15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Civic Token продава новата най-добра практика за ICO

вини лингам гражданска продажба на жетони

Civic ICO или продажбата на символи е последното успешно ICO, което стартира и събира милиони $ в рамките на часове, но структурата е коренно различна от тази преди нея.

Той показа мисъл, намерение и прозрачност и смея да твърдя, че вероятно е планът за много хора, които да дойдат след това.

Вини Лингам е успешен сериен предприемач и добре позната фигура в биткойн пространството. Последното му начинание, Civic, има за цел да реши проблеми с идентичността, като използва блокчейна, за да създаде уникален идентификатор за всеки човек. Този идентификатор може да бъде проверен и достъпен от бизнеса, без да е необходимо да се разкрива или да се рискува открито прехвърляне на лична информация. Освен адресирането на очевидните проблеми с кражбата на самоличност, които виждаме днес, аргументът е, че всеки потребител има базиран на блокчейн Civic ID ще направи лека работа на много други реални проблеми като плащания, KYC и т.н. И аргументът е солиден.

Гражданското ICO

гражданско защитено приложение за самоличностПриложението Civic ID в действие

Откакто компанията обяви, че ще предлага първоначално предлагане на монети (ICO) за своите токени, това е дългоочаквано събитие. На пазар с привидно ненаситен апетит за нови токени, Civic’s беше на върха в списъците на повечето инвеститори. Предизвикателството, с което компанията и Вини се заеха, беше по-малко свързано с маркетинга и повече с доставката. Напоследък наблюдаваме все по-голямо използване на тези оферти, което води до разпродажба на ICO само за секунди и записва набрани суми като 150 милиона долара видяхме миналата седмица от Bancor.

Предизвикателството

Предизвикателството тук беше да се допусне възможно най-много хора, като същевременно се осигури набиране на средства. И намирането на структура, която избягва безплатното за всички, което сме виждали при някои други стартирания, водещи до задръстване на мрежата, хиляди нещастни участници и невероятно изкривено разпределение с шепа инвеститори.

Така екипът се зае да измисли структура, която да постигне всичко това и се надяваме, че по този начин ще подчертае Civic като истински лидер на мисли в пространството на блокчейн До обявяването на структурата Вини беше гласен в социалните медии и в интервюта за тяхната цел да подобрят начините, по които се управляват ICO. Структурата беше разкрита в блога на Вини на 6 юни в публикация, озаглавена „Заглавието на суетата не е целта.

„Така че по дизайн няма да разпродадем след 30 секунди и по-малките купувачи, които ни изпращаха имейли, ще получат справедлив шанс да притежават някои от жетоните“

условия за продажба на граждански символиУсловия за разпространение на токени за Civic ICO

Структурата беше проста и изчистена и показваше ясно планиране за разпространение на токени, придобиване на потребители и мрежов ефект, както и как токените могат да бъдат използвани за стимулиране на растежа и стойността на компанията след предлагането.

Но Civic не спря дотук …

Най-добра практика на ICO

Колкото и да изглеждаше Civic за това правилно, тестът винаги щеше да бъде действителното стартиране. И те извадиха всички спирки с прости и елегантни решения, използвайки собствена технология, основни най-добри практики в мрежата и страхотен UX, за да осигурят гладкото справедливо разпределение на жетоните, като същевременно гарантират успех на компанията във всички правилни показатели. Така че нека да разгледаме как са го направили.

В никакъв конкретен ред и без да съм дълбоко техничен, бих искал да подчертая някои от тези решения и защо те са работили толкова добре:

Предпродажба – един от проблемите при набирането на пари е да се гарантира, че получавате достатъчно. Но това трябва да се балансира в краудсейл с разпространение. По-малко инвеститори улесняват набирането на средства, но това всъщност не е тълпа. И едно от основните неудовлетворения на участниците в последните ICO е прекалено бързото достигане на ограничението, което оставя потребителите да не могат да получат токени.

Civic предварително продаде 66% от жетоните за минимум $ 50 000 инвестиции, но ако тези инвеститори гарантират намерението си да вземат баланса от 25%, ако не бъдат продадени. Това даде на компанията възможността да ограничи максималните покупки в краудсейла, без да се притеснява да не постигне целта си.

