15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Полибий: Първата изцяло цифрова банка

Полибиус изцяло цифрова банка ICO

В ерата на биткойните и при традиционните банки, предлагащи услуги за интернет банкиране, би било трудно да се мисли за напълно цифрова банка, която да е първата в своя клас. Но ключът е в концепцията. Нито една традиционна банка не е напълно цифрова, дори ако предлага интернет банкиране. От друга страна, биткойнът не предлага вида банкови услуги, които предлагат традиционните банки, въпреки че е изцяло цифров. Точно към този пазарен сегмент е насочен Polybius. Полибий ще се превърне в първата изцяло цифрова банка, затова интервюирахме ръководството й, за да видим как ще го направят.

Характеристики, които правят Полибий уникален

Биткойн преследвач: Полибий има за цел да изгради първата напълно цифрова банка, достъпна отвсякъде по света. По какво се различава това от основните функции, които Bitcoin Network предоставя на своите потребители?

Полибий: Биткойн мрежата, както и всяка друга мрежа за криптовалута, все още не е в състояние да се впише напълно в регулаторната и правна среда, за да бъде напълно съвместима с многобройни закони и директиви. Освен това мрежата на биткойн просто позволява плащания. Други услуги на трети страни предлагат допълнителни инструменти като портфейли или заеми, но въпросът за доверието винаги е налице, когато портфейлите се „хакват“ и хората губят всичките си пари.

Вдъхновение зад Полибий

Пр.н.е.: Защо решихте да финансирате инициативата Polybius чрез ICO?

PB: Основната технология, Digital Pass, е следващата ни стъпка към естонския eID, която искаме да предложим на хората в Европа (и да се надяваме един ден – на останалия свят). Нуждаем се от хора, които да си сътрудничат с нас, и се нуждаем от тяхната подкрепа, за да разработим инструмент, който биха използвали ежедневно. Чрез ICO ние можем не само да посягаме към инвестиции, но и да се рекламираме чрез различни медийни канали, изграждайки потенциалната си клиентска база, след като проектът стартира.

Полибий и пуристи

Пр.н.е.: Как ще се справите със съпротивата на пуристите на криптовалутите, които ще твърдят, че централизирането на фондовете и доверието на трета страна е точно това, което криптовалутата има за цел да промени?

PB: Ние не считаме криптовалутите за съперници по две причини. На първо място е регулаторната среда, която все още не е готова да интегрира напълно криптовалутите в глобалната икономика. Но дори и веднъж да се случи, това всъщност би означавало, че сме в състояние да предложим повече услуги на хората. Все още се нуждаете от портфейли и сметки, които съхраняват вашите средства и лични данни по сигурен и надежден начин. Както видяхме (и не само ние, но и FCA) по време на разклона на Ethereum (случаят DAO), криптовалутите все пак не са толкова надеждни. Силно регулиране от властите създава допълнително ниво на доверие за клиентите, което означава, че не можем да правим каквото искаме и да имаме отговорности за действията си. Освен това Полибий не е просто разплащателна институция. Нашата основна технология Digital Pass не се конкурира с технологиите за криптовалута поради няколко разпоредби за данни, които вече съществуват в Европа.

Банкови такси на Полибиус

Пр.н.е.: Как биха се сравнили таксите на Полибий с банковите такси на традиционните банки, като се има предвид, че всички предложени членове на KYC, регулации и SWIFT ще струват скъпо?

PB: Те няма да бъдат по-високи и всъщност, тъй като премахваме фронт офисите и около 80% от разходите, не бихме изисквали да определяме високи такси. Разходите за членство в SWIFT и картови схеми ще бъдат покрити със средства, събрани по време на ICO.

Разлика между Полибий и традиционните банки

Пр.н.е.: Как Polybius се отличава от традиционните банки, които предлагат и решения за онлайн банкиране?

PB: Полибиус насочва технологията към челните редици на банковия бизнес. Преминаването изцяло в цифров режим носи своите предимства като по-ниски оперативни разходи, по-бърза комуникация и повишена мащабируемост. Разширяването до нови пазарни зони също е по-бързо и по-евтино. Полибий също не е само банково дело. Става въпрос за управление на самоличността и агрегиране на платежни механизми, необходими за електронната търговия.

