15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Интервю на Cashaa: Пазарът за парични преводи с нулева такса

Каша

Cashaa е peer to peer пазар, позволяващ парични преводи с нулева такса чрез съпоставяне на податели на пари с сделки за търговия с криптовалута. Cashaa стартира към края на януари 2017 г., започвайки с трансфери в Индия и Нигерия. Негов основател и главен изпълнителен директор е Кумар Гуарав, който е и председател на Auxesis Group. Cashaa е базиран в Level39, Лондон, и е класиран като един от топ 100 стартиращи Blockchain на # 41. Ето нашето интервю с Кумар Гуарав.

Какво представлява Каша??

Биткойн преследвач: Cashaa предлага парични преводи в брой по целия свят, използвайки криптовалути, базирани на блокчейн, и инвеститори в криптовалута като посредници. Как ви хрумна тази идея и защо започнахте да я развивате?

Кумар Гуарав: Хората, изпращащи пари вкъщи, създават пазар за над 550 милиона долара годишно, а сегментът за прехвърляне на пари в брой все още не се обслужва от новите технологии. Докато пътувах, трябваше да изпращам пари и да обмислям как да реша проблема, като все още трябва да използвам услуги като Western Union, където средният потребител плаща 15% такси, докато Bitcoin вече съществува от известно време и сега има 20 милиарда USD от Пазарна капитализация, но не успя да реши проблема на обикновените потребители. Затова измислих идеята за P2P пазар, който да съчетава подателите на пари с търговци на криптовалута, които уреждат местните плащания, докато продават и купуват криптовалута в международен план. По този начин, вместо да станем зависими от един доставчик, можем да имаме няколко независими търговци, които наддават и дават на криптовалутата нова цел с повече предимства.

Изграждане на мрежа от търговци

Пр.н.е.: За системата, с която предлагате да работите, разчитате много на мрежа от хора. Как да изградите тази мрежа?

КИЛОГРАМА: Тъй като Cashaa е изграден от Auxesis Group, която е активна в сферата на блокчейн и криптовалутите в Индия от 3 години, ние избрахме да започнем с трансфер в Индия и да включим съществуващите ни връзки.

След това в допълнение изградихме търговската мрежа за повече от половин година, преди да стартираме Cashaa. Често срещаме местни предприемачи и биткойн евангелисти, които вече са искали сами да изградят такава услуга за своята страна или които са добре свързани на местно ниво, но които са намерили само подходяща възможност, включително съществуващ екип и съществуващ продукт, който сега е в нас.

За да увеличим обхвата и да дадем на клиентите избор, ние също така ще си партнираме със съществуващите доставчици на ликвидност като Bitcoin борси и Bitcoin доставчици на банкомати. За да стигнем до повече изпращачи на пари в брой, разговаряме с лидери на общността и местни магазини, които до момента предлагат Western Union и свързани услуги и които вече могат да предложат нашата услуга за клиенти, изпращащи пари до Нигерия и Индия. Нещо повече, създадохме печеливш модел както за нашите потребители, така и сега набираме средства, за да започнем нашата комуникация.

Доверени трети страни

Пр.н.е.: Как гарантирате, че хората в тази мрежа са надеждни?

КИЛОГРАМА: Имаме екип за спазване, който се грижи за KYC и да се увери, че нямаме лоши актьори. Нещо повече, тъй като това е социално приложение, ние имаме система за репутация за всички участващи. Търговците могат също да импортират репутацията си от Localbitcoins. Подателите на пари също имат избор да отидат в нашите машинно базирани системи или в местните ъглови магазини в тяхното населено място или да посетят точки за срещи на Cashaa, инсталирани от нас. Безопасността идва и от вградената технология, която създава ескроу за всяка транзакция, при която търговците първо трябва да изпратят цялото количество криптовалута, преди той да получи подробности с кого да се срещне, за да събере пари.

Cashaa предлага сигурност

Пр.н.е.: Как осигурявате средствата, които хората превеждат чрез услугите на Cashaa, за да гарантират, че ще стигнат до своите получатели?

КИЛОГРАМА: Разполагаме с вградена система за депониране, която гарантира доставка и покрива различните рискове. Има различни сценарии, когато нещо може да се обърка. Имаме обединяване на търговци, алтернативни търговци, супер трейдъри, които се справят със ситуации въз основа на проблем. Светът е видял предимствата от споделянето на приложения, които са печеливша за всеки участник, като Airbnb, Uber и т.н., и като средностатистически потребител обикновено искаме само най-добрата услуга. Разбира се, има някои лоши актьори и за това имаме специална 24-часова поддръжка на линия за помощ, за да помогнем на хората. Също така изградихме екип от хора, които са на място за извънредни ситуации, при които парите са повече от номинала им и по-бързата доставка може да помогне да се постигне това.

