15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Интервю на Humaniq: Предоставяне на банкови услуги на необезпечени

Валута Humaniq за необезпечените

Светът има милиарди хора, които нямат достъп до банкови услуги. За да се насладят на повечето от това, което мнозина от нас приемат за даденост, като купуване и продажба на продукти и услуги на който и да е портал или уебсайт, хората трябва да имат някаква банкова услуга. Едно от потенциалните приложения на биткойн е именно да позволи на хората да действат като свои собствени банки чрез услуга за паричен превод P2P. Биткойнът обаче не е постигнал степента на въздействие, необходима, за да позволи на значително количество небанкови хора да станат свои собствени банки. Humaniq се стреми да преобърне тази реалност, използвайки по-развит токен – в мрежата Ethereum -, който се фокусира изключително върху решаването на този проблем. Токенът Humaniq – HMQ – беше пуснат наскоро на ICO, затова решихме да интервюираме разработчиците, за да разберем по-добре как ще работи тяхното решение.

Основи на Хуманик

Биткойн преследвач: Как започнахте да работите по Humaniq и кога разбрахте, че можете да разрешите целия проблем с достъпа до финансови услуги за необезпечените?

Хуманик: Осъзнаването на предизвикателствата, пред които са изправени банковите хора в света, дойде при мен след интервю с Виталик Бутерин, който вече много мислеше за решаване на проблемите на крипто & глобални икономики чрез включване на небанковите райони. След няколко месеца идеята придобива точна форма: банкирането на Humaniq 4.0, мобилно приложение с 3-стъпков биометричен идентификатор, и като следствие – еднаквото излъчване на HMQ токени сред потребителите.

Пр.н.е.: От бялата книга можем да видим, че всеки може да произведе определено количество токени само чрез регистрация, провеждане на някои изисквания за удостоверяване на самоличността и насочване на приятели. Количеството символи, които всеки даден човек може да създаде, е ограничено. Как ще изглежда икономиката, базирана на Хуманик, когато достигнете пик на създаване на токени?

HM: Според нашите изчисления, докато издаването на нови токени за потребители спре, стойността на мрежата на Humaniq ще бъде огромна. Основни услуги и социални мрежи ще се присъединят към проекта. Те ще предлагат награди за дейностите на потребителя. Очакваме този успех, защото Humaniq ще се превърне в първата база данни в света, състояща се от реални хора, а не от ботове, благодарение на биометричните идентификатори, които пречат на един човек да създава множество акаунти.

Разбиране на Humaniq и икономиката зад него

Пр.н.е.: Ако погледнете Humaniq от класическа макроикономическа перспектива, бихте ли казали, че Humaniq икономика е инфлационна или дефлационна? Защо?

HM: Humaniq използва дефлационен икономически модел. Обмисляхме възможността за безкраен проблем, но накрая решихме да го избегнем. Осъзнаваме, че до края на деня може да се сблъскаме с някои проблеми с кредитите. От друга страна, депозитите и застраховките ще бъдат много по-лесни за изпълнение. Погрешно е да мислим, че хората, които не са в банка, не знаят как да спестят парите. Проблемът е, че всичките им спестявания се обезценяват твърде бързо, поради девалвация на валутата.

Пр.н.е.: Биткойн и други криптовалути може да е трудно за много хора да разберат. От друга страна, вие твърдите, че Humaniq може да е трудно за ентусиастите на криптовалутите да разберат. Как можете да преодолеете тази празнина?

HM: Наистина не разбирам защо някой иска да разбере във всеки детайл как работи Humaniq. Повечето хора, които летят със самолети, нямат никаква представа за това как работят двигателите. Ето защо разработваме приложение, което е разбираемо дори за потребители, които не могат да четат

Ключът е, че приложението ще бъде лесно за използване. Биометричен идентификатор за регистрация и проверка на транзакции и интерфейс, базиран на изображения, а не на текст, което прави много лесно и евтино въвеждането на приложението в региони и страни с широки вариации в писмените езици и грамотността.

Разглеждане на проблеми, свързани със сигурността

Пр.н.е.: Как работи защитата в мрежата Humaniq, базира ли се всичко на съпротивлението на Ethereum срещу заплахи като 51% атаки?

HM: Да, Humaniq е базиран на Ethereum проект. Използваме готовите решения за сигурност, налични в момента за Ethereum. Ние вярваме, че Ethereum е много обещаваща мрежа по отношение на развитието.

Пр.н.е.: Как защитавате потребителите на Humaniq от кражба на самоличност?

