15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Snap Shot на пазара на криптовалути: Топ 5 по пазарна капитализация през последните 4 години

Snap Shot на пазара на криптовалути

С наближаването на BIP148 UASF пазарите на криптовалути действат нагоре. Цените падат, така че е чудесно да сравните как изглеждаха тези пазари при по-„нормални“ обстоятелства. Ето защо направихме моментна снимка на пазара на криптовалута с топ 5 алкохола по отношение на пазарната капитализация за последните 3 години. Интересно е да се види как са се справяли тези пазари само преди една или две години и колко са се развили, за да придобият някаква перспектива. Читателите трябва да бъдат предупредени: фактът, че пазарите са се държали по определен начин в миналото, не означава, че ще следват този модел и в бъдеще. Надяваме се, че моментните снимки заедно с това предупреждение ще допринесат за вашия собствен анализ.

2017 Snap Shot на пазара на криптовалути

Нека започнем, като разгледаме моменталния изстрел на пазара на криптовалути за 2017 г. Този моментен кадър трябва да бъде свеж в съзнанието на хората, но ни позволява да зададем точка за сравнение. Предупреждение за спойлер – Биткойн е многогодишен №1:

Snap Shot на пазара на криптовалути 2017Каква разлика правят ден-два на пазарите на криптовалути. Умишлено направихме тази снимка на пазара на криптовалута на 9 юли, защото ако четете това, вероятно знаете, че цената на биткойните и другите алткойни там оттогава е паднала значително. Това дава ли ви малко перспектива? Продължавайте да четете. Може да промените решението си няколко пъти, преди да стигнете до края на статията! Източник: Coinmarketcap.

Биткойн

Има много причини, поради които дори докато се отправяме към света на BIP148 и потенциалните разклонения, биткойнът все още е номер 1 с дълъг удар. Това е оригиналната криптовалута, тази, която отвори целия свят за чудесата на P2P транзакциите. Може би снимка на BIP148 за криптовалута ще покаже, че другите я свалят от престола, може би не. Само времето ще покаже, междувременно биткойнът все още държи 46% господство над пазарите на криптовалути. Никой друг алткойн не е в състояние да повтори успеха на биткойн, откакто Сатоши Накамото го представи през 2008 г., въпреки дивите колебания в цените през годините.

Според Марк Кенигсберг в момента има два основни фактора, влияещи върху цените на биткойните: „Първо, част от спекулативните пари, инвестирани през последните няколко месеца от външни инвеститори, се свалят от масата като печалба. На второ място, пазарът все още реагира на тактиката на заплаха на Bitmain и риска от евентуален хард форк като отмъщение за UASF. В крайна сметка биткойнът все още нараства с почти 150 процента от началото на годината, така че изобщо не съм загрижен. Ясно е, че основите са силни и търсенето все още се увеличава. “

Ethereum

Тази снимка на пазара на криптовалути показва докъде е стигнал Ethereum по отношение на цената. Въпреки че е на 50% от рекорда си за всички времена, това е вторият път, когато Ether се озова в топ 5 в моментален изстрел на пазара на криптовалути. Ще може ли да остане там, ще изпревари биткойн или ще се поддаде на ICO балони? Ще трябва да изчакаме и да видим, но ръстът му до момента по отношение на пазарна капитализация и цена е просто грандиозен!

Vitalik Buterin изобретил Ethereum през 2014 г. Вторият най-известен блокчейн в индустрията има пазарна капитализация от $ 21 133 810 036, USD. Това е около половината от пазарната капитализация на биткойн, което доминира около 23% от пазара. Основната причина за неотдавнашния му спад на цените може да бъде предстоящият Metropolis hard ford или надграждане на блокчейна Ethereum, което ще се случи след около един месец. Но това не е единствената причина за скорошния му спад. Пазарите на ICO може да имат нещо общо с текущите цени. Независимо от това, всеки, който се фокусира върху този бърз изстрел на пазара на криптовалути и след това го сравнява със следните 3, може да заключи, че Ether е дошъл от нищото и е готов да поеме.

Пулсации

Следващият алткойн в нашия бърз изстрел на пазара на криптовалути е Ripple. Проектът Ripple се основава на разпределен протокол с отворен код. Този алткойн е проектиран да ускори сетълмента между банките и проектът стартира през 2012 г. По този начин банките могат да отговорят на нарастващите изисквания за по-бързи, евтини глобални платежни услуги при поискване за всякакъв размер на плащанията.

Това е разпределена мрежа, но повечето чисти инвеститори в криптовалута не разчитат на този altcoin, защото той е под контрола на банките. Ето защо тя може да се бори да достигне значителен връх в цената. Независимо от това, Ripple се справи изключително добре по отношение на цената и пазарната капитализация. От предпродажната цена от 0,005 долара през август 2013 г., сега тя струва 0,19 долара при текуща пазарна капитализация от 7 418 650 503 долара.

Litecoin

Още едно предупреждение за спойлер. Точно както биткойнът е многогодишен номер 1, Litecoin постоянно е сред първите 5 алткойни във всеки моментен изстрел на пазара на криптовалути. Litecoin съвсем наскоро се присъедини към всички останали монети, които установиха нови рекордни върхове тази година, нараствайки до $ 56,03 USD за монета. Активирането на SegWit има много общо с това и някои инвеститори го гледат като BIP148 биткойн хедж.

