15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Trezor Wallet Review

преглед на хардуерен портфейл на trezor

Една от най-значимите концепции, които появата на биткойн донесе на света, беше тази за откъсване на хората от необходимостта от банкови услуги. С криптовалутите хората могат да бъдат свои собствени банки, но ако някой се стреми да бъде своя собствена банка, тогава трябва да разбере, че трябва да предприеме някои мерки, за да осигури своите депозити. Банките използват все по-сложни трезори, за да осигурят своите депозити в брой и други видове резерви, като злато. Потребителите на биткойни също трябва да имат достъп до същия вид инфраструктура, за да осигурят собственото си богатство, така че SatoshiLabs пое предизвикателството да го създаде. SatoshiLabs разработи хардуерния портфейл Trezor, за да даде на потребителите на биткойн алтернатива на хартиените портфейли, за да съхраняват своите биткойни безопасно с механизъм, подобен на трезора.

Хардуерният портфейл на Trezor е като трезор

Идеята за офлайн биткойн съхранение е вградена в мрежата чрез хартиени портфейли. Идеята на хартиения портфейл работи до известна степен, но има недостатъци. Тези недостатъци могат да бъдат осмислени по прост начин, чрез сравняване на биткойн и неговите потребители с традиционните пари и потребителите. Има малко паралели между парите и хартиения портфейл. Количеството биткойн, което може да бъде заредено в портфейла в сравнение с деноминацията на банкнота, е една критична точка, при която и двете се различават, но механизмът има някои прилики. Банкнотите достигат определена стойност, докато потребителите на биткойни могат да зареждат хартиените си портфейли с толкова биткойн, колкото им харесва. Независимо от това е доста опасно хората да носят много банкноти в портфейлите си, колкото и да е опасно да носят хартиен портфейл, зареден с много монети.

Ето защо хората, които държат големи суми в брой, вероятно ще имат някъде трезор, за да приберат парите си. Биткойн хартиените портфейли може просто да се съхраняват безопасно по същия начин. Биткойнът обаче принадлежи към следващото поколение пари: той е напълно цифров. Няма причина да го поставяте на хартиен портфейл и да го третирате като пари, когато цифровизацията предлага толкова много предимства. Много по-добре е да направите цифров трезор и точно тук идва хардуерният портфейл на Trezor.

Trezor в дланта на ръкатаКой би си помислил, че истински трезор може да плави в дланта на ръката ви? Този портфейл на Trezor може да съхранява безопасно цифрови активи на стойност милиони, ако не и милиарди.

Предимствата на Trezor

Хардуерните портфейли на Trezor предлагат предимството да съхраняват биткойн офлайн, с функциите за сигурност на трезора. Освен това Trezor се възползва изцяло от дигиталната природа на биткойните, за да революционизира самата концепция за трезор. Следват някои от предимствата, които портфейлът на Trezor има пред другите методи за съхранение:

 • Биткойн и други цифрови активи могат да се съхраняват в хардуерен портфейл на Trezor.
 • Механизмът за съхранение позволява криптиране.
 • Потребителите, които искат да правят транзакции или да използват по друг начин цифровите активи, които са съхранявали в своя Trezor, могат да го направят чрез удобен за потребителя интерфейс на всеки компютър.
 • Потребителите на Trezor могат да използват портфейлите си на всеки компютър, дори ако той е компрометиран, като се има предвид, че SatoshiLabs създаде голямо разнообразие от механизми за защита на тези активи, докато устройството е свързано към компютъра.
 • В резултат на това потребителите ще трябва да въведат ПИН номер за достъп до активите си на цифровата подложка, която ще се появи само на екрана на устройството.
 • Устройствата Trezor имат вграден механизъм, който предотвратява всеки да разбере номера на пина чрез проби и грешки: всеки път, когато се въведе грешен номер на пин, устройството забавя реакцията си към следващия вход. Това означава, че след като се допусне грешка при въвеждане на номер на ПИН, устройството постепенно ще забави възможността, предоставена на човек, да опита с друг ПИН номер.
 • Освен това потвърждението на всяка транзакция трябва да премине през вход на устройството, чрез бутона за потвърждение, иначе транзакцията няма да се осъществи.
 • Trezor има вграден механизъм за възстановяване или семена, които могат да се използват за възстановяване на цифрови активи, съхранявани в хардуерния портфейл, ако самото устройство попадне в грешни ръце или бъде компрометирано по друг начин.

