване от PoW към PoS на Ethereum?

EP: В перспектива вярваме, че такъв превключване е необходим. Но в началото не бихме искали да видим преход към Каспър в реалната мрежа. Досега нямаше успешни прецеденти за използване на PoS на публични блокчейни, тъй като това е трудна и рискована задача. В същото време централизацията на миньорите в PoW също не е идеалното решение, затова е необходим Casper. Ако преходният екип ще успее да го направи стъпка по стъпка, бавно увеличавайки капитализацията на мрежата, това би било идеален случай. (Обърнете внимание, че Testnet няма да работи, тъй като по него няма реални пари).

Ethereum в бъдещето и нашето взаимодействие с него

Пр.н.е.: Според вас как ще изглежда екосистемата Ethereum след 2 или 3 години?

EP: Изглежда, че първата вълна на „хип“ на блокчейн се оттегля и сега сме готови да докажем тази технология. Наистина е страхотно да видим как голям бизнес и банки одобряват Ethereum чрез създаване на Ethereum Enterprise. През следващите 2-3 години трябва да видим повече бизнес приложения и проекти, изградени на базата на Ethereum, допринасящи за нарастващата му популярност. Надяваме се масовото приемане да се случи в рамките на 3 до 5-годишния хоризонт след подобряване на технологичните основи, постъпване на повече инвестиции и най-важното, стартиране на традиционни финансови продукти и услуги в Ethereum. Краудфандингът, краудлендингът, краудсиндингът, децентрализираната валутна търговия, p2p трансграничните парични преводи трябва да бъдат често срещани финансови дейности в световен мащаб.

Пр.н.е.: Как мислите, че Ethereum ще промени поведението ни като потребители на стоки, услуги и информация?

EP: Вече виждаме, че IoT и блокчейн технологиите се сливат, за да осигурят по-добро управление на веригата на доставки и произход в стоките, които консумираме ежедневно. Услугите, особено в разплащанията, и информационната индустрия също ще претърпят някои смущения. Финансовите институции, старомодните платформи за краудфандинг и нотариалните услуги вече трябва да следят какво се случва в света на блокчейн.

Ethereum и класически финанси

Пр.н.е.: Как Ethereum ще промени инвестициите и класическите финанси?

EP: Вече наблюдаваме огромни промени, които се случват в пространството за инвестиции. ICO като иновативен инструмент за набиране на средства вече наруши класическия инвестиционен модел. Най-много промени и приложения ще видим при трансгранични парични преводи, микроплащания, краудзастраховане и търговско финансиране. И ще има нужда от аналитичен инструмент като Ethplorer, който да предоставя на потребителите данни в реално време.

Натисни тук за да проверите Ethplorer.

Previous Post
Bitcoin Cash Fork e o paradoxo de Newcomb
Next Post
Основните характеристики на онлайн казино софтуера