Цената на този алткойн варира между $ 1,7 USD и $ 7,7USD от края на юли 2014 г. до април 2017 г. От този момент нататък цената му нарасна с над 1000%, тъй като мрежата му събра повече подкрепа и медийно отразяване благодарение на прилагането на Сегрегирания Свидетел. Може би SegWit може да тласне биткойн в същата посока, но при всички междуособици изглежда по-малко вероятно. Преходът на Litecoin беше плавен и небето сега изглежда е ограничението за монетата, която мнозина смятат за сребро към златото на Bitcoin.

Ethereum Classic

Другата част от вилицата след DAO Ethereum. Мнозина отхвърлиха потенциала му, но Classic Ether и мрежата Ethereum Classic доказаха своята устойчивост. ETC достигна топ 5 през тази година, така че това е първият и единствен път, когато ще го видите в моментния изстрел на пазара на криптовалути в тази статия. Цената на ETC скочи тази година отчасти поради нарастващото значение на по-големия си брат, Ethereum, което му даде по-голяма експозиция. И двата блокчейна работят по подобен начин – в очакване на по-нататъшни промени в Ethereum – защото споделят обща ДНК няколко милиона транзакции обратно.

2016 Snap Shot на пазара на криптовалути

През 2016 г. първите четири позиции са заети от същите цифрови валути, както в нашия моментален изстрел на пазара на криптовалути за 2017 г., с изключение на DAO. Преди около година DAO беше най-важният проект, свързан с блокчейна Ethereum. Това беше децентрализирана автономна организация – оттук и съкращението DAO – която събра над 100 милиона щатски долара, но за съжаление хакер я насочи. На 17 юни 2016 г. DAO беше подложена на атака, която използва комбинация от уязвимости и хакерът получи контрол около $ 50 милиона по време на атаката.

Snap Shot на пазара на криптовалути 2016Този моментен изстрел на пазара на криптовалути трябва да ви напомни, че колкото и да има солидни алткойни на пазара, други са по-уязвими, отколкото си мислите. Всички знаем какво се случи с The DAO. Източник: Coinmarketcap.

2015 Snap Shot на пазара на криптовалути

Моменталният изстрел на пазара на криптовалути за 2015 г. включва няколко монети, които нарастват в абсолютно изражение оттогава до сега, но отпадат от първите 5 оттогава. Тези алткойни са Dash и Dogecoin.

Snap Shot на пазара на криптовалути 2015Къде са Dash и Dogecoin сега? По-добре от тогава в абсолютно изражение, но тази снимка на пазара на криптовалути показва, че има и други монети – някои от които са по-млади -, които се справят по-добре. Източник: Coinmarketcap.

Тире

Понастоящем Dash е на шеста позиция, едва пропускайки моментния изстрел на пазара на криптовалути за 2017 г. Dogecoin е на 26-а позиция, изоставайки още повече. Dash е дигитална валута от тип peer-to-peer с отворен код, която предлага подобни функции на тези, които биткойн предлага, но е монета с нулево знание. Той също така предлага незабавни транзакции и децентрализирано управление, с икономически стимули за управление на пълен главен възел. Dash първоначално беше пуснат като XCoin през януари 2014 г. На 28 февруари името беше променено на „Darkcoin“, а след това на 25 март 2015 г. Darkcoin бе преименуван на „Dash“. Ребрандирането може да вземе ранни последици за позицията си, но Даш се възстанови грандиозно.

Dogecoin

За разлика от Dash, Dogecoin трябваше да бъде „валутна шега“. Стартирал през декември 2013 г., Dogecoin бързо разработи своя собствена онлайн общност и достигна пазарна капитализация от 60 милиона щатски долара през януари 2014 г. Когато направихме моментния изстрел на пазара на криптовалути за 2017 г., той имаше капитализация от около 340 милиона щатски долара. Точно като Dash, той е по-добре в абсолютно изражение, но падна далеч под топ 5 и изглежда, че няма да възстанови позицията си сред криптовалутния елит. Може би е паднал поради неограниченото си предлагане.

Бонус: 2014 Snap Shot на пазара на криптовалути

Следващият моментен изстрел на пазара на криптовалути ни показва топ 5 алткойни по пазарна капитализация през 2014 г. Това беше годината, която последва провала на Mt Gox, а моментният изстрел показва 2 монети, които оттогава паднаха от благодатта. Въпреки че добавят към абсолютната си пазарна капитализация, нито NXT, нито PeerCoin са успели да наберат пара. И двамата изглежда са готови да добавят пределни суми към пазарната си капитализация, докато продължават да се изплъзват по-надолу по масата. В момента те са класирани съответно на 47 и 57.

Snap Shot на пазара на криптовалути 2014Къде са сега NXT и PeerCoin? Шансовете са, че няма да се появят в други 5 най-добри снимки на пазара на криптовалути. Източник: Coinmarketcap.

Snap Shot от 2018 на пазара на криптовалути

И така, ето ви, 4-годишни снимки на пазара на криптовалута. Надяваме се, че това ще ви помогне да размислите за това как сте виждали пазарите на криптовалути в миналото и как ги виждате сега. Може би можете да направите скок на вяра и да спекулирате как ще изглежда моментният изстрел на пазара на криптовалути през 2018 г. за първите 5. Ще се въздържим от това; умът ви трябва да се влива свободно в собствените си заключения. Само не забравяйте, BIP148 идва. Ако приемем, че бъдещето донякъде ще прилича на миналото, може да е опасно.

Previous Post
Jogo Pragmático
Next Post
Законно ли е залагането на биткойни?