15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Bancor ICO: Интервю с дизайнери на интелигентни токени

Интервю на Bancor ICO

С течение на времето много разработчици на блокчейн арената се опитаха да стартират механизъм, който да позволи търговия между кръстовете. Много от тези проекти са обещаващи, но Bancor може просто да ги победи на пазара. Концепцията зад този символ може дори да се окаже по-ценна от това. Това може да отнеме част от пазара и от борсите за криптовалути. За да разберем как точно неговият екип за разработки ще приложи тази революционна концепция, решихме да им изпратим кратко интервю по имейл. Ето какво разбрахме:

Вдъхновение зад Bancor

Биткойн преследвач: Вашето предложение за интелигентен токен е много интересно и добре формулирано, така че на първо място, от името на Bitcoin Chaser бихме искали да ви поздравим за това. Сега можем да влезем в спецификата. Как стигнахте до тази идея и какво ви накара да я стартирате сега?

Банкор: Идеята зад Bancor е вдъхновена от „Предложението за банкор“, направено от Джон Мейнард Кейнс през 1944 г. за създаване на наднационална резервна валута. Нашият метод е съвсем различен, като оттогава се възползваме от изобретението на интернет и блокчейн технологията. Но първоначалната визия за създаване на универсална резервна валута, която да спомогне за улесняване на търговията и баланса между валути с различни размери и атрибути, е вярна и за двете.

Интелигентният маркер и неговите функции

Пр.н.е.: Смарт токенът на Bancor предлага основно „токенизиране“ на борсите за криптовалути. Как би съжителствал с всички борси, които работят в момента? Бихте ли смятали проекта си за убиец на обмен?

Банкор: Ние нямаме намерение да бъдем убиец на обмен, а предлага по-скоро допълнителен и в някои случаи превъзходен метод за обмен на различни валути, използвайки технология от следващо поколение (балансиране на резервите), възможна чрез интелигентни договори. Стандартните интелигентни токени (с CRR по-малко от 100%) ще се възползват от непрекъсната ликвидност дори при ниски обеми на търговия и преди / несвързани с котирането на борсите. Променливите на токени (с CRR от 100%) имат предимството да бъдат притежавани пропорционално директно от техните притежатели, потенциално без такси (въпреки че някои може да налагат такси, ние очакваме, че те са конкурентни), и че винаги са ликвидни, независимо от търговията обем, както и децентрализиран & недоверен.

Обмен на стойност между вериги

Пр.н.е.: Има няколко блокчейн проекта, работещи върху междуверижни функции, т.е.търгуване на монети и жетони, които не принадлежат към една и съща блокчейн, чрез странична верига, която би ги свързала. Как гледате на тези проекти, като се има предвид интелигентният токен на Bancor?

Банкор: Нашето намерение е да направим Bancor кръстосана верига, така че всички блокчейн технологии да могат да се възползват от технологията за интелигентни маркери, която има мощни последици за новите валути на всяка платформа.

Пр.н.е.: Как интелигентният токен ще съдържа основните цифрови активи, които принадлежат на различни блокчейн в него?

Банкор: Очакваме да видим нарастваща токенизация на активи извън ERC20 (включително физически) в токени ERC20, които могат да се използват от протокола Bancor като допълнителни резервни токени.

Пазарът на интелигентни токени Bancor

Пр.н.е.: Смарт токените могат да се търгуват или ликвидират. Отвъд сферата на теорията и говорейки практически, бихте ли очаквали възможности за арбитраж между функцията за търговия и ликвидация на определени символи, като се има предвид, че пазарите ще трябва да реагират на промените?

Банкор: Арбитражът е ключов аспект от начина, по който ще работи протоколът Bancor. Тези балансиращи сили са това, което поддържа цените на интелигентните токени & техните резервни токени съвпадат с цените им във външни борси и между различни интелигентни токени, притежаващи едни и същи резервни токени. Дори ботовете могат да бъдат програмирани да правят това, като търгуват, за да реализират печалби при всяко несъответствие в цената, докато няма печалба (и следователно няма несъответствие). Очакваме членовете на общността да са готови да се възползват от тази роля, която в крайна сметка е хармонична за мрежата като цяло.

Ликвидност на Bancor Token

Пр.н.е.: Няма ли ликвидността на интелигентните маркери да зависи от „съвкупната ликвидност“ на основните й жетони?