Полибий и необезпечените

Пр.н.е.: Мислите ли изобщо за финансово включване на небанкираните или смятате, че това не е ролята на Полибий? Ако е така, как предлагате да увеличите процента на финансово включване като глобална банка?

PB: Тъй като „небанковият“ пазар е извън нашия първоначален фокус, все още не сме готови да направим солидни изявления. Вярваме, че с намаляване на оперативните разходи и увеличаване на механизмите за сигурност ще можем да предложим услуги за хора, които не могат да ги използват в момента. Да бъдеш напълно цифров също е добър подвиг, тъй като в много развиващи се страни има повече хора, които имат смартфони, отколкото банкови сметки.

Децентрализирана автономна банка?

Пр.н.е.: Ще бъде ли децентрализирана цялата ви корпоративна структура или фондацията ще вземе всички решения? С други думи, притежателите на символи също са партньори с право на глас или не и ако са, какви са границите на тяхната власт?

PB: Към момента притежателите на токени нямат право на глас. Предлагането на възможности за гласуване заедно с дивиденти чрез нашия Token ще направи невъзможно домакинството на ICO поради правни причини.

Пр.н.е.: Ще дадете ли право на притежателите на акаунти да гласуват и за критични решения?

PB: Не.

Растеж на бизнеса и пазарът

Пр.н.е.: Колко очаквате вашият бизнес да расте в рамките на 2 или 3 години след стартирането на ICO?

PB: След 2 до 3 години планираме да разгърнем напълно нашата екосистема в страните от ЕС-28. Повече подробности за оперативната печалба, общите приходи и печалбата за инвеститорите можете да намерите в нашия бизнес модел на Polybius.io

Пр.н.е.: Как ще предлагате на пазара сметките си на обществеността?

PB: Нашият маркетинг започна с първата ни публикация. Ние вярваме, че докато преминаваме през ICO и привличаме повече внимание, ние също изграждаме нашата бъдеща клиентска база. Нашата основна технология Digital Pass е уникално решение, с което ще създадем ново изживяване за всички хора, които използват Интернет. В крайна сметка това ще бъде технология за улесняване на комуникациите и идентифицирането, която ще стимулира развитието на нови цифрови услуги и инструменти.

Финансови продукти на Полибиус

Пр.н.е.: Кои финансови продукти ще предложите, за да се конкурирате с традиционните банки? Ще предложите ли по-добри условия за заеми и по-добри лихвени проценти за спестовни сметки? Ами инвестиционните сметки, като взаимни фондове или индексни фондове?

PB: Управлението на активи и заемите са сред основните източници на доход за класическите банки. Ние вярваме, че чрез възприемането на по-добри технологии, автоматизация и цифровизация бихме могли не само да намалим разходите и таксите, но и да увеличим скоростта, с която хората получават своите услуги. С Digital Pass ще можем да бъдем по-уверени във всеки клиент, което неизбежно ни позволява да изпреварим това, което предлагат други конвенционални финансови организации. Накратко, всичко е свързано с точкуване, а точкуването е свързано с данни.

Изгледи за Ethereum

Пр.н.е.: Какво мислите, че ще се случи с Ethereum през следващите 2 до 3 години?

PB: Ако успеят да не направят разклонения, както при DAO, те ще изградят достатъчно доверие, за да получат още по-широко приемане. Вярвам, че те могат да повтарят историята на биткойните и да растат над $ 1000 на цена за ETH.

DAO

Пр.н.е.: Къде стоите по въпросите на управлението на Ethereum след хакването на DAO преди около година?

PB: Ние заемаме същата позиция като FCA. Това, което направиха, беше да спасят собствения си капитал, който загубиха в хакването на DAO. Самият хак е резултат от грешка в кода. За мен е лесно да кажа, че не е трябвало да го правят, тъй като моите средства не са били заложени. Да се ​​надяваме само, че фондация Ethereum е научила урока и бъдещите им проекти ще бъдат по-добре проектирани.

ICO на Polybius

Пр.н.е.: Определихте ли вече дати за вашето ICO? Ако го направите, можете ли да ни кажете кога стартирате?

PB: Нашата ICO ще започне на 31 май и ще продължи 5 седмици до 5 юли. Имаме бонуси за ранни птици, които можете да видите на Polybius.io

Previous Post
Bitcoin Cash Fork e o paradoxo de Newcomb
Next Post
Основните характеристики на онлайн казино софтуера