15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Интервю с Grantcoin

грант за представено изображение

Grantcoin е криптовалута, създадена, за да помогне на света да стане по-добро място. Той се разпространява от организация с нестопанска цел сред хора, фирми и организации, които са устойчиви, социално и екологично отговорни. Имахме възможност да ги интервюираме, да проверим какво имат да кажат за криптовалутата и къде се насочва.

Какво ви накара да станете вярващи в криптовалута?

Grantcoin: Още от финансовата криза от 2008 г. търся решения на проблема с твърде многото богатство и власт, концентрирани в ръцете на няколко големи инвестиционни банки с печалба, които доминират в световната икономика. Когато американското правителство спаси банките, причинили катастрофата, като им осигури трудно спечелените пари на обикновените данъкоплатци, които бяха наранени от безотговорните действия на банките и не направиха нищо, за да помогнат на невинните жертви, ми стана ясно, че финансовите реформата ще трябва да дойде от самите хора, а не от политици, които се финансират предимно и обслужват интересите на големите пари.

За първи път чух за биткойните през 2012 г. и бях заинтригуван от идеята за алтернативна валута, която позволява транзакции без национални граници и не се пуска в обращение чрез банковата система. Когато Биткойн излетя през 2013 г., се заинтересувах сериозно и се включих в криптовалутното пространство и започнах да изучавам различните активи и платформи, създадени с мрежа от партньори и публична книга. Стигнах до извода, че криптовалутата предлага на хората най-голям потенциал да създадат работеща алтернатива на корумпираната от правителството финансова система. Вместо да губим времето и енергията си да се оплакваме от съществуващата система и да чакаме бъдещите сили някой ден да видят светлината и да я променят, ние можем да създадем по-добра система точно сега. Със силата на технологията с отворен код, вместо да „окупираме“ Уолстрийт, ние, хората, можем да я заменим.

Разкажете ни малко за какво става дума в фондация Grantcoin.

Grantcoin: Фондацията Grantcoin е първата организация с нестопанска цел, която разпространява криптовалута, която е специално създадена, за да помогне за създаването на по-справедлива и устойчива икономика. Grantcoin, както подсказва името, е паричен жетон, основан на безвъзмездна финансова помощ. С други думи, Grantcoin е валута, която се разпространява в обращение като безвъзмездна помощ за достойни получатели, базирана не само на това колко печалба могат да генерират, но и за общественото благо. Това е за разлика от фиатната парична система, базирана на дълга, при която банките с нестопанска цел издават валута като заеми на всеки, от когото могат да извлекат най-голяма печалба, независимо от каквито и да било други стойности, като начисляват лихва върху дълговете във валутата, която банките самите те са създадени.

Фондацията Grantcoin дава безвъзмездни средства за Grantcoin, за да възнагради и стимулира бизнеса, който носи социална и екологична отговорност. Също така даваме безвъзмездни средства за благотворителни организации и организации с нестопанска цел, които се вписват в нашите ценности за устойчивост и за хора, които правят света по-добър. Количествата на Grantcoin са запазени за разпространение във всяка страна по света според населението, така че ще има справедливо разпределение на богатството. Хората във всяка нация и общност по света могат да сформират свързани групи, които да разпространяват Grantcoin на квалифицирани получатели, където живеят, като местни малки предприятия, които балансират интереса на печалбата с нуждите на хората, тяхната общност и околната среда на нашата планета. Само фирми, които се съгласят да приемат Grantcoin като начин на плащане от клиентите, ще имат право да получат безвъзмездни средства във валутата, така че това ще увеличи икономическата екосистема на Grantcoin.

С какви трудности сте се сблъсквали при създаването на Grantcoin?