Банкор: BNT държи ETH в резерва си и винаги ще може да бъде заменен за ETH чрез своя интелигентен договор. Така че BNT ще бъде (поне) толкова течен, колкото е ETH.

Пр.н.е.: Когато потребителите ликвидират своите токени, процесът ще прилича на бот за търговия, извършващ едновременни транзакции на множество блокчейн?

Банкор: Ликвидирането на BNT е подобно на продажбата на BNT на борса за ETH. Само тук не сте съпоставени с купуваща страна, а по-скоро продавате BNT директно обратно към интелигентния договор в замяна на текущата му алгоритмично изчислена цена в ETH. Същото важи и за всеки интелигентен маркер в мрежата на Bancor: те ще бъдат заменяеми за всеки токен в резерва на този интелигентен маркер (и, докато един от тези резервни токени е BNT, заменяем за всеки токен в цялата мрежа на Bancor).

Ограничаване на жетони

Пр.н.е.: Ако BNTx токени могат да бъдат създадени и унищожени (ликвидирани), ще има ли някога твърдо ограничение при създаването на токени Bancor?

Банкор: Никога няма да има ограничение за предлагането на токени BNT, тъй като всеки може винаги да ги купи от интелигентния договор, в който момент те са новоиздадени на купувача. Това обаче не е разреждащо, тъй като всяка такава покупка съответства на увеличаване на резерва ETH на BNT & следователно води до увеличение на стойността за БНТ съгласно формулата за ценообразуване. Можете да научите повече за математиката зад механизма за ценообразуване в бялата книга.

Механиката на БНТ

Пр.н.е.: Оригиналният BNT маркер ще бъде подкрепен с Ether. Означава ли това, че смяната на основния цифров актив на маркера ще доведе до ликвидация на стария маркер и създаване на нов? Как ще очаквате този процес да повлияе на цената на токена Bancor през първите няколко дни от търговията?

Банкор: Резервният маркер на BNT винаги ще бъде ETH (в обозримо бъдеще.) Предният продукт няма да предлага премахване на BNT като резервен маркер (макар че ще позволи добавянето на други символи за резерв с няколко маркера). Разработчиците, които желаят да създадат интелигентни маркери въз основа на изходния код на протокола Bancor, но с алтернативен резервен маркер, могат да го направят, но няма да се възползват от мрежовия ефект, създаден от BNT и интелигентните маркери в мрежата Bancor, нито от инструментите и продукти, разработени за улесняване на безпроблемното създаване на токени.

Закупуване на интелигентни токени

Пр.н.е.: Това може да звучи като оксиморон, но планирате ли да пуснете вашите токени чрез каквато и да е борса за криптовалута, или това ще бъде единствено ICO, базирана на Ethereum?

Банкор: Ще обявим всички подробности за набирането на средства скоро, но ще приемем и някои други символи освен ETH (BTC, LTC и ETC), за да финансираме първите Bancor Changer Changer на тези валути. Без коментар re: размяна.

След ICO

Пр.н.е.: Как очаквате, че проектът Bancor ще напредне в рамките на година или две от вашата ICO?

Банкор: Всъщност пуснахме интерактивна пътна карта на живо +. Зрителите могат да гласуват & коментирайте предстоящите функции. Можете да го получите тук.

Фондация и управление

Пр.н.е.: Вашата бяла книга споменава фондацията Bprotocol в Швейцария, но самата Bancor не изглежда да има класическа организация от типа „ядро / криптовалута“, като Bitcoin Core. Защо е така и защо смятате, че това е ненужно?

Банкор: Фондацията Bprotocol ще функционира много подобно на фондация Ethereum: с мандат да създава, популяризира и подкрепя научни изследвания, разработки и образование около протокола и мрежата Bancor, с цел да направи лесно търгуемите огромните видове ценни източници, които човечеството създава или потенциално може да създаде, но не е направил лесно сменяем.

Използване на приходите от ICO

Пр.н.е.: За какво ще използвате средствата, които набирате чрез вашата ICO?

Банкор: Като резерв на BNT ETH ще се използва процент, за да се гарантира, че BNT винаги е течен. Останалото ще се използва за подпомагане на развитието, като се започне с функциите в пътна карта на продукта. Точното използване на средствата ще бъде описано в предстоящите подробности за набиране на средства.

Previous Post
Entrevista com Magnus Leppäniemi, vice-presidente de marketing e chefe de esportes do Esports Entertainment Group
Next Post
Как да оцелеем BIP148 Предстоящият биткойн UASF