15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Как да оцелеем BIP148 Предстоящият биткойн UASF

Как да оцелеем BIP 148

Има много объркване относно това какво означава BIP148 за всеки потребител на биткойн, какво е UASF и как цялата тази промяна ще се отрази на мрежата на биткойн. За да се обясни как ще се справи цялата система при промените, които ще преминат на 1 август 2017 г., е необходимо да имате известна степен на яснота какво всъщност ще се случи. След това ще бъде възможно да се прецени какво е заложено за всеки вид актьор. Само тогава всеки ще може да реши какво трябва да направи, за да оцелее BIP148, биткойн UASF.

Какво ще се случи под BIP148?

Първата стъпка, която трябва да следваме, за да стигнем до мястото, където всички искаме да стигнем – какво ще се случи с монетите ми – е да разберем какво е BIP148. BIP148 е активирана от потребителя мека вилица, оттук нататък наричана UASF. Най-основното разбиране, което някой трябва да има за това UASF е, че ще активира SegWit чрез затягане – следователно, мека вилица – на мрежовите правила. Това е възможно, защото над 80% от възлите са сигнализирали за SegWit, което означава, че преобладаващото мнозинство от икономическите участници в мрежата на биткойн са в полза на SegWit.

Бързо обобщение: Много хора са с впечатлението, че хеш мощността, т.е. майньорите контролират биткойн мрежата. Всъщност възлите са тези, които имат право на глас. Възлите разпространяват транзакции; следователно те действат, за да ги проверят във всеки добит блок. Тези блокове трябва да отговарят на същите правила, под които работят възлите. Това създава баланс на силите между майнери и възли. Няма да разберем как работи този баланс на силите, защото всичко, което искаме да направим тук, е да ви кажем как да оцелеете BIP148.

Икономически дейци

Когато преобладаващото мнозинство от икономическите участници – които са пълни възли – налагат затягане на правилата, те принуждават ръката на миньорите. BIP148 обръща таблицата върху миньорите, като им казва, че възлите ще се активират и ще започнат SegWit налагане от определена дата нататък, използвайки съвместими блокове от миньори, които приемат промяната. Миньорите, които се придържат към тази промяна, ще трябва да продължат да изграждат веригата въз основа на съвместими блокове от този момент нататък.

Всички тези промени ще преминат на 1 август 2017 г., въпреки че има шанс – поне теоретичен – никой от миньорите да не следва възлите. Това може да спре активирането на SegWit на неговите песни и може да доведе до по-дълъг процес на мащабиране. Независимо от това, сценарий, при който зад UASF няма мощност за добив, е най-малко вероятният сценарий от всички тях. По всяка вероятност добивната мощност ще се колебае и ще се утаява навсякъде между малко над по-голямата част от сегашната мощност или малко под 51%.

Краткосрочни стимули

Това ще създаде краткосрочни стимули за повече миньори да се присъединят към мрежата, като същевременно ще създаде някои неудобства. Биткойн мрежата може да изостане от целта от 10 минути на блок за няколко седмици, забавяйки транзакциите, докато мрежата не се пренасочи. Това може също да създаде стимули за миньорите да атакуват мрежата, но в крайна сметка тези миньори ще спечелят повече от поставянето на мощта си за добив зад UASF, отколкото чрез атака срещу нея. Рационалните икономически субекти, търсещи печалба, няма да рискуват с пирова победа. Към момента е ясно, че всеки трябва да направи корекции, за да оцелее BIP148.

диаграма отгоре графика-2

източник: http://www.uasf.co/

И така, как да оцелея BIP148?

Сега, когато знаем какво ще се случи и какво може да се случи на най-основното ниво, можем да идентифицираме заплахи и възможности. Това ще ни позволи да направим необходимите корекции, за да оцелеем BIP148. Нека започнем със заплахите:

  • Има шанс миньорите да добият блокове, които ще останат сираци, защото ще бъдат оставени извън веригата след UASF; те няма да бъдат съвместими с новите по-ограничителни правила.
  • Възлите, които не са готови за BIP148, няма да могат да комуникират правилно с преобладаващото мнозинство от възли, които вече са сигнализирали за SegWit.
  • Миньорите, които продължават да копаят по веригата преди UASF, ще имат затруднения при продажбата на своите монети.
  • Трябва да се очакват колебания в цените на биткойн. Има голям шанс транзакциите да се забавят в продължение на дни или дори седмици, преди да се увеличат, така че цените могат да намалят.

