15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Всичко, което трябва да знаете за въздушните капки

ico airdrops

Тъй като индустрията на ICO започна да се разраства, тя бързо се превърна в популярен метод за масово финансиране за нови бизнес платформи. Нарастващата конкуренция наложи на новите ICO да намерят начини за привличане на нови инвеститори, които да финансират своите проекти или да стартират своите платформи. Това породи нови варианти на програми за награди и Airdrop кампании, които много ICO прилагат в наши дни.

За тези, които не искат да влагат парите си в токени или криптовалути, но все пак искат да участват в тези ICO, програмите за награди и airdrops са чудесна алтернатива. Въпреки че предимствата на програмите за награди са ясни както за ICO, така и за ловците на глави, ролята на въздушните капки не е толкова ясна. Ето защо би било интересно да се задълбочите по-дълбоко във фигурата на въздуха и да разберете как работи във всеки случай.

Какво е Airdrop?

За да разберете как работи въздушната капка, е важно да установите какво е първо. Airdrops са механизъм за възнаграждение, при който жетони или монети се разпределят на притежателите на други монети или жетони, или в рамките на една и съща общност на притежателите на същия жетон, когато са изпълнени определени условия. Повечето хора са запознати с вилиците и наричат ​​дубликата на монетата, която излиза от тези вилици, въздушна капка, но това технически не е въздушна капка.

В случай на ICO или продажба на символи, аеродинамиката може да служи за разширяване на потребителската база на проекта чрез използване на съществуваща мрежа от потребители. Например, OmiseGo хедрира жетони на притежателите на Етер, за да стимулира използването на тяхната платформа. Някои излъчвания на ICO изискват не повече от основна информация за регистрация като име на заявителя, имейл адрес и адрес на портфейла; други са автоматични и преминават към притежателите на други монети без каквато и да е регистрация.

Защо да имате ICO Airdrop?

Airdrops имат реална стойност за ICO поради редица причини:

 • Не всички ICO имат достатъчен маркетингов бюджет, когато стартират, всъщност това може да е една от причините, поради които ICO имат пропуски между предварителните и основните продажби, а именно, че ще използват значителна част от средствата, генерирани от Pre -Разпродажба към маркетинг за основната продажба. Следователно символът Airdrop е безрисков начин за повишаване на осведомеността и насърчаване на ангажираността с общността, като в същото време печелите промоция в замяна. Това разбира се, ако подобната мотивация стои зад разпределянето на жетони към програми за награди. Това е начин за масово плащане на маркетинга, без действително да се използват съществуващи средства, за да се плати за него.
 • Те могат да изградят основата отвъд ранните осиновители. Това е от решаващо значение, тъй като колкото по-голям е броят на притежателите на жетони, които има даден проект, толкова по-вероятно е да имат присъща лоялност към успеха му, тъй като те са лично инвестирани в проекта.
 • Airdrops гарантират, че ICO жетоните се притежават от по-широк кръг ентусиасти, а не само от малка група, тъй като това може да намали броя на инвеститорите на китове, които биха могли да зарежат големи качества на жетоните и да повлияят неблагоприятно на пазарната стойност на токена. По този начин, въпреки че жетоните са „безплатни“, Airdrop все още може да допринесе положително за стабилността на токена.
 • Обменът и платформите, разработени от завършени ICO, хостват Airdrops на случаен принцип след ICO, като механизъм за възнаграждение за техните притежатели на токени. Например, това е доста често сред хазартните платформи за криптовалута, но се приема и от по-основните платформи, както беше в случая с Binance през 2017 г..
 • Хард форковете на съществуващите криптовалутни блок-вериги понякога се наричат ​​въздушни капки, въпреки че те не са непременно въздушни капки. Например, когато биткойн блокчейнът се форкира през ноември 2017 г., притежателите на BTC получиха безплатно равно количество биткойн злато (BTG) на разклонената верига.

Къде да намерите ICO Airdrops

Точно както ловците на глави търсят ICO награди за награди, ICO airdrops имат същия ефект. Поради големия обем на ICO и техните програми за награди и въздушни капки, за хората, които се интересуват, може да е трудно да следят всички проекти. Това важи особено за онези въздушни капки, които са обявени само преди да се случат.

За предстоящите ICO airdrops някои чудесни места за разглеждане са на сайтове, които ги изброяват заедно със своя ICO списък, както правим и ние, както и раздела за алткойни в BitcoinTalk’s altcoin борда на техния форум. Разглеждането на техните дъски обаче ще изисква регистрация.