Сравняване на Trezor с други механизми за съхранение и трезори

Като се има предвид умният начин, по който SatoshiLabs използва характеристиките на цифровите активи, за да създаде Trezor, е лесно да разберем защо това устройство има толкова много предимства пред други механизми за съхранение и трезори. Ето как Trezor сравнява трезорите, хартиените портфейли и други портфейли за софтуер:

Трезор Свод Хартиен портфейл Конвенционални онлайн портфейли
Позволява сигурно съхранение на различни цифрови активи. Позволява сигурно съхранение на различни активи, цифрови и физически. Позволява съхранението на определен цифров актив като биткойн, офлайн. Позволява съхранението на различни цифрови активи, онлайн или офлайн чрез опции за студено съхранение, които зависят от доверена трета страна.
Предлага криптиране и високи нива на защита на компрометирани компютри. Предлага предимно физически пречки за осигуряване на активи. Без криптиране. Сигурността зависи от това къде е хартиеният портфейл, тъй като всичко, което прави, е, че извежда цифровите активи офлайн. Различни нива на криптиране и конвенционална интернет сигурност – базирана на сървър. Сигурността може да се провали на компрометирани компютри.
Високо надежден механизъм за възстановяване, в случай че устройството е компрометирано по някакъв начин. Няма механизми за възстановяване. Ако трезора е компрометиран, откраднатите активи може никога да не бъдат възстановени. Застрахователните вземания са единственият начин да се възстанови някаква стойност на притежателите на активи. Няма механизъм за възстановяване. Цифровите активи, съхранявани на хартия, на практика принадлежат на притежателя. Няма механизми за възстановяване. Откраднатите цифрови активи не могат да бъдат възстановени. Застраховката е единствената възможност.
Преносимо устройство с възможност за съхранение на цифрови активи на стойност милиони или дори милиарди. Тромави, фиксирани устройства или инфраструктура. Потенциално може да съхранява активи на стойност милиарди или дори трилиони, в зависимост от размера. Преносим и сменяем, способен да съхранява специфични цифрови активи на стойност милиони или милиарди като биткойн. Активите остават в облака, така че те могат да бъдат достъпни от всяко място. Имате способността да съхранявате цифрови активи на стойност милиони или дори милиарди.
Относително евтин и издръжлив. Относително скъпо и трайно. Евтина и крехка. Евтин. Трайността зависи от доверена трета страна.

Персонализиране на Trezor

Освен очевидните предимства, които Trezor има пред всички други алтернативи на почти всеки параметър в сравнението по-горе, този хардуерен портфейл предлага и висока степен на персонализация. Trezor поддържа много други портфейли, така че потребителите имат голям избор, когато става въпрос за техния интерфейс с тяхното устройство. Trezor предлага и по-разширени опции за персонализиране и криптиране за напреднали потребители.

Съдържание на портфейлаТова е съдържанието в кутията на Trezor. Освен портфейла на Trezor, ще получите няколко страхотни стикера на Trezor, дневника на семената (горния ляв ъгъл), USB кабел, ключодържател и ръководство с инструкции.

Трезор и портфейл

Персонализирането също така позволява на потребителите да разделят функциите на Trezor, което прави устройството да функционира като трезор, докато видът софтуер, инсталиран на него, му дава характеристиките на портфейла. Устройство Trezor може просто да се разглежда като джобен свод. Това дава на своите потребители предимството да получат повече функционалност, тъй като се развиват повече цифрови активи и задвижвани от блокчейн криптовалути. Един ден хардуерният портфейл на Trezor може да съхрани много различни видове валути, разширявайки се дори до цифрови валути, подкрепяни от правителството. Самото устройство може да не се промени много, което означава, че закупуването на хардуер сега може да даде на потребителите голямо разнообразие от възможности в бъдеще, без да е изправено пред остаряване. Trezor периодично актуализира своя фърмуер, за да поддържа устройството ви актуално по отношение на:

 • Поддръжка за допълнителни валути.
 • Подобрена сигурност.
 • Допълнителни функции като връзки към борси.

Trezor Password Manager

Една от допълнителните функции, от които Trezor ви позволява да се възползвате, е неговата функция като мениджър на пароли. Характеристиките на Trezor като цифров трезор се простират отвъд криптовалутата и всичко, от което се нуждаете, за да имате достъп до вашия мениджър на пароли, е разширението за Chrome, сдвоено с вашите акаунти в GDrive или DropBox. Инсталирането на разширението и достъпът до него е съвсем проста:

 • Отидете в уеб магазина на Chrome на вашия браузър Chrome.
 • Потърсете Trezor Password Manager.
 • Инсталирайте Trezor Password Manager.
 • Ще се появи икона, която ви позволява бърз достъп. Ако не виждате тази икона, винаги можете да отидете в падащото меню в горния десен ъгъл на вашия браузър Chrome, да отидете на „Още инструменти“ и след това да изберете „Разширения“ и ще можете да видите и да получите достъп към инсталираните от вас разширения, включително Trezor Pasword Manager.
 • След като инсталирате Trezor Password Manager, просто трябва да стартирате и да свържете вашия акаунт в DropBox или вашия GDrive.

Някои хора не смятат разширенията на Google за безопасни или надеждни, така че е малко вероятно да използват тази функция. Въпреки това досега няма съобщения за каквито и да било нарушения на сигурността чрез разширението на Chrome в Trezor Password Manager.