Тези заплахи означават различни неща за различните участници. Всеки, който има дял обаче, трябва да анализира ситуацията и да разбере как инвестираният им капитал може да оцелее BIP148. Правилният анализ на ситуацията ще разкрие възможности за мнозина и най-малкото ще позволи на всички участващи да пазят средствата си в безопасност. Ето възможностите:

  • Ако мрежата се забави, докато трудността на копаенето не се пренасочи и блоковете се върнат към скоростта 1 на 10 минути, ще има възможности за закупуване, защото цената трябва да спадне.
  • Може дори да има моментни възможности за миньори, които не разполагат с най-новото оборудване за добив, ако скоростта на хеширане на веригата след UASF значително спадне.

Оцеляване отвъд капитализирането на възможностите

Независимо от това, тези възможности не са достъпни за всички потребители на биткойн. Всъщност много от нас са просто прости потребители, които разчитат на услуги на трети страни, за да държат нашите монети. Най-много има някои от нас, които са инвестирали това, което считаме за значителна част от наличния ни капитал, защото вярваме в концепцията за биткойн, но не сме технически хора. За нас BIP148 заплашва да унищожи трудно спечелените ни монети.

За щастие имаме цели 2 месеца, за да го разберем. След като разбрахме как работи UASF, какво ще направи със системата и какви са заплахите, можем да започнем да работим по настройване, за да оцелеем BIP148. Ето какво трябва да направим, за да защитим нашите монети и да продължим да инвестираме в биткойн:

  • Това е мека вилица, с други думи затягане на правилата. Ако не се реализира, средствата ни трябва да бъдат в безопасност във всеки случай. Мащабирането просто ще отнеме повече време.
  • Трябва да се уверим, че контролираме нашите частни ключове, или ако използваме услуги на трети страни за това, трябва да се уверим, че те поддържат BIP148.
  • Ако контролираме нашите частни ключове и изпълним пълен възел, трябва да настроим нашия възел да поддържа BIP148.

Свържете се с вашия портфейл или доставчик на услуги на трети страни

Най-основното нещо, което всички ние трябва да направим, е да се свържем с нашата услуга за портфейли и да попитаме дали те поддържат BIP148. Ако го направят, нашите монети трябва да са в безопасност. Ако не го направят, трябва да помислим да поемем контрола над нашите частни ключове или да преминем към портфейл, който поддържа BIP148. Някои потребители може да се изкушат да разгледат списъците с портфейли, борси и други услуги, които поддържат BIP148, и да разчитат на информацията в тези списъци. Въпреки че списъците са полезни и има експерти, които ги съставят, по-добре е да се свържем с нашите доставчици на услуги независимо.

Ако оцелеем BIP148, какво следва?

След като покрием всички основи, може да поискаме да разгледаме други възможности. Има голям шанс да оцелеем BIP148 и нашите монети ще бъдат в безопасност, ако покрием нашите бази, но можем да направим и повече от това. Анализът на пазарите и намирането на правилната точка за закупуване на повече монети, ако има спад в цената или хеджиране на риска чрез други инвестиции, докато мрежата има стабилна печалба, са две възможности, които трябва да обмислим. Всеки потребител, който може да измисли правилна стратегия за хеджиране, въпреки липсата на технически познания, не само ще оцелее BIP148, но и ще процъфти след това.

Така че, уверете се, че сте готови по-рано. Не чакайте до последната минута, за да се приготвите да оцелеете BIP148, за да можете да се възползвате от оставащото време, за да изградите стабилна стратегия, която ще ви позволи да използвате възможностите, които UASF ще създаде. Ние ще ви предоставяме актуална информация за ситуацията постоянно, за да ви помогнем, и ще продължим да добавяме повече информация към тази страница, когато тя стане достъпна. Също така ще използваме нашия бюлетин, за да изпращаме всякакви специални известия относно BIP148, така че не забравяйте да следите.

Previous Post
Entrevista com Ubex
Next Post
Пристрастието доминира в нововъзникващата биткойн регулация в Колумбия