Друг ефективен начин да получите информация за въздушните капки е да:

 • Регистрирайте се за бюлетини за проекти. Когато разглеждате списък с ICO – ако видите такъв, който представлява особен интерес, продължете към техния уебсайт и поискайте известия по имейл, когато имат съобщение. Това е особено полезно, ако решат да имат флаш Airdrop.
 • Социалните медии също са полезен инструмент за намиране на въздушни капки чрез търсене на hashtags като #airdrop в Twitter, тъй като това ще върне няколко опции.
 • Съществуват и различни уебсайтове, които са предназначени единствено за въздушни съобщения, като airdropalert.com.

Неволни въздушни капки

Понякога обаче при вас идват въздушни капки, например на платформата Ethereum. Потребителите понякога могат да намерят в портфейлите си жетони с неизвестен произход. Въпреки че има слухове, че те по някакъв начин случайно са били прехвърлени в акаунта на потребителите по време на транзакции, те всъщност са били разпространени сред потребителите от ново ICO, което се надява да генерира информираност и интерес към техния проект, като дава токени на потребителите, според моментна снимка на даден блокчейн и други критерии.

Там се предвижда потребителите да видят маркера и да го проучат, като по този начин се надяваме, че ще доведе не само до реална инвестиция от получателя, но и от други, които са били изложени на тази монета чрез запитвания на приемника в различните платформи на социалните медии. Недостатъкът на този подход е, че потребителите понякога просто търсят борсите, които изброяват тези токени, за да ги сменят за добре познати криптовалути, без да разберат повече за токена.

Защо много ICO избират да нямат Airdrops?

Въпреки това, колкото и да е изкушаваща идеята за безплатно нещо, винаги е добре да полагате дължимата грижа, преди да участвате в която и да е кампания на Airdrop, тъй като сред Airdrops има прословуто висока честота на хакване и злонамерени атаки върху потребителски портфейли. Много ICO избягват стартирането на Airdrop именно поради този проблем; те не искат потенциалните инвеститори да избягват своя проект поради негативни предразсъдъци, които другите могат да имат относно въздушните капки.

Кои са някои възможни решения, които ICO Airdrops да приеме, за да се противопостави на тези възприятия?

Някои ICO избират да стартират своите ICO Airdrops в партньорство с утвърдени платформи, за да намалят подозренията. Онтологията наскоро възприе този подход с NEO. Това разбира се облагодетелства и двете страни, тъй като генерира вълнение в общността на блокчейн NEO, като същевременно повишава осведомеността за онтологията и нейния ONT токен. Доверието, установено от NEO, също би било пренесено на членовете на общността, тъй като платформата Neo по същество даваше своя печат за одобрение на новия проект, като разговаряше с тях с такава публична позиция.

Кои са някои предупредителни знаци, на които да обърнете внимание, преди да участвате Airdrop?

Съвет: Много от тези правила се прилагат при работа с каквото и да е в криптовалутното пространство

 • Никога не давайте кода на портфейла си на Airdrop. Това е типичен опит за фишинг, за да получите вашите данни и да сифонирате портфейла си.
 • Прочетете бялата книга и проверете фона на членове на екипа. Това истински хора ли са? Опитайте да ги потърсите в LinkedIn, Facebook и така нататък, за да видите какво се появява. Можете дори да опитате да поставите изображението като търсене в изображения на Google също и да прегледате резултатите и кликванията.
 • Отидете на уважавани форуми, за да видите какво е общото мнение. Винаги ще има такива, които твърдят, че ICO е измама, и други, които препоръчват платформата с прост ‘страхотен проект. Очаквам с нетърпение да видя къде отива това. ’Потърсете по-сложни разсъждения и след това проучете легитимността на претенциите на проекта.
 • Създайте портфейл и имейл адрес само за airdrops.
 • След като ги получите, прехвърлете всичките си криптовалути в хардуерен портфейл като Trezor.
 • Дори ако ICO или криптовалутата са добре известни, посетете сайтовете им в социалните медии чрез уебсайта им или линк към техния бял документ, за да видите дали са публикували нещо за Airdrop. Има много фалшиви акаунти, създадени от измамници, така че е най-добре да не разчитате на редовно търсене. Първоначалната компания може дори да няма сайт на тази конкретна платформа, за да започне, като по този начин тези потребители на платформата стават още по-податливи на акаунти.

Лов на въздушни капки

След като знаете основните принципи, които стоят зад аеродропите и как работят, можете да потърсите някои и да изберете любимите си, за да участвате. Ще актуализираме собствения си списък, така че можете да изберете някои от тях.

Previous Post
Jogo Pragmático
Next Post
Законно ли е залагането на биткойни?