HM: Това е един от най-често задаваните въпроси. Сигурността ще бъде осигурена от AI невронни мрежи, съчетани с блокчейн транзакции. За по-добра безопасност сляп подпис & Sharding може да се приложи. Вече започнахме да качваме кода на Github и ще продължи да прави това, така че хората, които се интересуват от проекта, да могат да споделят своите мисли с нас.

Инвестиране в Humaniq и бъдещи перспективи

Пр.н.е.:Как можете да убедите потенциален инвеститор в ICO с ограничени ресурси да инвестира в ICO на Humaniq, за разлика от друг проект? Как да намалите алтернативните разходи, пред които е изправен инвеститорът?

HM: Нашият проект наистина е революционен. Не съм наистина сигурен, че може да се сравни с други. Humaniq не може да бъде сравнен нито с платформата на проекта Wings, нито с компанията WeTrust, която изглежда има същата цел като нас, но не предлага никакви нови технологични решения.

Как да осигурим нарастване на разходите на маркера? Законът на Metcalfe гласи, че стойността на телекомуникационната мрежа е пропорционална на квадрата на броя на свързаните потребители на системата. На по-прост език, колкото по-голяма е мрежата, толкова по-ценна е тя. Нашата мрежа ще расте много бързо благодарение на нашия революционен модел на емисии.

Пр.н.е.: Кои големи пробиви виждате, че Humaniq постига през първите 2 до 3 години след края на ICO?

HM: Ще продължим да работим по всякакви правни проблеми в развиващите се страни, интегрирайки виртуални карти, стартиращи компании FinTech и децентрализирана архитектура R&Г. Ще разпространим нашите услуги във всички основни небанкови региони и ще започнем да си сътрудничим с местни предприемачи, които ги въвеждат в глобалната икономика. Вярваме, че до 2019 г. участието на европейския бизнес в нашия проект ще бъде в етап на експоненциален растеж.

Цени на осиновяване

Пр.н.е.: Кои са най-големите пречки пред по-високия процент на осиновяване на Humaniq?

HM: Най-голямата пречка за развитието е мащабируемостта на мрежата. Една история е, когато Blockchain се използва от 10 милиона потребители, а съвсем друга, когато сумата отива в стотици милиони. Както много други, ние очакваме с нетърпение Ethereum да премине към по-бърз PoS алгоритъм.

Пр.н.е.: Кои региони / държави смятате, че ще водят по отношение на приемането на Humaniq?

HM: За бързо развитие в небанковите региони създаваме мрежа на местните посланици на Humaniq. В момента ние развиваме тези мрежи в Африка и Индия.

Пр.н.е.: Смятате ли, че ако вашият проект успее, той ще се сблъска с противопоставяне от страна на правителствата, тъй като по същество ще замени правителствените регулирани / контролирани / преглеждани икономики?

HM: Опитваме се да направим системата възможно най-отворена. Готови сме за сътрудничество с местните власти, без да нарушаваме правата на потребителите. Някои от нашите посланици вече започнаха да установяват отношения с правителствата на своите страни.

Пр.н.е.: Може ли Humaniq да бъде потенциално кооптиран от някоя мощна организация / правителство / група инвеститори?

HM: Разбира се, това не е по-вероятно от който и да е проект за Биткойн. Нашият модел на емисии затруднява отделните инвеститори да завземат големи дялове в проекта след ICO.

Конвертируемост и други услуги

Пр.н.е.: Можете ли да обясните как ще се справите с проблема с конвертируемостта в местна валута, като се има предвид факта, че повечето потенциални потребители на Humaniq използват пари в брой като средство за размяна или дори участват в бартер?

HM: Всъщност понякога необезпечените хора дори нямат пари в брой. Но благодарение на нашия модел на емисии потребителят може бързо да компенсира цената на най-евтиния смартфон ($ 10-15) и да се свърже с глобалната икономика, да се свърже и да предложи своите услуги в други страни. Ние вярваме, че експлозивното разпространение на смартфони в небанковите региони ще помогне на потребителите да обменят токени за всички видове работа директно помежду си. Това беше една от мисиите на биткойн мисията, която досега не е оживяла.

Пр.н.е.: Ще предлагате ли други видове услуги за тези, които в момента са необременени, освен достъп до банкиране? Ще видим ли застрахователни полици, задвижвани от Humaniq, или инвестиционни продукти за пенсии, задвижвани от Humaniq например?

HM: Определено ще разширим предлаганите от нас услуги. Очакваме редица партньори с базирани на Ethereum приложения да се присъединят към нас в най-близко бъдеще. Осигуряваме най-добрата двупосочна комуникационна платформа за необезпечени региони със световната икономика.

Previous Post
Bitcoin Cash Fork e o paradoxo de Newcomb
Next Post
Основните характеристики на онлайн казино софтуера