Парадоксът на Каша

Пр.н.е.: За ентусиастите на криптовалутите идеята, която предлага Cashaa, е малко парадоксална. В края на краищата, криптовалутите са всичко за P2P трансфери без доверена трета страна. Как да преодолеете тази концептуална пропаст?

КИЛОГРАМА: Пренасяме предимствата на криптовалутата за масите, които не я използват. Поради този процес огромна ликвидност идва от некрипто потребителите. Нашите търговци са напреднали потребители, които са приели криптовалути, като им обясняват, че чрез Cashaa те имат повече възможности не е ракетна наука. Но тъй като ние също създаваме повече търговци, имаме мениджъри на общността и обяснителни видеоклипове, които да обясняват всеки процес. Накрая имаме нашата 24 × 7 поддръжка, за да обясним дали нещо не е ясно.

Области на растеж

Пр.н.е.: В кои области на света очаквате да видите, че услугата ви ще се използва най-много?

КИЛОГРАМА: Той може да се използва за прехвърляне от всеки високоликвиден към всеки биткойн пазар с ниска ликвидност, което ни позволява да вземем част от печалбата на търговците и да предложим безплатно нашата услуга на подателя и получателя на пари. Освен Индия и Нигерия, очакваме и Близкия изток & Югоизточна Азия да бъде една от следващите области, на които си струва да се съсредоточим, тъй като има няколко големи страни получатели, в които имаме и висока търговска активност.

Пр.н.е.: Cashaa има ли предпочитание за криптовалута? Ако да, кой и защо?

КИЛОГРАМА: Понастоящем всички наши търговци са търговци на биткойн досега, тъй като преди да разработим Cashaa, започнахме с тестване на платформа за търговия с биткойни, Btc2Bid, където през първите 90 дни получихме над 7000 търговци от 119 държави и 97 местни валути, които прехвърлиха над 1 милион долара . (Нашите текущи номера могат да се видят тук.) Платформата обаче е технологично агностична и не изисква никаква специфична криптовалута. В момента стартирахме с биткойн и сме в процес на интегриране на алткойни.

Бъдещи перспективи

Пр.н.е.: Как виждате Cashaa да расте през следващите 2 до 3 години?

КИЛОГРАМА: За тази година ще се съсредоточим само върху Индия и Нигерия. Индия е най-големият получател в света, а Нигерия е най-големият получател в Африка. По-късно тази година ще включим банкови преводи. За да се разрастваме по-късно, ние вече редовно се обръщаме към хората от цял ​​свят с молба да стартираме в тяхната страна. За да изберем, ще трябва да видим къде има достатъчно криптовалутна общност, която може да бъде обединена, за да изгради инфраструктура на Cashaa, за да осигури бърза доставка на пари в брой или банков превод.

Пр.н.е.: Обмисляте ли възможността държавите да демонетизират и цифровизират валутите си напълно в бъдеще? Как може Cashaa да работи при такъв сценарий?

КИЛОГРАМА: Дигитализирането на националната валута няма да спре паричните преводи, Cashaa е пазар за парични преводи, който след това ще се използва само за банков превод. Хубавото е, че ще имаме цялата наша клиентска база, използвана в миналото за изпращане на пари в брой, да се премести в банкова сметка за изпращане на пари. Вече трябваше да се справим с демонетизацията в Индия, което ни накара да въведем пари в брой за банков превод още сега, което първоначално беше планирано едва за по-късно тази година. Следващият месец освобождаваме опцията ни за банков превод.

Каша и биткойн

Пр.н.е.: Биткойнът е най-широко използваната криптовалута там, но въпреки това се сблъсква с много странични ветрове по време на транзакции поради различни технически проблеми – размер на блока и подобни. Какво мислите, че ще се случи с тези технически / политически проблеми в биткойн мрежата в близко бъдеще?

КИЛОГРАМА: Cashaa не зависи от бъдещето на Bitcoin. Ние сме неутрални спрямо криптовалутите и изграждаме вътрешна Inter Ledger, за да дадем възможност на съвпадащи търговци на различни криптовалути и да ни дадем възможност да използваме коя нова криптовалута може да стане популярна.

Previous Post
Bitcoin Cash Fork e o paradoxo de Newcomb
Next Post
Основните характеристики на онлайн казино софтуера