Ботове и злоупотреба – един от проблемите при краудсейл е, че не знаете кой участва. Това го оставя отворен за злоупотреби от страна на ботове и хора, които правят множество покупки или с големи суми от различни акаунти.

Civic използва собствената си технология тук, за да ограничи покупките до една на всеки човек и всеки човек трябваше да бъде потвърден с помощта на приложението Civic ID! Това постигна две неща. Първо, това беше по същество демонстрация на живо за това колко добър е Civic ID и всеки, който участва, го изпита. На второ място, те спечелиха поток от целеви потребители на тяхната ID платформа за един ден.

Мрежов ефект и разпространение – тези двамата са тясно свързани и както Вини често заявява, мрежовият ефект е мощен инструмент във всеки бизнес или технология. Колкото по-голяма е мрежата, толкова по-голяма е стойността на приложението. Плюс това беше ключова жалба в предишни ICO; че разпространението не е достатъчно широко и изключва по-малките купувачи. Това също създава опасен сценарий след предлагането, при който единични инвеститори могат сериозно да обезценят токен, като го „изхвърлят“ на пазара.

Civic определи редица нива на пакети, вариращи от $ 50 до $ 25k и те определиха колко от всеки от тях са на разположение. След като един ред беше разпродаден, той просто вече не можеше да се купи. По същество те определят крайния резултат от разпространението, преди продажбата на символи дори да започне.

Претоварване и достъпност – това не е малък проблем, що се отнася до жетони, базирани на Ethereum. Всяко ICO е което води до задръстване на мрежата Ethereum и все по-големи и по-големи закъснения при публикуване и потвърждаване на транзакции, водещи до по-високи такси, разочарование на потребителите и общо забавяне на мрежата.

продажба на граждански ico токенСистемата за гражданска опашка

Civic се справи с това по два прости, но елегантни начина. Първо приеха плащания чрез Ether и Bitcoin. И второ, те използваха проста система за опашки, при която на участниците беше определен номер в опашката. Красотата на тази система беше, че числата бяха разпределени на случаен принцип, така че всеки, който участваше, имаше равни шансове. Това също така позволи на екипа да забави или ускори влизането на участниците в зависимост от обема на мрежата, който те наблюдават по време на продажбата.

Потребителски опит – ICO са нова област и много участници не са запознати с това как работи процесът или им липсва обратна връзка по отношение на тяхното участие.

За мен Civic наистина блестеше. От обратното броене на сайта им, който се актуализира, когато се забави с 15 минути, до точките под часовника, описващи подробно какво ще ви трябва в следващата стъпка, и причудливите актуализации, които публикуваха, когато ускориха или забавиха опашката. Всяка стъпка от процеса имаше ясни инструкции на прост английски и управлявани очаквания по отношение на времето и следващите стъпки. Имаше хора, които чуруликаха мястото си на опашката или колко дълго системата очакваше да бъде техният ред. Това направи цялото предложение по-добро за потребителите и намали чувството на неудовлетвореност, като същевременно позволи на компанията абсолютен контрол върху участието и темпото.

Сигурен съм, че пропуснах аспекти на това стартиране и напълно очаквам през следващите дни той да бъде дисектиран от много други хора и уебсайтове, но това са моите похвати от следването на ICO днес. Големи поздравления за отбора на Civic, който се надявам да се радват на заслужено парти след своя цял вечер. Очаквайте страхотни неща от тази компания и технологията, тъй като тя придобива възприемане от потребителите и позволява повече приложения да го използват в реални случаи на употреба.

Участвахте ли в Civic ICO? Какво мислите за начина, по който те се справиха с него? Кажете ни по-долу или се свържете лично с мен на Twitter в @MarcKenigsberg и ми кажете какво мислите за това или нещо друго, свързано с биткойн!

Previous Post
Bitcoin Cash Fork e o paradoxo de Newcomb
Next Post
Основните характеристики на онлайн казино софтуера