Grantcoin: Най-важните предизвикателства, с които сме се сблъсквали досега, са технологичните. Повечето висококвалифицирани разработчици в криптовалутното пространство вече имат свои собствени проекти, по които работят, така че е трудно да привлечете таланти от страна на технологиите. Имаме много талантлив екип от страна на бизнеса и организационното управление на нещата, но засега разработчиците ни имат ограничен опит или ограничено време. Аз лично имам известен опит в развитието и съм научил много, за да подобря уменията си за този проект, и с помощта на друг доброволец от Grantcoin, който има силен професионален опит в back-end разработката и е работил над друга криптовалута преди, успяхме да се направят основните неща, необходими за стартиране на Grantcoin със солидна кодова база, десктоп и портфейли за Android и дори някакво ниво на интеграция с платформата Ripple Trade, за да се даде възможност за директна търговия с фиатни валути. Знаем обаче, че бихме могли да направим много повече, за да превърнем Grantcoin в една от водещите криптовалути, ако успеем да привлечем повече помощ за развитие.

Какво е на хоризонта за Grantcoin?

Grantcoin: Започваме да работим върху магазин за електронна търговия, където хората ще могат да купуват продукти, произведени от социално и екологично отговорен бизнес, използвайки щатски долари, биткойн или Grantcoin. Търсим да създадем бак бот за насърчаване на микро-безвъзмездните средства на Grantcoin в социалните медии. Ще работим по създаването на приложение за портфейл за iPhone и подобряване на портфейлите ни за смартфони. Също така разглеждаме създаването на програма за разпространение на стари смартфони сред бедните, която би била предварително заредена с портфейл Grantcoin и монети. Минен ще бъде поетапно премахнат и Grantcoin ще се превърне в валута за доказателство за заложеност по-късно тази година, което ще позволи на небанковите да използват приложението за портфейл за Grantcoin като еквивалент на лихвоносна спестовна сметка.

Как могат хората да се свържат с Grantcoin?

Grantcoin: Търсим помощ за технологично развитие, графичен дизайн, видеоклипове, маркетинг и работа в мрежа, превод от английски на други езици и създаване на национални и местни групи Grantcoin за разпространение на валутата сред достойни получатели по целия свят. Доброволческите награди са достъпни за всеки, който помага. Ако се интересувате да се включите, моля посетете grantcoin.org и се свържете с нас чрез тази страница: http://www.grantcoin.org/contact/

Къде виждате криптовалутата след 5 години?

Grantcoin: Бъкминстър Фулър пише: „Никога не променяте нещата, като се борите със съществуващата реалност. За да промените нещо, създайте нов модел, който прави съществуващия модел остарял. ” Точно това могат да направят активистите за реформа на финансовата система с криптовалутата. Но не просто криптовалута. Повечето от тях са зле проектирани от социално-икономическа гледна точка и няма да стигнат до широката общественост. Повечето хора, ако някога ще преминат към радикално нова форма на пари, ще изберат валута, която дава власт на хората и насърчава икономика, която работи за всички, а не модел, основан на алчност и трупане на капитал. Повечето криптовалути, които съществуват днес, вероятно няма да продължат дълго, точно както много от стартъпите на dot-com през 90-те, но няколко ще променят света.

Ние вярваме, че Grantcoin има дългосрочната визия, цел и план да се превърне в една от най-убедителните алтернативни валути, създавани някога, която може да разшири обхвата на криптовалутата до нова аудитория и пазари и да направи много добро в света. Вярваме, че изумителният потенциал на равнопоставената финансова технология ще бъде използван добре от хората на съвестта, за да се даде възможност за мирна и неполитическа икономическа революция, за да се намали силата на банковата плутокрация и да се върне властта над парите. ръцете на хората. Както пише Томас Джеферсън, „емисионната власт [на парите] трябва да бъде взета от банките и възстановена на хората, на които те принадлежат правилно“. Всичко това може да бъде постигнато чрез свободата на избора на хората да използват валути и финансови платформи, които са етични и устойчиви, вместо тези, които се основават на корупция и експлоатация. След пет години, ако достатъчно хора направят това, което можем и трябва, бихме могли да гледаме назад на днешната фиатна валутна система като на остаряла реликва от позлатена епоха, която ние, хората, решихме да преминем към бъдещето на паричната демокрация и равни възможности за всички.

Гледайте това видео, за да научите за Grantcoin:

Previous Post
Bitcoin Cash Fork e o paradoxo de Newcomb
Next Post
Основните характеристики на онлайн казино софтуера