Допълнителни функции за сигурност

Въпросът за доверието също може да бъде спорен въпрос за скептиците, които обмислят покупката на самото устройство Trezor. SatoshiLabs, компанията, създала Trezor, е дългогодишна компания за биткойни и блокчейн, базирана в Прага, Чехия. Тази компания е напълно надеждна по отношение на сигурността и техните продукти са надеждни. Устройствата Trezor също са изградени по начин, по който потребителят не е задължително да се доверява на интерфейса на портфейла на SatoshiLabs, за да разбере, че използването на такъв е напълно безопасно. Ето защо устройството се нуждае от физическо потвърждение на транзакцията на устройството, преди да изпрати биткойн или друга криптовалута на друг адрес.

Холографски печат Trezor счупенТова е кутията, след като я отворихме. Забележете как холографският печат е повреден. Ако получите вашия Trezor и забележите, че е възможно да бъде фалшифициран печат, свържете се със SatoshiLabs.

Други може да се страхуват, че по време на процеса на доставка хардуерният портфейл на Trezor, който са поръчали, може да е бил подправен. SatoshiLabs взе това предвид и той запечатва кутиите си с две холографски ленти. Невъзможно е да отворите кутията, без да повредите лентата или самата кутия. Клиентите ще забележат дали устройството им Trezor е отворено преди да го получат, а SatoshiLabs насърчава клиентите си да им съобщават за това, ако това се случи.

Кутията на Trezor е запечатанаЕто как изглеждат холографските печати на портфейла ни Trezor в предната част на кутията. Забележете как трябва да изглеждат, преди да отворите кутията (в този случай можете да видите, че вече отворихме задната част на кутията).

Механизъм на семената

Освен това, новите устройства Trezor ще се „рестартират“ при първото им свързване с компютър. Този процес позволява на потребителя да зададе нов щифт и механизъм за възстановяване, наречен „семе“. Семето се състои от 24 различни думи, които потребителите трябва да запишат на отделен лист хартия. Хардуерните портфейли на Trezor се доставят с малко листче хартия, на което да пишете думите. Тези 24 начални думи трябва да бъдат записани по ред и ще служат като резервен механизъм за възстановяване, в случай че устройството е компрометирано.

Лесен за използване Въпреки всички усъвършенствани механизми за сигурност

Вероятно една от най-впечатляващите характеристики на хардуерния портфейл на Trezor е, че той е много лесен за използване въпреки всички усъвършенствани мерки за сигурност. SatoshiLabs ясно проектира това устройство с потребителя в основата. Единственото нещо, което трябва да направи нов потребител, за да може да използва устройство Trezor, е да следва внимателно инструкциите в кутията. Инструкциите са прости и много лесни за изпълнение, дори за хора, които са нови за биткойн и криптовалута.

Trezor преминава тест за начинаещи с летящи цветове

По принцип единственият тип умения, необходими за използването на едно от тези устройства, са: способността да се разберат най-основните операции, необходими за работа с компютър, и способността да се следват инструкциите. Това означава, че портфейлите на Trezor също позволяват на активи като биткойн да достигнат до масите. Благодарение на устройството и неговата конфигурация по подразбиране, извършването на биткойн транзакции или транзакции с някоя от другите криптовалути, които Trezor поддържа в момента, е лесно като пай.

Настройка на портфейла на TrezorТова е Trezor, който тествахме, докато го настройвахме на компютъра. Процесът на настройка е бърз и лесен, но изисква от потребителите да обръщат голямо внимание на инструкциите.

Служителите на Bitcoin Chaser се стремят да докажат колко удобен е портфейлът на Trezor. За да го направим, дадохме устройството на най-новия ни служител. Този служител никога преди не е извършвал биткойн транзакции, така че това е първото му взаимодействие както с устройство Trezor, така и с криптовалута. Оставихме го да настрои устройството сам. Отне му около 5 минути, за да го настрои и да запише правилно семенните думи на определеното парче хартия, което се доставя с устройството. След това го помолихме да получи 0,05 BTC транзакция и да я изпрати обратно на друг адрес. Той успя да изпълни задачата, без дори да поиска помощ.

Готови ли сте да получите своя собствен Pocket Sized Vault?

След като прочетете за Trezor и всички негови страхотни функции, може да искате да направите скок и да станете своя собствена банка, със собствена каса и всичко необходимо за безопасно предоставяне на финансови услуги на себе си или бизнеса си. Единственото нещо, което трябва да направите тогава, е да продължите да купувате първия си портфейл Trezor.

Вземете портфейл Trezor

Ако все още сте на оградата и искате да прочетете повече за SatoshiLabs и устройството Trezor, просто продължете. Официалната страница съдържа изчерпателни често задавани въпроси с цялата информация, от която се нуждаете.

Посетете Treznor или Вижте още биткойн портфейли

Previous Post
Jogo Pragmático
Next Post
Законно ли е залагането на биткойни?